Όλα έρχονται στο φως….

0
191

EAM_theseus_ring

Μετά το «δαχτυλίδι του Θησέα» και την Αιγύπτια γάτα «Μίου», που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Αθέατο Μουσείο», το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο βγάζει στο φως από τις αποθήκες του, ένα ακόμα μεγάλο έκθεμα: την «Άρτεμη από τη θάλασσα».
Το νησί που γεννήθηκε η Θεά Άρτεμις και ο αδελφός της ο Απόλλωνας, η Δήλος, είναι δίπλα στην Μύκονο. Εκεί λοιπόν βρέθηκε το χάλκινο αγαλμάτιο της θεάς που χρονολογείται στο τέλους του 4ου αι. π.Χ., βρέθηκε τον Μάιο του 1959 και έκτοτε είναι «κρυμμένο» στις αποθήκες του μουσείου. Η έκθεση της ‘Αρτεμης της θάλασσας θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 18 Μαΐου, ημέρα που γιορτάζεται σε όλα τα μουσεία της χώρας η Διεθνής Ημέρα Μουσείων με πλήθος εκδηλώσεων και ελεύθερη είσοδο. Την ημέρα αυτή στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, από τις 15:00 ως τις 16:40, αρχαιολόγοι του μουσείου θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες το νέο έκθεμα και θα συνομιλήσουν μαζί τους για όλα τα υπόλοιπα αριστουργήματα, που πρόκειται να παρουσιαστούν και να αποκαλύψουν τα μυστικά τους. Το αγαλματίδιο θα εκτίθεται στην «αίθουσα του βωμού» για δυο μήνες, ως τις 19 Ιουλίου, στο πλαίσιο της πετυχημένης δράσης «Αθέατο Μουσείο» που εγκαινίασε το «δαχτυλίδι του Θησέα» και συνέχισε η γάτα από την Αίγυπτο. Στο πλαίσιό της, κάθε δύο μήνες παρουσιάζεται στους επισκέπτες ένα αντικείμενο για πρώτη φορά.

Είναι πολλά τα αριστουργήματα που κρύβονται στις αποθήκες των Μουσείων. Όταν, δε, πρόκειται για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου, τότε ο αριθμός και η σπουδαιότητα των αντικειμένων που περιλαμβάνονται στις αθέατες αίθουσές του γίνεται ακόμα μεγαλύτερος.

829983_hmera-mouseiwn-eam

Το χάλκινο αγαλμάτιο της θεάς Άρτεμης του τέλους του 4ου αι. π.Χ., που βρέθηκε στο θαλάσσιο χώρο της Μυκόνου το Μάιο του 1959 και έκτοτε φυλάσσεται στις αποθήκες του μουσείου, τώρα σε κοινή θέα.

Theseusring

Το δαχτυλίδι του Θησέα, το χρυσό μυκηναϊκό κόσμημα από την Ακρόπολη, που χρονολογείται στον 15ο αι. π. Χ.

1_M

Η σαρκοφάγος της Αιγύπτιας γάτας που φιλοξενεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

——————————————–

Περισσότερα για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα βρείτε πατώντας τον σύνδεσμο: http://www.nikosonline.gr/?p=1526

————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

10985403_10205423842728279_5865310938675668655_n

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here