Σας ορκίζομαι ότι δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ. Δεν φταίω όμως που διαβάζω συνέχεια γι’ αυτήν την ταινία και δεν κρατιέμαι. Επιπλέον δεν την έχω δει. Θα περιμένω να την δω σε dvd για να μπορώ να κάνω fast forward όπου βαριέμαι…….
————————-
Έμαθα λοιπόν κάποια παρασκηνιακά για την ταινία που σπάει τα ταμεία, και είπα να τα μοιραστώ μαζί σας.
H αρχική επιλογή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Christian Grey ήταν ο Charlie Hunnam (φωτογραφία πάνω. Διαβάστε περισσότερα https://www.nikosonline.gr/?p=16180), γνωστός από την συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Sons of Anarchy». Εξαιτίας περιορισμών στο πρόγραμμα των γυρισμάτων όμως, το όνομα του Hunnam αποσύρθηκε. Άρχισαν να κάνουν οντισιόν και δοκίμασαν τον Alex Pettyfer, τον Chace Crawford, τον Alexander Skarsgård, τον Ian Somerhalder, τον Matt Bomer, τον Garrett Hedlund και τελικά τους ήρθε η φαϊνή ιδέα του Ryan Gosling. Ενθουσιάστηκαν οι πάντες γιατί είπαν ότι πράγματι αυτός είναι το αυθεντικό πρωτότυπο του Christian Grey. Μόλις όμως ο Ryan Gosling διάβασε στο συμβόλαιο ότι θα υπάρξουν και 2 συνέχειες, το απέρριψε. Ο ατζέντης του απάντησε απλά: «He doesn‘t do sequels».Έτσι λοιπόν ο ρόλος κατέληξε στον Ιρλανδό Jamie Dornan, πρωταγωνιστή της σειράς του BBC«The Fall».
Στις οντισιόν για τον ρόλο της Anastasia Steel, η σκηνοθέτης έδινε στις υποψήφιες να διαβάσουν τέσσερις σελίδες ενός μονολόγου από την Persona του Ingmar Bergman (αν είναι δυνατόν)!!! Δοκίμασαν αρκετές. Επικρατέστερες ήταν η Lucy Hale και η Chloe Bridges, όταν όμως εμφανίστηκε η Dakota Johnson, κόρη της Melanie Griffith και του Don Johnson την πήραν με την μία, γιατί στο δοκιμαστικό έδειξε ότι θα έσκιζε στον ρόλο.
Η διασκευή στο «Crazy in Love» που ακούγεται στο teaser της ταινίας με τη φωνή της Beyonce βασίζεται στην επανεκτέλεση του κομματιού από τους Kadebostany. Το ελβετικό γκρουπ έχει δηλώσει πως αρχικά η παραγωγή είχε προσεγγίσει τους ίδιους για την συμμετοχή τους στο soundtrack προτού τελικά καταλήξει στην χρήση της διασκευής τους.
H προπώληση των εισιτηρίων στην Αμερική ξεπέρασε κάθε προσδοκία, κάνοντας το «50 Shades of Grey» στην πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών. Απ’ την άλλη η κυκλοφορία της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες της Μαλαισίας απαγορεύτηκε. Ο επικεφαλής της μαλαισιανής επιτροπής λογοκρισίας δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται περισσότερο για πορνογραφία παρά για κανονική ταινία, στην οποία οι σεξουαλικές σκηνές δεν είναι φυσιολογικές, αλλά διαθέτουν σαδιστικό περιεχόμενο.
Αμέσως μετά την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη, η σκηνοθέτης είπε ότι τα δύο sequel, τα οποία θα βασιστούν στα βιβλία που ολοκληρώνουν την τριλογία, Fifty Shades Darker και Fifty Shades Freed, βρίσκονται ήδη στα σκαριά, με το πρώτο να προγραμματίζεται για το 2016. Ωχ καήκαμε. Αυτή νομίζει ότι σκηνοθετεί τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών!!!
Η συγγραφέας του βιβλίου E.L. James και δεξιά η σκηνοθέτης Sam Taylor Johnson
Άντε τώρα να κάνεις ερωτικές σκηνές με όλα αυτά τα φώτα και όλους αυτούς τριγύρω….
Η σκηνοθέτης δίνει τις τελευταίες οδηγίες στους πρωταγωνιστές της
——————————-
Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr
Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr
Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/
Ευχαριστώ δεν θα πάρω άλλο. Διάβασα το βιβλίο και απογοητεύτηκα. Υπάρχουν βιβλία του είδους που είναι αριστουργήματα. Αυτό δεν μου είπε απολύτως τίποτα. Οσο για την ταινια δεν έχω καν την περιέργεια.
ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΒΡΑΔΥ !