Νίνα Λοτσάρη: Όταν ήμουν παιδί…

Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις καλλιτέχνιδας που έχουμε στην Ελλάδα. Είναι συγκλονιστική τραγουδίστρια και ηθοποιός και με εξαίρετη κίνηση. Σπάνιος συνδυασμός ταλέντου και ποιότητας, ήθους σε συνδυασμό με πολύ χιούμορ – αλλά και ομορφιά. Για να την γνωρίσουμε πιο καλά, εγώ ως άλλος Sigmund Freud, της ζήτησα να ψαχουλέψει την μνήμη της και να γυρίσει πίσω, τότε που ήταν παιδάκι… Μέσα από 40 ερωτήσεις αποκαλύπτονται τα πάντα…

1
1954

Η παιδική ηλικία είναι η περίοδος που καλύπτει τα χρόνια από τη γέννηση μέχρι την εφηβεία. Στις εκπαιδευτικές θεωρίες του φιλοσόφου John Locke, η παιδική ηλικία χωρίζεται σε στάδια ανάπτυξης της νηπιακής ηλικίας (όπου το παιδί μαθαίνει να περπατάει), την πρώιμη παιδική ηλικία (ηλικία παιχνιδιού), τη μέση παιδική ηλικία (σχολική ηλικία), και την εφηβική ηλικία (ήβη και μετά την ήβη).

Εδώ ήμαστε λοιπόν. Με μια σειρά άρθρων θα εξερευνήσουμε την παιδική ηλικία μερικών γνωστών και αγαπημένων ανθρώπων- για να μας λυθούν όλες οι απορίες. Γιατί μην ξεχνάτε ότι η παιδική μας ηλικία παίζει καθοριστικό ρόλο στην ψυχοσύνθεση μας.

Τόσο οι συνεντεύξεις, όσο και οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του www.nikosonline.gr και ως εκ τούτου απαγορεύεται η αναδημοσίευση όλου ή μέρους του άρθρου- χωρίς την γραπτή ή προφορική άδεια μου.

ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗ, ΠΑΙΔΙ, NINA LOTSARI, PAIDI, nikosonline.gr

Η Νίνα Λοτσάρη είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις καλλιτέχνιδας που έχουμε στην Ελλάδα. Είναι συγκλονιστική τραγουδίστρια και ηθοποιός και με εξαίρετη κίνηση. Σπάνιος συνδυασμός ταλέντου και ποιότητας, ήθους σε συνδυασμό με πολύ χιούμορ – αλλά και ομορφιά. Για να την γνωρίσουμε πιο καλά, εγώ ως άλλος Sigmund Freud, της ζήτησα να ψαχουλέψει την μνήμη της και να γυρίσει πίσω, τότε που ήταν παιδάκι… Μέσα από 40 ερωτήσεις αποκαλύπτονται τα πάντα…

Νίνα μου….

 1. Που γεννήθηκες, που μεγάλωσες, σε ποια γειτονιά; Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτρα και άλλαξα δυο γειτονιές…στην Τερψιθέα και στην Αγυιά!
 2. Όταν σου πω, Πάτρα – παιδάκι, τι είναι αυτό που σου έρχεται πρώτα στο μυαλό; Το ποδήλατο μου και η κολλητή μου. Φεύγαμε από το πρωί όπου κάναμε το γύρο της Πάτρας, επιστρέφαμε το βράδυ και κανένας δε μας αναζητούσε αφού οι εποχές ήταν ακόμα τόσο αθώες!!
 3. Που πήγες δημοτικό; Πήγα στο έκτο δημοτικό σχολείο Πάτρας και τέλειωσα το δημοτικό σχολείο Αγυιάς αφού αλλάξαμε σπίτι όταν πήγαινα Πέμπτη δημοτικού!
 4. Έχεις άλλα αδέλφια; Έχω άλλη μια αδερφή 3 χρόνια μεγαλύτερή μου αλλά πιστέψτε με είναι προστάτης μου, σαν ο αδερφός που δεν είχα ποτέ!!
 5. Είχες αδυναμία στην γιαγιά ή στον παππού; Μεγάλωσα με τη γιαγιά μου τη Σοφία η οποία ήταν ηρωίδα και μεγάλωσε 5 παιδιά μόνη της και μετά τα εγγόνια της!! Πρότυπο γυναίκας!!
 6. Είχες μακριά μαλλιά ως παιδί ή κοντά; Από παιδί οι στιλιστικές μου ανησυχίες στα μαλλιά είχαν ποικιλία! Μου άρεσαν κοντά αγορίστικα η καρέ με αφέλειες!
 7. Ποιο ήταν το αγαπημένο σου χρώμα και γιατί; Το μωβ…ίσως γιατί δεν ήταν ροζ που άρεσε σε όλα τα κορίτσια!!
 8. Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παιχνίδι; Σχοινάκι, κρυφτό ή κουτσό; Κρυφτό…γιατί είχε μυστήριο, δράση και η αδρεναλίνη στα ύψη!
 9. Ποια ήταν η μεγαλύτερη αταξία που είχες κάνει; Γενικά ήμουν ανήσυχο και επιθετικό παιδί. Μια μέρα λοιπόν τσακωνόμουνα με την αδερφή μου πήρα ένα τούβλο και της το έριξα με δύναμη στο πόδι! Δε θέλω να σας πω τη συνέχεια…
 10. Μικρή έλεγες ψέματα; Ποτέ! Είχα το θάρρος της γνώμης μου πάντα και ως παιδί με απόλυτη συνέπεια δε χρειαζόταν να πω ψέματα!
 11. Όταν έκανες αταξίες έτρωγες ξύλο ή τιμωρία; Τίποτα από τα δυο… Οι γονείς μου είχαν τη μέθοδο της επικοινωνίας με τα παιδιά τους που θεωρώ ότι ήταν αποτελεσματική και πρωτοποριακή για τα χρόνια τότε!
 12. Τους κολλητούς σου τότε πως τους έλεγαν; Έχεις ακόμα επαφή με κάποιους; Η Ελένη που έχω βαφτίσει και το παιδάκι της και είμαστε αδερφές για πάντα. Η Λίνα που κάναμε τις επικίνδυνες αποστολές με τα ποδήλατα και ο Τάκης με την Αντωνία που κάναμε τα σκασιαρχεία!
 13. Απ΄ τα χρόνια του δημοτικού είχες κάποια αγαπημένη δασκάλα ή δάσκαλο; Ο κύριος Ηλίας, ο αγαπημένος μου δάσκαλος στην έκτη δημοτικού…πολύ μπροστά ο άνθρωπος αυτός… Υπέροχη ψυχή.
 14. Έκανες γκριμάτσες στον καθρέφτη; Είχα την τέλεια σχέση με τον καθρέφτη για ένα λόγο: Έβλεπα σε αυτόν τις μεταμορφώσεις που έκανα από μικρή! Από Μαρία Κάλλας μέχρι Ραφαέλα Καρά!
 15. Φόραγες ρούχα και παπούτσια της μαμάς σου- όταν δεν ήταν παρούσα; Αναγκαστικά για να κάνω τις μεταμορφώσεις μου δανειζόμουνα τα πάντα από τη μαμά μου! Και τα πήγαινα τέλεια με τα ψηλά τακούνια! Ένα με τη φύση μου… χαχαχαχα
 16. Είχες βάψει και τα χείλη σου με το κραγιόν της; Εννοείται! Το φούξια ήταν το αγαπημένο μου!
 17. Ποιο φαγητό ήταν το αγαπημένο σου; Μακαρόνια και σούπες!
 18. Γλυκό; Το μωσαϊκό!
 19. Μασούσες τσίχλες; Κοιμόμουν πολλές φορές με την τσιχλόφουσκα χαχαχαχααα
 20. Τι ταλέντο είχες μικρή; Έκανα χορογραφίες στα κορίτσια της γειτονιάς, έπιανα το μικρόφωνο και ξέχναγα να το αφήσω…άσε που το έπαιζα και θιασάρχισα οργανώνοντας θεατρικές παραστάσεις!
 21. Στο σχολείο απήγγειλες ποτέ ποίημα ή συμμετείχες σε σκετς; Πάντα και δεν φαντάζεσαι πόσο περίμενα κάθε φορά, πότε θα έρθει αυτή η ώρα γιατί ένιωθα ότι ήμουνα στο φυσικό μου περιβάλλον!
 22. Παρέλαση πήγες ποτέ; Ακόμα και την παρέλαση την είχα στο μυαλό μου σαν… ότι πάω να δώσω παράσταση και γύρω το κοινό που χειροκροτεί!
 23. Ως παιδάκι, ποιο ήταν το αγαπημένο σου τραγούδι; Pink Floyd: The wall
 24. Πότε πήγες για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση; Ποια ήταν; Στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα, στο κυλικείο, δούλευαν δυο θείοι μου και έτσι είχα την ευκαιρία να βλέπω όλους τους θιάσους που ερχόντουσαν από Αθήνα! Όλους τους είχα δει! Απλά μου διαφεύγει η πρώτη!
 25. Ήσουν με την Βουγιουκλάκη ή με την Καρέζη; Είχα τρέλα και με τις δυο και αδυναμία στην Βουγιουκλάκη στο Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο και Καρέζη ως Δεσποινίς διευθυντής!
 26. Τις αποκριές τι ντυνόσουν συνήθως; Κάθε χρόνο και κάτι διαφορετικό αφού είχα την ευκαιρία να βγαίνω στα αποκριάτικα γκρουπ από 10 χρόνων! Ήμουνα και αρχιμαζορέτα από τα δεκάξι μου που άνοιγα την παρέλαση!
 27. Ποια παιδικά περιοδικά ήταν τα αγαπημένα σου; Μανίνα και Κατερίνα
 28. Το αγαπημένο σου cartoon; Ο Sport Billy! Ήθελα και γω το τσαντάκι του που είχε τα πάντα μέσα και τρελαινόμουνα με τη Βάντα!
 29. Στα χρόνια του γυμνασίου, σε δυσκόλευε κάποιο μάθημα; Τα μαθηματικά αλλά όταν πήρα – για καλή μου τύχη – έναν και μοναδικό βαθμό στη ζωή μου κάτω από τη βάση, πείσμωσα και κατάλαβα ότι τα πάντα μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος ανεβαίνοντας από το 9 στο 18 σε ένα τρίμηνο!
 30. Ποιοι καθηγητές ήταν οι αγαπημένοι σου; Της γυμναστικής, η Μαρία Μανουσάκη που δε μάσαγε τα λόγια της και έχουμε μείνει φίλες μέχρι και τώρα.
 31. Στην τάξη καθόσουν μπροστά ή προς τα πίσω; Κάπου στη μέση…για να μη δίνω στόχο…τα άκρα δε μου άρεσαν ποτέ!
 32. Πόσο ήσουν όταν ξύρισες για πρώτη φορά τις γάμπες σου; Πρέπει να ήμουν 12 χρόνων!
 33. Σε ποια ηλικία φόρεσες πρώτη φορά καλσόν; Από μικρό παιδί λόγω μπαλέτου το καλσόν ήταν απαραίτητο αξεσουάρ
 34. Στο γυμνάσιο, έκανες ποτέ κοπάνα; Αν ναι πότε; Συνέχεια στο Πολυκλαδικό λύκειο γιατί είχα πάρει απόφαση πως η καλλιτεχνική μου φύση πρόσταζε να είμαι ξεκούραστη το βράδυ που είχα ωδείο και μπαλέτο οπότε βόλταρα!
 35. Είχες πάρει ποτέ αποβολή; Την είχα γλυτώσει μια φορά στο γυμνάσιο που ήθελα σε μια ημερήσια εκδρομή να το παίξω Λάρα Κροφτ και κατέβηκα τα 999 σκαλιά στο Ναύπλιο στο Παλαμήδι και με έψαχνε όλο το σχολείο! Τελικά με περιμάζεψε η πυροσβεστική υπηρεσία και με παρέδωσε
 36. Το πρώτο σου φιλί σε τι ηλικία προέκυψε; 10 χρονών ένας συμμαθητής μου με άρπαξε στο διάλειμμα και μου έδωσε ένα πεταχτό αλλά μαζί με το φιλί έφαγε και χαστούκι!
 37. Πως τον έλεγαν τον τυχερό; Σταύρος ο μεγαλοπρεπής
 38. Καθηγητή σου είχες ερωτευτεί (πλατωνικά); /αν ναι τι μάθημα σας έκανε; Η αλήθεια είναι πως αυτό δε μου έτυχε ποτέ
 39. Που πήγατε πενθήμερη; Πήγαμε στην Κέρκυρα όπου ζήσαμε μεγάλες στιγμές με αποβολές και σκάνδαλα στα οποία ευτυχώς δε συμμετείχα!
 40. Με τι βαθμό τέλειωσες; Με 18,2 αν και αφοσιωμένη στις τέχνες από τότε!

ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗ, ΠΑΙΔΙ, NINA LOTSARI, PAIDI, nikosonline.gr

Στην αγκαλιά της μαμάς στα πρώτα μου γενέθλια!

ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗ, ΠΑΙΔΙ, NINA LOTSARI, PAIDI, nikosonline.gr

Στην αγκαλιά του μπαμπά μου

ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗ, ΠΑΙΔΙ, NINA LOTSARI, PAIDI, nikosonline.gr

Και εδώ ο μπαμπάς με την αδελφή μου κι εμένα..

ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗ, ΠΑΙΔΙ, NINA LOTSARI, PAIDI, nikosonline.gr

Η μαμά μου ήταν από τις ωραιότερες γυναίκες της Πάτρας.

ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗ, ΠΑΙΔΙ, NINA LOTSARI, PAIDI, nikosonline.gr

Με τα ξαδέρφια μου, καρναβάλι κρατάω πρώτη το χορό στον τσάμικο!

ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗ, ΠΑΙΔΙ, NINA LOTSARI, PAIDI, nikosonline.gr

Εδώ με την αγαπημένη μου συμμορία που κάναμε άνω κάτω τη γειτονιά – τα ξαδέρφια μου

ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗ, ΠΑΙΔΙ, NINA LOTSARI, PAIDI, nikosonline.gr

Προσκοπάκι με τη μαμά μου μετά την παρέλαση!

ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗ, ΠΑΙΔΙ, NINA LOTSARI, PAIDI, nikosonline.gr

Στο μπαλέτο, σε παράσταση στο Ρωμαϊκό ωδείο Πατρών 12 χρόνων! Εγώ πάντα στο κέντρο! 

ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗ, ΠΑΙΔΙ, NINA LOTSARI, PAIDI, nikosonline.gr

Όπου show και παρέλαση ήμουν πάντα πρώτη…

——————————————————–

(Μια τελευταία ερώτηση για το φινάλε)

ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗ, ΠΑΙΔΙ, NINA LOTSARI, PAIDI, nikosonline.gr

Και τώρα που απάντησες σε όλες αυτές τις ερωτήσεις…. θέλω να μου πεις πως αισθάνθηκες που σε ανάγκασα να κάνεις όλο αυτό το ταξίδι πίσω στον χρόνο.

Πολλά από αυτά που απάντησα κόντευα να τα ξεχάσω… Σ’ ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να θυμηθώ πόσο υπέροχα παιδικά χρόνια πέρασα…

———————————————————————————-

Διαβάστε για την παιδική τους ηλικία και δείτε παιδικές φωτογραφίες

Γιάννης Μαθές https://bit.ly/34eG6XT

Ελένη Πέτα https://bit.ly/2qpM8GL

Ρένα Μόρφη https://bit.ly/32hVhhQ

Θοδωρής Νικολάου https://bit.ly/2QpaoDr

Φωτεινή Δάρρα https://bit.ly/2lY7RCU

Γιώργος Περρής https://bit.ly/2Jk982m

Χρήστος Μάστορας https://bit.ly/30lodVP

Ανδριάνα Μπάμπαλη https://bit.ly/2BITsjm

Μυρτώ Βασιλείου https://bit.ly/2LhBADe

Μαρία Κηλαηδόνη https://bit.ly/2KMTmhf

Βαγγέλης Παναγόπουλος https://bit.ly/2Ulos37

Γιώργος Παπαδόπουλος https://bit.ly/2IobvPw

Θάνος Καλλίρης https://bit.ly/2XnDxQe

Νίκος Μίχας https://bit.ly/2Qz1sYo

Νίνα Λοτσάρη https://bit.ly/2V58RCs

Πέγκυ Ζήνα https://bit.ly/2GnKEny

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου https://bit.ly/2E0jm3D

Πωλίνα https://bit.ly/2DMPUyH

Πασχάλης https://bit.ly/2DhAUJd

—————————————————————-

1 COMMENT

 1. Διαβαζοντας για την Νινα Λοτσαρη ,σκεφτηκα οτι παντα τα κοριτσια βιαζονται να μεγαλωσουν και ειναι μπροστα σε ενα καθρεφτι και καμαρωνουν…αργοτερα καταλαβαινεις και αναπολεις τα παιδικα σου χρονια,νοιωθωντας εντονη την επιθυμια της επιστροφης στο παρελθον και στην παιδικη ανεμελια…..Μου θυμισε την πενθημερη εκδρομη …ημασταν Θεσσαλονικη σε καποιο μαγαζι,φαγαμε ,ηπιαμε…κατι παραπανω,,,το καταλαβαμε βεβαια οταν σηκωθηκαμε απο τις καρεκλες….δεν το συζητω,,,βαρκα γυαλο…και πισω μας οι καθηγητες…τελεια…πιασαμε ημια το μπρατσο της αλλης και δηθεν τραγουδουσαμε….για να στηριχτουμε …και οταν φτασαμε ξενοδοχειο…πεσαμε στα κρεββατια μας ντυμενες…ακομα το θυμαμαι..Εχει απολυτα δικιο γιατι μεσα απο το διαλογο που εγινε θυμηθηκε σκηνες του παρελθοντος που ισως ειχαν ξεχαστει…και σε μενα δωσατε την διαθεση και την χαρα να γυρισω πισω σε εποχες που δεν θελω να ξεχασω και πιο πολυ μου αρεσει που τις γραφω στο blog…το τετραδιο των αναμνησεων μου….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.