Χρονολόγιο: 8 Ιουλίου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 8 Ιουλίου, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Despoina Stylianopoulou, Arthur Evans, Άρθουρ Έβανς, Vivien Leigh, Βίβιαν Λι, Vasco Da Gama, Βάσκο ντα Γκάμα, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

0
314

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 8 Ιουλίου, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Despoina Stylianopoulou, Arthur Evans, Άρθουρ Έβανς, Vivien Leigh, Βίβιαν Λι, Vasco Da Gama, Βάσκο ντα Γκάμα, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Σαν σήμερα 8 Ιουλίου

Τα Γ ε γ ο ν ό τ α της ημέρας

 Vasco Da Gama, Βάσκο ντα Γκάμα, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1497 – Ο Πορτογάλος θαλασσοπόρος Βάσκο ντα Γκάμα αποπλέει από τη Λισαβώνα με προορισμό την Ινδία.
 • 1824Ελληνική Επανάσταση του 1821 – Ολιγάριθμοι Έλληνες υπό τον Σκαλτσά τρέπουν σε φυγή, μετά 6ωρη μάχη, 6.000 Τούρκους στη θέση Μπινίτσα Λιδωρικίου.
 • 1908Μακεδονικός Αγώνας – Συνάπτεται σκληρή μάχη μεταξύ 150 Βουλγάρων κομιτατζήδων και των ανταρτικών σωμάτων των Εμμ. Νικολούδη, Βολάνη και Καραβίτη στο ύψ. Πιπερίτσα του όρους Καϊμακτσαλάν, με αποτέλεσμα την άτακτη υποχώρηση των κομιτατζήδων που είχαν 28 νεκρούς. Μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής τους Πογόντσες.
 • 1913Β’ Βαλκανικός Πόλεμος Μεταγωγικά του ελληνικού στόλου μεταφέρουν και αποβιβάζουν την ελληνική VIII (8η) Μεραρχία στην ελεύθερη Καβάλα, η οποία τέσσερις μέρες μετά θα απελευθερώσει την Ξάνθη.
 • 1921Μικρασιατική Εκστρατεία – Οι ελληνικές δυνάμεις, που κατείχαν τον τομέα Δορύλαιο (Εσκί Σεχίρ) Σεϊντί Γαζή, αποκρούουν σφοδρή τουρκική επίθεση και προξενούν σοβαρές απώλειες στον εχθρό.
 • 1961 – Αρχίζουν στον Σαρωνικό δρομολόγια με υδροπτέρυγα σκάφη.
 • 1962 – Σφοδρή επίθεση του Γεώργιου Παπανδρέου κατά του βασιλιά Παύλου και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων στο Αργοστόλι, όπου περιοδεύει. Επαναλαμβάνει την κατηγορία ότι ο βασιλιάς “κατέστη αρχηγός παρατάξεως”, ενώ ζητεί και πάλι την κατάργηση των έκτακτων μέτρων.

Οι Γ ε ν ν ή σ ε ι ς της ημέρας

 Arthur Evans, Άρθουρ Έβανς, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1851 – Άρθουρ Έβανς: Ο Arthur Evans είναι ο άνθρωπος που το 1900, γοητευμένος από τον μύθο του Μινώταυρου και του Θησέα, «ξετύλιξε τον μίτο της Αριάδνης» και έφερε στο φως την πόλη της Κνωσού, βασισμένος βέβαια και σε πρότερες ανασκαφές που είχε κάνει ο Έλληνας αρχαιολόγος Μίνωας Καλοκαιρινός. Διαβάστε τα πάντα στο άρθρο: https://bit.ly/2KT0AvR
 • 1906Φίλιπ Τζόνσον, Αμερικανός αρχιτέκτονας
 • 1908Νέλσον Ροκφέλερ, Αμερικανός επιχειρηματίας και πολιτικός
 • 1913 – Μπιλ Τόμσον, Αμερικανός ηθοποιός

Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Despoina Stylianopoulou, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Οι Θ α ν α τ ο ι της ημέρας

Vivien Leigh, Βίβιαν Λι, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 “Δεν υπάρχουν μη όμορφες γυναίκες: υπάρχουν μόνο, γυναίκες που δεν ξέρουν ότι είναι όμορφες” Vivien Leigh

————————————————————————-

nikosonline.gr

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες.

Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOn

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.