Χρονολόγιο: 6 Απριλίου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 6 Απριλίου, 1896 Πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες - Αθήνα, 1896 Olympic Games- Athens, Ιδρύεται η Ολυμπιακή Αεροπορία -Αριστοτέλης Ωνάσης, Olympic Airways, ABBA-Eurovision-Waterloo, Raffaello Sanzio, Ραφαήλ, Miguel Angel Silvestre, Αδαμάντιος Κοραής, Adamantios Korais, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

0
560

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 6 Απριλίου, 1896 Πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες – Αθήνα, 1896 Olympic GamesAthens, Ιδρύεται η Ολυμπιακή ΑεροπορίαΑριστοτέλης Ωνάσης, Olympic Airways, ABBAEurovisionWaterloo, Raffaello Sanzio, Ραφαήλ, Miguel Angel Silvestre, Αδαμάντιος Κοραής, Adamantios Korais, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Σαν σήμερα 6 Απριλίου

Τα Γ ε γ ο ν ό τ α της ημέρας

1896 Πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες - Αθήνα, 1896 Olympic Games- Athens, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 Ιδρύεται η Ολυμπιακή Αεροπορία -Αριστοτέλης Ωνάσης, Olympic Airways, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1957 – Ιδρύεται η Ολυμπιακή Αεροπορία από τον Αριστοτέλη Ωνάση. Δείτε το μεγάλο- vintage αφιέρωμα: https://bit.ly/2q62OQ9
 • 1960 – Συνεχή επεισόδια και νέες συμπλοκές στη Βουλή. Ο Γεώργιος Παπανδρέου επικρίνει δριμύτατα την “άκρα αριστερά” για πρωτοφανή συνηγορία υπέρ της Βουλγαρίας.
 • 1961 – Διαμαρτυρία της Αθήνας προς το Λονδίνο για την ήπια αντιμετώπιση της οποίας χαίρουν στη Μεγάλη Βρετανία οι εγκατεστημένοι εκεί Έλληνες κομμουνιστές.
 • 1963 – Μέτρα κατά της επιβίβασης υπεράριθμων επιβατών στα ακτοπλοϊκά σκάφη του Αιγαίου απειλεί να λάβει η κυβέρνηση, λόγω της πλήρους αποτυχίας των υφιστάμενων διατάξεων.
 • 1963 – Σε μία δραχμή ανά διαδρομή ορίζεται το δώρο Πάσχα των οδηγών ταξί της Αθήνας.

 ABBA-Eurovision-Waterloo, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1974 – Οι ABBA κερδίζουν την πρώτη θέση στον 19ο διαγωνισμό της Eurovision που διεξήχθη στο Brighton του Ηνωμένου Βασιλείου με το τραγούδι τους Waterloo.
 • 2007 – Βυθίζεται στις 4 τα ξημερώματα το κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond στον όρμο Αθηνιού της Σαντορίνης λόγω πρόσκρουσής του σε ύφαλο.

Οι Γ ε ν ν ή σ ε ι ς της ημέρας

 Miguel Angel Silvestre, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1982 – Miguel Angel Silvestre. Ο νέος σταρ από την Ισπανία. Διαβάστε τα πάντα: https://bit.ly/2zQCFrW

Οι Θ α ν α τ ο ι της ημέρας

Raffaello Sanzio, Ραφαήλ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1520 – Ραφαήλ: O Raffaello Sanzio, ήταν Ιταλός ζωγράφος και αρχιτέκτονας της ύστερης Αναγέννησης. Υπήρξε ένας από τους επιφανέστερους καλλιτέχνες της εποχής του, του οποίου η φήμη και η αξία υπήρξαν ανάλογες με εκείνες του Μιχαήλ Άγγελου και του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Γεννήθηκε στο Ουρμπίνο και ήρθε νωρίς σε επαφή με κύκλους μορφωμένων ουμανιστών. Τα πρώιμα έργα του χρονολογούνται στις αρχές του 16ου αιώνα και φιλοτεχνήθηκαν κατά κύριο λόγο στην Περούτζια, πριν εγκατασταθεί στη Φλωρεντία και αργότερα στη Ρώμη. Εκεί ολοκλήρωσε ορισμένα από τα σπουδαιότερα έργα του, μεταξύ των οποίων οι τοιχογραφίες στο Βατικανό. Αυτά τα έργα ακολούθησαν τη λεγόμενη Σχολή των Αθηνών, ως έκφραση κλασικής τέχνης. Ως αρχιτέκτων ανέλαβε τη διεύθυνση των έργων στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Πέθανε απρόσμενα σε ηλικία 37 ετών στη Ρώμη. Χαρακτηρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους της Ευρώπης, του οποίου το έργο θαυμάζεται για την καθαρότητα της φόρμας του και τη δεξιοτεχνία του.
 • 1528Άλμπρεχτ Ντύρερ, Γερμανός καλλιτέχνης και μαθηματικός
 • 1625Ιάκωβος Α’, βασιλιάς της Αγγλίας
 • 1829Νιλς Χένρικ Άμπελ, Νορβηγός μαθηματικός

 Αδαμάντιος Κοραής, Adamantios Korais, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1833 –Αδαμάντιος Κοραής, Έλληνας λόγιος

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.» Αδαμάντιος Κοραής

——————————-———————————-

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Ακολουθήστε το nikosonline

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.