Το σύνθημα της εποχής: Όλοι Ένα!

Η φετινή μουσική παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη στο Ίδρυμα του Μιχάλη Κακογιάννη, έχει τίτλο «Όλοι Ένα». Θα μπορούσε να έχει και χίλιους δυο άλλους τίτλους, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει όμως ότι σ’ αυτήν παράσταση ΟΛΟΙ γινόμαστε ΕΝΑ.

0
347

Η φετινή μουσική παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη στο Ίδρυμα του Μιχάλη Κακογιάννη, έχει τίτλο «Όλοι Ένα». Θα μπορούσε να έχει και χίλιους δυο άλλους τίτλους, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει όμως ότι σ’ αυτήν παράσταση ΟΛΟΙ γινόμαστε ΕΝΑ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Νίκος Μουρατίδης

Σταμάτης Κραουνάκης, Όλοι ένα

Ο Σταμάτης Κραουνάκης είναι πληθωρικός καλλιτέχνης. Σε όλα του. Όσο τον ενδιαφέρει η μουσική, άλλο τόσο τον ενδιαφέρει και το θέατρο. Όσο τον ενδιαφέρει ο λόγος, άλλο τόσο τον ενδιαφέρουν και τα εικαστικά. Όσο αγαπάει τους μουσικούς, άλλο τόσο αγαπάει και τους συγγραφείς. Στην παράσταση του αυτή, κατάφερε να τα συνδυάσει όλα και να τα κάνει ένα. Τα δικά του τραγούδια, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Βίμ Βέντερς, τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ, τον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, τον Γιώργο Σεφέρη, τον Νίκο Γκάτσο, τον Ντάριο Φο, τον Γιώργο Χειμωνά, τον Μιχάηλ Χουρμούζη και βέβαια την Λίνα Νικολακοπούλου.

Όταν κάθετε να δουλέψει, κι’ αρχίζει να γράφει… σε όλα του τα χαρτιά και τα τετράδια, δίπλα στους στίχους φτιάχνει σκιτσάκια. Όταν στήνει μια παράσταση φτιάχνει και το σκηνικό της. Όταν ενώνει τραγούδια τρώει φλας από ένα κείμενο που τον είχε εντυπωσιάσει…. και τα κάνει Όλα ένα! Η φετινή παράσταση διαρκεί δύο ώρες περίπου και ειλικρινά είναι υπέροχη. Θα μου πείτε ότι πάντα το λέμε αυτό μετά από τις παραστάσεις του Κραουνάκη, αλλά φέτος φταίει το «μαγείρεμα», του ήχου και του λόγου, της εικόνας και της ουσίας και επί δύο ώρες ευχαριστήθηκαν οι αισθήσεις μου….. Δύο ώρες αισθητικής απόλαυσης. Πήρε παράταση για όλο τον Φεβρουάριο (Παρασκευές και Σάββατα). Μην το χάσετε……

Ότι και να γίνει, όσο μοντέρνοι να μας νοιάζει να γίνουμε, αυτό που μας ενώνει με την ρίζα ενός κινήματος, είναι αυτό που χωρίς να το επιδιώξουμε, κρυφά και ταπεινά μας ενώνει με τα όνειρα των διπλανών μας” Σταμάτης Κραουνάκης

Σταμάτης Κραουνάκης, Όλοι ένα

Όλοι ένα: Φίλα με

Αρχηγός ο Έρωτας: «Τρεις γενιές τραγούδια. Κοινή πορεία με τα αισθήματα και τα όνειρα των ζευγαριών, των μοναχικών, των ερωτευμένων. Όλα αυτά τα τραγούδια που μας κάνανε συνοδοιπόρους στα χρόνια και μου δώσανε διαβατήριο στις παρέες των νέων, στις συντροφιές, στα σπίτια των Ελλήνων. Ας πούμε σώζω στο σκληρό δίσκο εκείνα που θα παιρνα μαζί μου. Τα απαραίτητα για ένα παγκόσμιο ταξίδι… Επιλογή από λατρεμένα αλλά και κρυφά ενωμένα με ρετσιτατίβα και σπουδαία μικρά ποιητικά κείμενα βαφτισμένα στη μουσική που δε σταματάει ποτέ. Σουΐτα αισθημάτων, λειτουργικό της Αγάπης… Τόσα βράδια μια ζωή.. Για δύο ώρες στο πιάνο μου και παντού, ανάμεσά σας, με καλεσμένους τρεις θαυμάσιους συνεργάτες: Άρης Βλάχος μουσική διεύθυνση, πλήκτρα, Βάϊος Πράπας λαϊκά έγχορδα, κιθάρα, Γιώργος Ταμιωλάκης βιολοντσέλο. Και πέντε αγγέλους συμπαραστάτες, δυνατούς καλλιτέχνες και δοσμένους στην τέχνη τους ολόψυχα. Χρήστος Γεροντίδης, Σάκης Καραθανάσης, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης και ο Χάρης Φλέουρας»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνικό: Γιάννης Μουρίκης Φωτισμοί: Κώστας Μπλουγουράς Ήχος: Δημήτρης Σωτηρόπουλος Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου, «LA STAMPA» Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Μουστάκας Παραγωγή: Ομάδα Ελληνικού Μουσικού Θεάτρου/Σπείρα Σπείρα Οργάνωση παραγωγής: Ελένη Συροπούλου Προβολή & Επικοινωνία: Δέσποινα Κραουνάκη Σχεδιασμός προγράμματος: Χρήστος Μουστάκας

Γιώργος Παυριανός, Σταμάτης Κραουνάκης, Νίκος Μουρατίδης

36 χρόνια φίλοι. Με τον Γιώργο Παυριανό και τον Σταμάτη στο καμαρίνι μετά την παράσταση

————————–

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.