Χτυπηθήκαμε ανελέητα από την πανδημία

Του ζήτησα να παίξει σε κάποιο video clip ενός καλλιτέχνη μου, και έτσι τον συνάντησα. Έτσι γνώρισα ένα συμπαθέστατο νεαρό αγόρι, πολύ σοβαρό και συγκεντρωμένο στην δουλειά του. Πως είναι δηλαδή στα σήριαλ που τον βλέπουμε; Καμία σχέση!

0
1459

Του ζήτησα να παίξει σε κάποιο video clip ενός καλλιτέχνη μου, και έτσι συνάντησα τον Γιάννο Παπαευσταθίου. Έτσι γνώρισα ένα συμπαθέστατο νεαρό αγόρι, πολύ σοβαρό και συγκεντρωμένο στην δουλειά του. Πως είναι δηλαδή στα σήριαλ που τον βλέπουμε; Καμία σχέση!

Ευκαιρία για μια κουβεντούλα, γιατί μέσα από τις συνεντεύξεις καταλαβαίνουμε καλύτερα κάποιον. Βλέπουμε πως μιλάει, πως σκέφτεται και τι στάση κρατάει απέναντι σε πρόσωπα και πράγματα. Για να δούμε λοιπόν, ο Γιάννος Παπαευσταθίου τι εχει να πει…

Χτυπηθήκαμε ανελέητα από την πανδημία, ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, GIANNOS PAPAEFSTATHIOU, ACTOR, τηλεόραση, TV, nikosonline.gr

Γιάννο μου που σε πετυχαίνω; Αθήνα. Μόλις γύρισα από Εύβοια όπου όπως ξέρεις η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη…

Τι κάνεις φέτος το καλοκαίρι; Φέτος περνάω ένα περίεργο αλλά ήρεμο καλοκαίρι διαβάζοντας πολλά βιβλία. Είναι μια περίοδος που με έκανε να σκεφτώ, και να πάρω πολλές αποφάσεις σχετικά με την ζωή μου και τους ανθρώπους γύρω από αυτήν. Μέσα από όλο αυτό το ταξίδι αρχίζω να μαθαίνω να συγχωρώ και να προχωράω… είναι δύσκολο, αλλά το προσπαθώ.

Με το θέμα της πανδημίας πως τα πας; Πως αντιμετωπίζεις την όλη κατάσταση; Τι να πω; Είναι κρίμα για την Ελλάδα αλλά και για όλο τον κόσμο φυσικά, αυτή η πανδημία. Το χειρότερο είναι πως δεν ξέρεις πότε θα τελειώσει. Και το ακόμα πιο ύπουλο είναι ότι καταστρέφει τις ανθρώπινες σχέσεις. Κοιτάς τον διπλανό σου με καχυποψία. Πέθαναν οι παππούδες μου και ούτε στην κηδεία τους δεν μπορούσαμε να πάμε. Και κάτι ακόμη πιο δύσκολο για τον καλλιτεχνικό κλάδο, είναι ότι χτυπηθήκαμε ανελέητα από την κρίση και τώρα μας λένε κλειστά και φέτος τα θέατρα. Οπότε; Υπομονή…

Θυμάμαι πως μου είχες πει, πως αν και γεννήθηκες Αθήνα, μεγάλωσες στην Χαλκίδα. Πως κι’ έτσι; Είναι η καταγωγή μου από εκεί. Τα τρελά νερά κυλάνε στο αίμα μου… (γέλια)

Χτυπηθήκαμε ανελέητα από την πανδημία, ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, GIANNOS PAPAEFSTATHIOU, ACTOR, τηλεόραση, TV, nikosonline.gr

Καριέρα και επάγγελμα

Πως αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός; Να σου πω. Ξεκίνησα από σκηνοθέτης. Γύρω στα 4, έβαζα ένα άσπρο σεντόνι μπροστά στο τζάκι και το έκανα σκηνή θεάτρου. Μετά ανεβαίναμε στο πατάρι και κατεβάζαμε όλα τα ρούχα για να φτιάξουμε κουστούμια. Ύστερα έβαζα την αδελφή μου και τα ξαδερφάκια μου να παίξουμε εργάκια που σκεφτόμουν επι τόπου. Όποιος αντιδρούσε, έτρωγε ξύλο και δεν τον παίζαμε για δύο μέρες. Τόσο δημοκρατικά (γέλια). Μετά το Δημοτικό γράφτηκα στην παιδική σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη..

Για την καινούργια σεζόν συζητάς κάτι για την τηλεόραση; Ναι έχω κάνει συζητήσεις για 2 δουλειές που θα ξεκινήσουν από χειμώνα και γενικά είμαι σε κατάσταση ραντεβού με συνεργάτες και συζητήσεις για να δούμε τι θα κάνουμε, γιατί δεν γνωρίζουμε δυστυχώς τι θα ακολουθήσει. Έχουμε έναν φόβο όλοι για οποιαδήποτε νέα παραγωγή ειδικά στο θέατρο…

«Άγριες Μέλισσες» βλέπεις, πως σου φαίνεται; Οι Άγριες Μέλισσες είναι καλογυρισμένη σειρά με εξαιρετικά πλάνα και ιδιαίτερο σενάριο. Μίλησε στην Ελληνική ψυχή γιατί αναφέρεται σε πρόσφατο παρελθόν και αγγίζει όλες τις ηλικίες. Παράλληλα μας υπενθυμίζει με τον πιο άμεσο τρόπο πόσοι εξαιρετικοί Έλληνες συγγραφείς υπάρχουν και πόσα έργα τους μπορούν άνετα να γίνουν εξαιρετικές σειρές. Και δεν εννοώ τα υπέροχα έργα του Παπαδιαμάντη ή του Θεοτόκη ας πούμε. Υπάρχουν θαυμάσια βιβλία όπως «Οι Άγιοι δαίμονες» του Καλπούζου ή η «Αηδονόπιτα» του Ισίδωρου Ζουργού, που περικλείει όλη την Επανάσταση του ’21 μέχρι την πτώση του Μεσολογγίου. Τι νομίζεις, δεν θα μπορούσε αυτό το έργο να γίνει μια εξαιρετική σειρά που άνετα θα προβαλλόταν και στο netflix; Άσε τώρα μην αρχίσω και με αυτό. Που είναι η Ελλάδα στο Netflix, γιατί λείπουμε; Θέλω να πω, ότι αν ρίξεις χρήματα σε μια σειρά με καλούς συντελεστές και δυνατό σενάριο, σίγουρα θα κάνεις επιτυχία.

Στα λίγα χρόνια της καριέρας σου, είσαι ευχαριστημένος ή υπήρξαν φορές που σκέφτηκες ότι κακώς έγινες ηθοποιός; Ευχαριστημένος από τις δουλειές που έχω κάνει ναι, ικανοποιημένος, όχι. Είναι πολλά αυτά που έχω να δείξω ακόμα, αλλά σιγά σιγά…ακόμα και αν έχω πει το αντίθετο πολλές φορές, πότε δεν το εννοούσα. Πάντα αυτό έκανα και ήθελα και θα συνεχίσω μέχρι το τέλος.

Στο βιογραφικό σου υπάρχουν πάρα πολλές διαφημίσεις. Πέρα από το οικονομικό μέρος, το να παίζεις σε διαφημιστικά το θεωρείς μέρος της δουλειάς σου; Ναι, οι διαφημίσεις είναι ένα κομμάτι της δουλειάς του ηθοποιού, αλλά πάντα υπάρχει ένα «αλλά» όταν ένας ηθοποιός κάνει μια διαφήμιση. Θυμίζει λίγο το ερώτημα της Βίβλου. «Γιατί το κάνεις;» (την αμαρτία δηλαδή). Για λεφτά ή για ευχαρίστηση, δηλαδή από ψώνιο. Και στις δύο περιπτώσεις είσαι αμαρτωλός αλλά στην πρώτη έχεις καλύτερη μεταχείριση. Και, ναι, οι διαφημίσεις βοηθούν έναν νέο ηθοποιό.

Για να καταλάβω, πες μου ένα παράδειγμα που κάποια διαφήμιση σε βοήθησε. Με βοήθησαν να γίνω λίγο πιο αναγνωρίσιμος. Και επειδή γίνεται πολλή συζήτηση για τις διαφημίσεις δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο διαφημιστής επιλέγει το πρόσωπο που θα πουλήσει. Όχι το αντίθετο. Και όσο για την ερώτηση γιατί ένας ηθοποιός να κάνει διαφήμιση; Μα γιατί πρέπει να ζήσει. Η μήπως ειδικά τα νέα παιδιά έχουν τούς άπειρους πόρους; Εδώ καλά καλά, ούτε το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει καταλόγους με τους ηθοποιούς που υπάρχουν στην Ελλάδα. Υπάρχει εδώ και μια ακόμη ερώτηση. Ο ηθοποιός που κάνει φωτογραφίσεις η διαφημίσεις δεν κλέβει τη δουλειά του μοντέλου; Και εδώ τώρα υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση. Δυστυχώς, μια χορεύτρια των Μπολσόι μπορεί να διαφημίσει και να πουλήσει (μην το ξεχνάμε) μια κολεξιόν ρούχων. Η Ζιζελ όμως, μόνο να παρακολουθήσει παράσταση των Μπολσόι μπορεί! Το ίδιο συμβαίνει με ποδοσφαιριστές, αθλητές και άλλους.

Χτυπηθήκαμε ανελέητα από την πανδημία, ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, GIANNOS PAPAEFSTATHIOU, ACTOR, τηλεόραση, TV, nikosonline.gr

Ζωή και καθημερινότητα

Κάποιος γνωστός μου είπε πως μιλάς Ισπανικά, όντως; Γιατί έμαθες Ισπανικά, είχες ερωτευτεί Ισπανίδα; (γέλια) Κοίτα, μιλάω Αγγλικά αλλά τα ισπανικά μου είναι κάπως “ντου γιου λαικ μαμαζελ δη γκρηκ;” Και αυτά τα έμαθα όταν προ κορωνοϊού, όταν συζητούσα μια σειρά με την ισπανική τηλεόραση. Όσο για τις Ισπανίδες, θεωρώ ότι οι Ελληνίδες είναι πολύ πιο όμορφες από όλες τις γυναίκες της Μεσογείου. Ειδικά οι γυναίκες ηθοποιοί. (γέλια)

Ένα άλλο κομμάτι σου, είναι τα σπορ. Γι’ αυτό έχεις φτιάξει και ένα πολύ ωραίο σώμα. Τι σημαίνει για σένα η σωματική άσκηση; Η σωματική άσκηση είναι καθημερινή ανάγκη. Ο ηθοποιός πρέπει να ελέγχει το σώμα του, άσε που με την άσκηση φεύγει και η ένταση…

Πόσες φορές την εβδομάδα κάνεις κολύμβηση ή Kick boxing; Κολύμπι καθημερινά και Κick boxing 3 φορές την εβδομάδα. Το χειρότερο μου με τον κορωνοϊό, που ήταν τα κλειστά γυμναστήρια.

Πες μας μερικά πράγματα για σένα. Έχεις άλλα αδέλφια, που μένεις, έχεις κατοικίδιο, μαγειρεύεις, κάνεις δουλειές σπιτιού, ψωνίζεις στο σουπερμάρκετ; Έχω μια μικρότερη αδελφή και μια σκυλίτσα που αγαπώ πολύ, την Κiki. Είμαι παιδί του κέντρου και όσο για δουλειές και ψώνια, τα κάνω όταν αναγκάζομαι. Μου αρέσει όμως πολύ το περιποιημένο σπίτι.

Αυτή την περίοδο έχεις σχέση; Όχι είμαι μόνος…

Μπορείς να μου πεις ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου ξένοι ηθοποιοί; Είναι πολλοί. Ο Kevin Spacey είναι σπουδαίος ηθοποιός με μεγάλο ταλέντο, ο Keanu Reeves επίσης φανταστικός, με μέτρο, αλήθεια που παίζει με τις σιωπές και το βλέμμα. Η Jessica Lange έχει εξαιρετική τεχνική και όποτε την βλέπω είναι αληθινά πηγαία. Επίσης με έχει κερδίσει ο Leonardo Di Caprio που ξεκίνησε από τον Τιτανικό ως ένα όμορφο προσωπάκι χωρίς να δώσει δείγματα του τι μπορεί να κάνει, και μόλις του έδωσαν τους κατάλληλους ρόλους μας άφησε άφωνους όλους. Τρομερή εξέλιξη αυτός ο ηθοποιός συνδυάζει μια φοβέρα πανέξυπνη τεχνική με αλήθεια και αυτό τον κάνει μοναδικό. Κάθε ερμηνεία του σε πάει ένα level πιο πάνω. Αξιοθαύμαστος.

Επίσης επειδή φαντάζομαι πως βλέπεις σειρές και ταινίες, μπορείς να μου πεις κάποιες που σου έχουν αρέσει τελευταία; Βλέπω πολλές αλλά η καλύτερη για μένα που έχω δει φέτος είναι το Dark, Γερμανική σειρά στο Netflix, που παρόλο την γλώσσα που κάποιος μπορεί να βρίσκει ενοχλητική, είναι απίστευτα καλογραμμένη και οι ηθοποιοί παίζουν εντελώς ρεαλιστικά. Τρομερή σκηνοθεσία για σειρά, σε κάνει να ξεχνάς ότι βλέπεις τηλεόραση. Δείτε την.

Γιάννο μου σ’ ευχαριστώ πολύ, καλό υπόλοιπο καλοκαιριού. Και γω σε ευχαριστώ πολύ Νίκο, επίσης!

Χτυπηθήκαμε ανελέητα από την πανδημία, ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, GIANNOS PAPAEFSTATHIOU, ACTOR, τηλεόραση, TV, nikosonline.gr

SHORT BIO: Ο Γιάννος Παπαευσταθίου σπούδασε στην Σχολή του Γιώργου Αρμένη και πριν ακόμα αποφοιτήσει, άρχισε να συμμετέχει σε τηλεοπτικές σειρές. Έτσι, τον είδαμε στα σίριαλ: “Λατρεμένοι μου γείτονες”, “Λακής Ο Γλυκούλης”, «Οι συμμαθητές», “Γοργόνες”, “Ο Κύριος και η Κύρια Πέλς”, “Μάνα Χ Ουρανού” κ.α. Στο θέατρο έχει συμμετάσχει σε πολλές παιδικές παραστάσεις και υπήρξε στο θίασο της Κάτιας Δανδουλάκη με την παράσταση «Να ζει κανείς ή να μην ζει». Παράλληλα για την εμπειρία αλλά και για επαγγελματικούς λόγους κάνει πολλά διαφημιστικά. Από κινητή τηλεφωνία και ΙΕΚ, μέχρι μπίρες και οδοντόκρεμες. Μιλάει με άνεση Αγγλικά και λίγα Ισπανικά, έχει ένα ωραίο έξυπνο πρόσωπο, καστανά μαλλιά, πράσινα μάτια, 1.80 ύψος και υπέροχο κορμί μια και ασχολείται με πολλά σπορ: Κολύμβηση, Jet ski, kanoe kayak, Kick boxing, take won do κ.α.

———————————————

Διαβάστε κι΄ άλλες ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ: Πλαντάζω στο κλάμα σου λέω https://bit.ly/2CXSNxu

ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ: Στο θέατρο αναπνέω https://bit.ly/2Wekqd0

ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΘΩΜΑ: Δουλειά, σπίτι, παιδιά… https://bit.ly/3bpMMpO

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ: «Έχω εμπιστευτεί, έχω απογοητευτεί και πληγωθεί…» https://bit.ly/37ygB4Z

ΝΑΤΑΛΙΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ: Μικρή ήμουν εντελώς αγοροκόριτσο https://bit.ly/31js4n9

ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ: Από μικρή στα βάσανα https://bit.ly/2GAWXdr

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΥΜΑΣΑΤΟΥ: Τα παιδιά χρειάζονται διάδρομο απογείωσης https://bit.ly/2RAFNmk

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΑΝΟΣ: Ερωτεύτηκε την δασκάλα του https://bit.ly/37TQTJy

ΒΑΣΩ ΓΟΥΛΙΕΛΜΑΚΗ: Οι πρώην είναι πρώην… άστο καλύτερα https://bit.ly/2RHlOkI

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ «Άγριες μέλισσες» του άλλαξαν την ζωή https://bit.ly/2rUdsgK

ΠΑΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ζωή μας αλλάζει και μ΄ αρέσει https://bit.ly/2NYOIfb

ΣΟΦΙΑ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ: Αυτήν την περίοδο, ευτυχώς δεν έχω σχέση https://bit.ly/3aHBJs8

Χτυπηθήκαμε ανελέητα από την πανδημία, ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, GIANNOS PAPAEFSTATHIOU, ACTOR, τηλεόραση, TV, nikosonline.gr

————————————————————————–

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.