Όλοι έχουμε κατάθλιψη πλέον

0
86

svigkos2

Δεν βλέπω τηλεόραση και ομολογώ ότι δεν τον ήξερα. Διάβασα τυχαία όμως μια συνέντευξη του και εντυπωσιάστηκα. Ένας νέος ηθοποιός που τα λέει χύμα και σταράτα όπως του συμβαίνουν. Δεν μασάει τα λόγια του και ούτε προσπαθεί να ωραιοποιήσει καταστάσεις. Συγκέντρωσα στοιχεία και σκέφτηκα να σας τον παρουσιάσω.

Λέγεται Σταύρος Σβήγκος, γεννήθηκε 13 Αυγούστου 1985 και το 2008 αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Το 2008 ήταν πάλι που έπαιξε στην πρώτη του τηλεοπτική σειρά, στα «Τα άγρια παιδιά». Ήταν η εποχή που τον είχε ο Λάκης Λαζόπουλος υπό την προστασία του.

Από τότε ήρθαν κι’ άλλες σειρές, και ταινίες και θέατρο. Ήρθε και το «Κάτω Παρτάλι». Στο σπίτι του Σταύρου Σβήγκου δεν υπάρχει τηλεόραση. Θεωρεί πως αυτό το αντικείμενο είναι περιττό, κάτι που δεν του χρειάζεται, αφού το 70% όσων προβάλλει είναι για τα σκουπίδια. «Έχω internet και ό,τι με ενδιαφέρει το παρακολουθώ μέσα απ’ αυτό. Το ίδιο κάνω και με τα επεισόδια της σειράς στην οποία συμμετέχω». Να λοιπόν ένα στοιχείο που τον κάνει διαφορετικό και συνάμα ιδιόρρυθμο.

Όπως κάποιοι νέοι, πέρασε κι’ αυτός τις φάσεις του, πέρασε από ναρκωτικά, μελαγχολίες, κατάθλιψη, μέχρι και σε group therapy πήγε. «Είναι φορές που ο εαυτός μου με κάνει να μελαγχολώ. Και οι σχέσεις που χτίζω. Το ότι δεν μπορώ να μου βάλω όρια, ότι δεν μπορώ να με προστατεύσω ή δεν με προσέχω». Όσο για τα ναρκωτικά έχει πια ξεκάθαρη άποψη. «Τα ναρκωτικά είναι μία τεράστια επιχείρηση κέρδους, στην οποία συμμετέχει το κράτος και το παρακράτος. Γιατί δε θεωρούμε ναρκωτικό και το αλκοόλ; Καταστρέφει επίσης τα εγκεφαλικά κύτταρα, το συκώτι, το στομάχι, ενώ αλλοιώνει την προσωπικότητα και την συμπεριφορά του χρήστη κάνοντάς τον πολύ επιθετικό. Σε μια περίοδο που δυσκολευόμουν να διαχειριστώ τα πράγματα γύρω μου, πέρασα και αυτήν τη φάση όπως όλοι. Αισθανόμουν ότι είμαι στον πάτο, αλλά νομίζω ότι δεν τον έπιασα ουσιαστικά. Ήταν όλα μαύρα. Δεν μου άρεσε τίποτα. Δεν έβρισκα ενδιαφέρον πουθενά. Το μόνο που ήθελα είναι να βρίσκομαι σπίτι και να μη μου μιλάει κανείς».

29563_10151171203120544_2049232909_n

“Όταν δεν ξέρεις τι θέλεις, δες τι κάνεις”, μου είπε κάποτε ένας άνθρωπος και με έχει βοηθήσει πολύ στη ζωή μου αυτή η κουβέντα για να παίρνω αποφάσεις. Γιατί πολύ συχνά είμαστε μπερδεμένοι. Αλλά τελικά απλώς δεν είμαστε δυνατοί για να δούμε καθαρά και να δεχτούμε κάποια πράγματα».

01_agria-pedia

Από την τηλεοπτική σειρά, «Τα άγρια παιδιά».

«Όλοι έχουμε κατάθλιψη πλέον. Δυστυχώς το χρήμα μεταφράζεται ως ενέργεια. Εγώ ειλικρινά πιστεύω ότι όλοι ζοριζόμαστε λίγο έως πολύ, γιατί βγήκαμε από τις συνήθειές μας και μας επηρέασε αρνητικά το ότι χάσαμε έστω και λίγη από την άνεσή μας».

koimomeni-4ada_LOW

Από την συμμετοχή του στην παράσταση «Η κοιμωμένη ξύπνησε» της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου.

5-Colour

«Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να μπορέσεις με έναν άνθρωπο να συνδεθείς ουσιαστικά. Όσο ειλικρινής είσαι με τον εαυτό σου, να αισθάνεσαι και με εκείνον. Αυτό απαιτεί αντοχές και από τις δύο πλευρές. Πρέπει να βρεις τη δύναμη να έχεις ειλικρίνεια. Μέσα από μία σχέση κατάφερα να δω ποιος είμαι, τι θέλω και πώς λειτουργώ σε πράγματα τα οποία με δυσκολεύουν».

Αρκετά δημοσιεύματα που τον αφορούν, αναφέρονται σε μια ταινία που έχει κάνει το 2011. Είχε πρωταγωνιστήσει στην ελληνική ταινία gay ενδιαφέροντος, «Η Αφροδίτη στην Αυλή» (Venus in the Garden) του Τηλέμαχου Αλεξίου. Επειδή τυχαίνει να έχω βάλει στο dvd player την εν λόγω ταινία και να την έχω βγάλει στα 20 λεπτά, έχω να πω (συγνώμη από τους δημιουργούς), ότι είναι πολύ ερασιτεχνική, πρωτόλεια, σχηματική… και θα μπορούσα να προσθέσω κι’ άλλα… αλλά το αφήνω γιατί δεν είναι της παρούσης.

sviggos-tainia

 

partali

Στην ταινία Venus in the Garden τόσο ο Σταύρος Σβήγκος όσο και ο συμπρωταγωνιστής του, Άλεξ Βάρδας, εμφανίζονται ολόγυμνοι, και το γεγονός αυτό στάθηκε αφορμή για δεκάδες άρθρα στο διαδίκτυο.

6f45f732a15ca23bc465ff0a5f9f39f4


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here