Χρονολόγιο: 7 Μαϊου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 7 Μαΐου, Antonio Salieri, Αντόνιο Σαλιέρι, Evita Peron, Εβίτα Περόν, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Πιότρ Τσαϊκόφσκι, Eurovision - "Μάθημα σολφέζ", Όθων, King Otto of Greece, Βερσαλλίες, Versallies, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

0
67

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 7 Μαΐου, Antonio Salieri, Αντόνιο Σαλιέρι, Evita Peron, Εβίτα Περόν, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Πιότρ Τσαϊκόφσκι, Eurovision – “Μάθημα σολφέζ”, Όθων, King Otto of Greece, Βερσαλλίες, Versallies, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Σαν σήμερα 7 Μαϊου

Γ ε γ ο ν ό τ α

  • 558 – Καταρρέει ο τρούλος της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ιουστινιανός Α´ διατάσσει άμεσα την ανακατασκευή του.
  • 1429 – Η Ιωάννα της Λωραίνης νικά κατά την πολιορκία της Ορλεάνης, τραβώντας ένα βέλος από τον ώμο της και επιστρέφοντας τραυματισμένη για να ηγηθεί της τελικής επίθεσης. Η νίκη αυτή σηματοδοτεί μία κρίσιμη καμπή του Εκατονταετούς Πολέμου.

Χρονολόγιο, Βερσαλλίες, Versallies, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 1664 – Ο Λουδοβίκος ΙΔ΄ της Γαλλίας ξεκινά την κατασκευή του Ανακτόρου των Βερσαλλιών. Διαβάστε τα άρθρα:
  • 1697 – Το βασιλικό κάστρο της Στοκχόλμης (που χρονολογείται από τους μεσαιωνικούς χρόνους) καταστρέφεται από πυρκαγιά. Αντικαταστάθηκε από το σημερινό Βασιλικό Παλάτι το 18ο αιώνα.

Χρονολόγιο, Όθων, King Otto of Greece, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Χρονολόγιο, Eurovision - "Μάθημα σολφέζ", ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 1977 – Στον 22ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που διεξήχθη στο Λονδίνο, το “Μάθημα σολφέζ” του Γιώργου Χατζηνάσιου και της Σέβης Τηλιακού, από τους: Πασχάλη, Μαριάννα Τόλη, Robert Williams και Μπέσσυ Αργυράκη τερματίζει στην 5η θέση με 92 βαθμούς.
  • 1999 – Αεροσκάφος του ΝΑΤΟ στοχεύει κατά λάθος την πρεσβεία της Κίνας στο Βελιγράδι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 υπάλληλοι και να τραυματιστούν 20.

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

Χρονολόγιο, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Πιότρ Τσαϊκόφσκι, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Ο Τσαϊκόφσκι, αν και γνώρισε πολλές επιτυχίες, δεν ήταν ποτέ συναισθηματικά ασφαλής και η ζωή του ήταν γεμάτη με προσωπικές κρίσεις και περιόδους κατάθλιψης. Παράγοντες που συντέλεσαν σε αυτό ήταν η καταπιεσμένη του ομοφυλοφιλία και ο φόβος της διαπόμπευσης.

Χρονολόγιο, Evita Peron, Εβίτα Περόν, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 1919 – Evita Peron: Η Μαρία Εύα Ντουάρτε ντε Περόν ήταν η δεύτερη σύζυγος του προέδρου της Αργεντινής Χουάν Ντομίνγκο Περόν και Πρώτη Κυρία της Αργεντινής από το 1946 μέχρι το θάνατο της το 1952. Συχνά την αναφέρουν απλά ως Εύα Περόν ή με το υποκοριστικό Εβίτα. Διαβάστε όλη της την ζωή εδώ…

“Ο μεγαλύτερος φόβος μου στην ζωή, είναι να μην με θυμούνται” Evita Peron 

Θ α ν α τ ο ι

Χρονολόγιο, Antonio Salieri, Αντόνιο Σαλιέρι, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

———————————————————————-

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Ακολουθήστε το nikosonline

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.