Χρονολόγιο: 4 Αυγούστου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 Αυγούστου, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Vangelis Voulgaridis, Ανδρέας Μπάρκουλης, Andreas Barkoulis, Knut Hamsun, Κνουτ Χάμσουν, Dom Perignon, Ντομ Περινιόν, Barack Obama, Μπαράκ Ομπάμα, Hans Christian Andersen, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

0
372

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 Αυγούστου, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Vangelis Voulgaridis, Ανδρέας Μπάρκουλης, Andreas Barkoulis, Knut Hamsun, Κνουτ Χάμσουν, Dom Perignon, Ντομ Περινιόν, Barack Obama, Μπαράκ Ομπάμα, Hans Christian Andersen, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

Γ ε γ ο ν ό τ α

 Dom Perignon, Ντομ Περινιόν, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Nikolaos-Matzaros, Νικόλαος Μάντζαρος, Εθνικός ύμνος, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

 • 1865 – Ο « Ύμνος εις την Ελευθερίαν» που γράφηκε από το Διονύσιο Σολωμό και μελοποιήθηκε από το Νικόλαο Μάντζαρο καθιερώνεται ως εθνικός ύμνος της Ελλάδας.
 • 1914 – Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο. Ως απάντηση το Ηνωμένο Βασίλειο κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Γερμανίας.
 • 1936 – Αρχίζει η περίοδος της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά
 • 1949 – Συγχωνεύονται οι ΒΑΑ (Basketball Association of America) και NBL (National Basketball League) δημιουργώντας το σημερινό ΝΒΑ.
 • 1960 – Απαλείφονται από γαλλικό λεξικό οι εξής ερμηνείες του όρου “Έλλην”: “απατεών, λωποδύτης, παλιάνθρωπος”. Προηγήθηκε παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι.
 • 1965 – Καταψηφίζεται στη Βουλή η κυβέρνηση Αθανασιάδη-Νόβα και παραιτείται την επομένη.
 • 1966 – Αγεφύρωτο φαίνεται να είναι πλέον το χάσμα μεταξύ των δύο πτερύγων της Ένωσης Κέντρου, του Ν. Βενιζέλου και του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στην πολιτική συγκέντρωση των Κρητών σπουδαστών.
 • 1966 – Οι Τούρκοι εντείνουν τους διωγμούς εις βάρος των ομογενών και η Ελλάδα απειλεί να απελάσει ισάριθμους με τους Έλληνες Τούρκους υπηκόους. Η απειλή της εφαρμόζεται στην πράξη, με επίκεντρο τα Δωδεκάνησα. Όταν, όμως, η Άγκυρα υπαναχωρεί, αναστέλλονται οι απελάσεις Τούρκων από τα νησιά.

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

 Knut Hamsun, Κνουτ Χάμσουν, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

 • 1859 Κνουτ Χάμσουν (Knut Hamsun), Νορβηγός συγγραφέας, που βραβεύτηκε με Νόμπελ και κατόπιν δήλωσε φίλος των Nazi και του Χίτλερ. Διαβάστε πως αντέδρασε ο κόσμος στην Νορβηγία: https://bit.ly/2M5PVlq
 • 1901Λούις Άρμστρονγκ, Αμερικανός τρομπετίστας και τραγουδιστής
 • 1936 – Γιώργος Ζωγράφος, Έλληνας τραγουδιστής

 Ανδρέας Μπάρκουλης, Andreas Barkoulis, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

 • 1936 – Ανδρέας Μπάρκουλης, Έλληνας ηθοποιός. Διαβάστε τα πάντα στο άρθρο: Ένας εμβληματικός ζεν πρεμιέ https://bit.ly/2OnRrNU
 • 1939Μπέτυ Αρβανίτη, Ελληνίδα ηθοποιός

Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Vangelis Voulgaridis, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

 • 1942 – Βαγγέλης Βουλγαρίδης. Διαβάστε για όλη του την ζωή στο άρθρο , «Τι έγινε με τον Βαγγέλη Βουλγαρίδη;», εδώ: https://bit.ly/2T1a2lw
 • 1949Δάνης Κατρανίδης, Έλληνας ηθοποιός

 Barack Obama, Μπαράκ Ομπάμα, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Θ α ν α τ ο ι

Hans Christian Andersen, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1875 – Χανς Κρίστιαν Άντερσεν: Ο Hans Christian Andersen ήταν Δανός λογοτέχνης και συγγραφέας παραμυθιών. Γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1805 στο Όντενσε, στο νησί Φιονία της Δανίας. Ο πατέρας του με τον καιρό ξέπεσε και δούλευε παπουτσής, για να ζήσει την οικογένειά του. Αλλά, μην μπορώντας να αντέξει στη φτώχεια, πέθανε πολύ νέος, αφήνοντας το γιο του το Χανς ορφανό, με τη μητέρα του για μόνο στήριγμα. Τα παραμύθια του εμφανίζουν καθαρά το δημοκρατικό στοιχείο. Οι κυριότεροι ήρωες των παραμυθιών του είναι φτωχοί και αδικημένοι άνθρωποι, που όμως έχουν ασυνήθιστα ψυχικά χαρίσματα, ευγένεια, ταλέντο, μεγαλοψυχία. Αφού εξέδωσε αρκετά βιβλία, άρχισε τα ταξίδια του. Γύρισε τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία και ταξίδεψε στην Ανατολή. Απόκτησε μεγάλη δόξα και η μεγαλύτερη ευτυχία του ήταν η υποδοχή που του έκανε η ιδιαίτερη πατρίδα του, το Όντενσε, που τον κάλεσε στα 1867. Πέθανε στις 4 Αυγούστου 1875 στην Κοπεγχάγη.

 “Να είσαι χρήσιμος στον κόσμο είναι ο μόνος τρόπος να είσαι ευτυχισμένος.” Hans Christian Andersen

——————————-———————————–

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Ακολουθήστε το nikosonline

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.