Χωριό στα Χανιά, στα 50 πιο μαγικά μέρη στην Ευρώπη

1
371

milia-xania-15

Είχα διαβάσει πιο παλιά γι’ αυτό το χωριουδάκι, ή καλύτερα γι’ αυτόν τον οικισμό, που λειτουργεί «πρωτόγονα» και είχα ενθουσιαστεί. Και να τώρα που αυτός ο οικισμός αναδείχθηκε μέσα στις 50 πιο ιδιαίτερες τοποθεσίες στην Ευρώπη. Σας βρήκα και φωτογραφίες!

Στον Κίσσαμο και μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα Χανιά βρίσκεται ένα μικρό χωριουδάκι που κλέβει τις εντυπώσεις ντόπιων και ξένων αφού μοιάζει βγαλμένο από μια άλλη εποχή. Την εποχή που ο κόσμος ζούσε χωρίς ηλεκτρισμό για παράδειγμα. Στη Μηλιά όλα είναι πέτρινα με λεπτομέρειες ξύλου, ενώ ο οικισμός δημιουργήθηκε στη θέση ενός παμπάλαιου χωριού με 13 κατοικίες που αναπαλαιώθηκαν με βάση τα παραδοσιακά πρότυπα. Ο επισκέπτης εδώ δεν θα συναντήσει ούτε αυτοκίνητα αλλά ούτε και ηλεκτρικό, ενώ του δίνεται η ευκαιρία να ενσωματωθεί πλήρως στη φύση και να απολαύσει το τοπίο και τις γύρω ομορφιές.

Σκαρφαλωμένος ανάμεσα στα βουνά, όσοι πάνε εκεί πρέπει να είναι λάτρεις του οικοτουρισμού αλλά και των βιολογικών προϊόντων, αφού οι καλλιέργειες στο χωριό παρέχουν όλα τα απαραίτητα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για οικισμό-ξενοδοχείο όπου οι επισκέπτες φροντίζουν οι ίδιοι για τη διατροφή τους, ενώ παράγουν κρασί και λάδι. Ο φωτισμός γίνεται με λάμπες πετρελαίου, ενώ το νερό έρχεται από κοντινή πηγή. Το συγκεκριμένο κατάλυμα μπήκε στη λίστα του Lonely Planet ως ένα από τα 50 μαγικά μέρη που πρέπει κάποιος να δει στην Ευρώπη.

Εκεί πρέπει να ξεχάσουμε υστερίες και ιδιοτροπίες, να ξεχάσουμε κινητά και laptop, θερμοσίφωνα και σεσουάρ για τα μαλλιά… για να ζήσουμε αλλιώτικα. Να ζήσουμε σε μια άλλη εποχή. Θα μας κάνει καλό μια τέτοια τεράστια αλλαγή. Και πως θα περνάμε την μέρα μας; Διάβασμα, βόλτες, ενασχόληση με τα κηπευτικά, γνωριμίες, ατέλειωτες κουβέντες, επιτραπέζια παιχνίδια…. και ατέλειωτοι υπέροχοι ύπνοι. Τι λέτε;

files

milia10

milia6

milia4

milia3

milia8

R_Milia8_669_501_s_c1

CleanBreakPR460

 

——————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

1 COMMENT

  1. Έχω πάει η εμπειρία είναι τόσο φανταστική νομίζεις οτι ζεις σε άλλη εποχή και πραγματικά ηρεμεις από την τεχνολογία καί απολαμβανεις την φύση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.