Χρονολόγιο: 4 Μαϊου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 Μαΐου, Ευγενία Λιβανού, Evgenia Livanos, Margaret Thatcher, Μάργκαρετ Θάτσερ, Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Ernest Hemingway- Pulizzer, Audrey Hepburn, Όντρεϊ Χέπμπορν, Αλέξης Δαμιανός, Alexis Diamianos, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

0
254

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 Μαΐου, Ευγενία Λιβανού, Evgenia Livanos, Margaret Thatcher, Μάργκαρετ Θάτσερ, Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Ernest Hemingway- Pulizzer, Audrey Hepburn, Όντρεϊ Χέπμπορν, Αλέξης Δαμιανός, Alexis Diamianos, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Σαν σήμερα 4 Μαϊου

Τα Γ ε γ ο ν ό τ α της ημέρας

 • 1905 – Ηλεκτροφωτίζεται για πρώτη φορά η οδός Αθηνάς.
 • 1912 – Η Οθωμανική Αυτοκρατορία παραχωρεί τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία. Δηλαδή, ξεκινάει η Ιταλοκρατία στα Δωδεκάνησα (Ρόδος, Κως κλπ.)
 • 1932 – Ο Αλ Καπόνε μπαίνει στη φυλακή για φοροδιαφυγή.
 • 1941 – Τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν τη Χίο.
 • 1949 – Η ποδοσφαιρική ομάδα της Τορίνο ξεκληρίζεται σε αεροπορικό δυστύχημα στην περιοχή Σουμπέργκα της βορείου Ιταλίας.

Χρονολόγιο, Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Ernest Hemingway- Pulizzer, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1953 – Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ (Ernest Hemingway) τιμάται με το βραβείο Πούλιτζερ (Pulitzer), για το έργο του “O γέρος και η θάλασσα”.

“Όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι είναι άθεοι”  Έρνεστ Χέμινγουεϊ

 • 1960 – Υπογράφεται ελληνορουμανική συμφωνία για την καθιέρωση αεροπορικών δρομολογίων μεταξύ Αθήνας και Βουκουρεστίου.
 • 1961Αμερικανικό κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα: Οι “Επιβάτες για την Ελευθερία” αρχίζουν με λεωφορείο ταξίδι διαμαρτυρίας στις νότιες Πολιτείες των Η.Π.Α.
 • 1961 – Ολοκληρώνεται η διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου για τις αγροτικές συντάξεις. Η εφαρμογή του θα αρχίσει το 1962 με την καταβολή συντάξεων σε 300.000 αγρότες, χωρίς αυτοί να έχουν καταβάλει εισφορές.
 • 1967 – Η χούντα εκτοπίζει 6.000 αντικαθεστωτικούς στη νήσο Γυάρο. Με διαταγή του αρχηγού Γ.Ε.Σ. Οδυσσέα Αγγελή, διαλύονται 280 πολιτικές, συνδικαλιστικές, πολιτιστικές, φοιτητικές κ.α. οργανώσεις, ενώ ταυτόχρονα κατάσχονται τα αρχεία και όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία.
 • 1970 – Στο Πανεπιστήμιο Κεντ Στέιτ στο Κεντ του Οχάιο, τέσσερις φοιτητές χάνουν τη ζωή τους και άλλοι 9 τραυματίζονται ύστερα από πυρά ανδρών της Εθνικής Φρουράς του Οχάιο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης φοιτητών και μαθητών κατά των στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Καμπότζη (Σφαγή του Κεντ Στέιτ).
 • 1972 – Αθήνα – Δικτατορία: Καταδικάζεται ο Μήτσος Παρτσαλίδης, (πρώην γραμματέας του ΚΚΕ), σε ισόβια για τη δράση του στον εμφύλιο, πριν 25ετία.

Χρονολόγιο, Margaret Thatcher, Μάργκαρετ Θάτσερ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Οι Γ ε ν ν ή σ ε ι ς της ημέρας

Χρονολόγιο, Audrey Hepburn, Όντρεϊ Χέπμπορν, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

“Καθώς μεγαλώνεις, θα ανακαλύψεις πως έχεις δυο χέρια: ένα για να βοηθάς τον εαυτό σου, το άλλο για να βοηθάς τους άλλους”  Audrey Hepburn

Οι Θ α ν α τ ο ι της ημέρας

Χρονολόγιο, Ευγενία Λιβανού, Evgenia Livanos, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Χρονολόγιο, Αλέξης Δαμιανός, Alexis Diamianos, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

————————————————————————————————

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Ακολουθήστε το nikosonline

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.