Μέμος Μπεγνής: Όταν ήμουν παιδί…

Είναι από τους πολύ λίγους «αθόρυβους» καλλιτέχνες, που δουλεύει συνέχεια. Συμμετέχει πρωταγωνιστώντας σε μεγάλες και πολύ πετυχημένες παραστάσεις, παίζει πιάνο και τραγουδάει πολύ καλά. Δεν έχουμε πολλούς Μπεγνήδες στην χώρα μας. Για να τον γνωρίσουμε πιο καλά, εγώ ως άλλος Sigmund Freud, του ζήτησα να ψαχουλέψει την μνήμη του και να γυρίσει πίσω, τότε που ήταν παιδάκι… Μέσα από 40 ερωτήσεις αποκαλύπτονται τα πάντα…

1
3040

Η παιδική ηλικία είναι η περίοδος που καλύπτει τα χρόνια από τη γέννηση μέχρι την εφηβεία. Στις εκπαιδευτικές θεωρίες του φιλοσόφου John Locke, η παιδική ηλικία χωρίζεται σε στάδια ανάπτυξης της νηπιακής ηλικίας (όπου το παιδί μαθαίνει να περπατάει), την πρώιμη παιδική ηλικία (ηλικία παιχνιδιού), τη μέση παιδική ηλικία (σχολική ηλικία), και την εφηβική ηλικία (ήβη και μετά την ήβη).

Εδώ ήμαστε λοιπόν. Με μια σειρά άρθρων θα εξερευνήσουμε την παιδική ηλικία μερικών γνωστών και αγαπημένων ανθρώπων- για να μας λυθούν όλες οι απορίες. Γιατί μην ξεχνάτε ότι η παιδική μας ηλικία παίζει καθοριστικό ρόλο στην ψυχοσύνθεση μας.

Τόσο οι συνεντεύξεις, όσο και οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του www.nikosonline.gr και ως εκ τούτου απαγορεύεται η αναδημοσίευση όλου ή μέρους του άρθρου- χωρίς την γραπτή ή προφορική άδεια μου.

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ, ΠΑΙΔΙ, MEMOS BEGNIS, PAIDI, CHILD, nikosonline.gr

Ο Μέμος Μπεγνής είναι από τους πολύ λίγους «αθόρυβους» καλλιτέχνες, που δουλεύει συνέχεια. Συμμετέχει πρωταγωνιστώντας σε μεγάλες και πολύ πετυχημένες παραστάσεις, παίζει πιάνο και τραγουδάει πολύ καλά. Δεν έχουμε πολλούς Μπεγνήδες στην χώρα μας. Για να τον γνωρίσουμε πιο καλά, εγώ ως άλλος Sigmund Freud, του ζήτησα να ψαχουλέψει την μνήμη του και να γυρίσει πίσω, τότε που ήταν παιδάκι… Μέσα από 40 ερωτήσεις αποκαλύπτονται τα πάντα…

Μέμο μου….

 1. Που γεννήθηκες, που μεγάλωσες, σε ποια γειτονιά; Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σαλαμίνα. Σε μια γειτονιά που λέγεται Τσάμη. Αλάνες, χώματα, ατέλειωτο παιχνίδι με τους φίλους γείτονες, και η κλασική φωνή της μαμάς – MΕΜΟΟΟΟΟΟ – για να μαζευτώ να κάνω μπάνιο και να ξεραθώ!
 2. Που πήγες δημοτικό; Άλλαξα πολλά δημοτικά. Άρχισα με το Πρώτο… λόγω σεισμών μεταφερθήκαμε στο Τρίτο… Μετά, μετάθεση Κρήτη ο μπαμπάς… σχολείο στη Σούδα… Και κατέληξα στο Τέταρτο δημοτικό σχολείο κοντά στο σπίτι μου, στο οποίο έκανα τις τελευταίες τάξεις.
 3. Έχεις άλλα αδέλφια; Έχω την Έφη, 3 χρόνια μικρότερη, και τον Γιώργο 15 χρόνια μικρότερο!!
 4. Αγαπούσες περισσότερο τον παππού ή την γιαγιά; Ε τη γιαγιά… ήταν η μεγάλη μου αδυναμία… ήταν η καλλιτέχνης της οικογένειας. Κούκλα, καλλίφωνη, πιανίστα… από κει πήρα τις βάσεις για τη μουσική. Λόγω της γιαγιάς αγάπησα τη μουσική και το θέατρο.
 5. Είχες μακριά μαλλιά ως παιδί ή κοντά; Πολύ μικρός λίγο μακριά… ήταν και της μόδας άλλωστε τη δεκαετία του 70. Μετά, μόνο κοντά μέχρι σήμερα. Ποτέ δε μ άρεσαν τα μακριά μαλλιά.
 6. Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παιχνίδι; Πετροπόλεμος, κλέφτες κι αστυνόμοι ή μακριά γαϊδούρα; Αυτά τα έπαιζαν οι παλιοί… εγώ δεν είχα γεννηθεί (χαχαχαχα)… Θυμάμαι τα καλύτερα παιδικά μου χρόνια στη Σούδα, που μέναμε στον οικισμό του Πολεμικού Ναυτικού λόγω μπαμπά. Εκεί ήταν ο παράδεισος των παιδιών, με παιχνίδια μέσα στο δάσος. Αγαπημένο το Κάμελοτ! Φτιάχναμε κάστρα στις σκεπές των γκαράζ οι οποίες ήταν καλυμμένες από δέντρα, και κάναμε επιθέσεις στα άλλα βασίλεια. Εγώ φυσικά ήμουν ο Αρθούρος! Ψώνιο από τότε… Όταν φύγαμε πια για Αθήνα, και θα άφηνα τους φίλους μου πίσω, τους έβαλα σε μια σειρά, και έχρισα τον αντικαταστατή μου. Μεγαλεία!
 7. Είχες κρυψώνα; Αυτές οι υπέροχες σκεπές των γκαράζ καλυμμένες από κλαδιά δέντρων, που σου είπα, ε…. αυτές ήταν η κρυψώνα μου. Απίστευτες φωλίτσες!
 8. Τους κολλητούς σου τότε πως τους έλεγαν; Έχεις ακόμα επαφή με κάποιους; Δυστυχώς δεν κρατήσαμε επαφές… Θυμάμαι τον Παναγιώτη… ο οποίος ήταν και ο πρώτος που είχε πάρει τότε τον πρωτοποριακό Amiga 2000, έγχρωμο, και είχα πάθει έρωτα! Κάθε μέρα σπίτι του να παίζουμε παιχνίδια!
 9. Μέχρι ποια ηλικία φορούσες κοντό παντελονάκι; Ε κάθε καλοκαίρι νομίζω… ακόμα και σήμερα… χαχαχχααα
 10. Είχες πάρει κάποιο δώρο που σε είχε εντυπωσιάσει πολύ; Πάντα θυμάμαι τα Χριστούγεννα γεμάτα δώρα! Ίσως κι αυτός να ναι ένας απ τους λόγους που τα λατρεύω μέχρι σήμερα. Ποτέ δε θα ξεχάσω τη λαχτάρα και το χτυποκάρδι όταν άνοιγα τα δώρα. Δυο όμως θυμάμαι να είχα λατρέψει… Το “Κάστρα και Πολιορκητές” και το “Hotel”.  
 11. Θυμάσαι κάποιο παιχνίδι σου, που του είχες «βγάλει τα μάτια»; Όχι, ποτέ ! Αγαπούσα και σεβόμουν τα παιχνίδια μου. Τόσο που δεν άφηνα και κανέναν να τα πειράζει. Τα ηλεκτρονικά ίσως να τα χάλαγα, γιατί ήθελα να τα ανοίγω να δω πως δουλεύουν. Και μετά φυσικά έκλαιγα…
 12. Έλεγες ψέματα; Πολύ σπάνια. Ήμουν απ΄ τα καλά και ήσυχα παιδάκια. Πως είμαι τώρα; Καμία σχέση… χαχαχαχαχαα
 13. Όταν έκανες αταξίες έτρωγες ξύλο ή τιμωρία; Ξύλο! Χαχαχα!! Καλά μη φανταστείς κακοποίηση ανηλίκου. Κάνα μαλλί, κάνα χαστουκάκι και το χειρότερο… σκοτώστρα για τις μύγες στο μπούτι! Έμενε όλο το σχήμα για ώρα!!!
 14. Ποια ήταν η μεγαλύτερη αταξία που είχες κάνει; Εγώ ως μικρός χτύπαγα πάρα πολύ… έπεφτα… σκοτωνόμουν… Η μεγαλύτερη όμως αταξία ήταν όταν κάποια στιγμή, έκανα πολύ υψηλό πυρετό, και η μητέρα μου έδωσε ένα φάρμακο που μάλλον με χτύπησε στα νεύρα… δεν ξέρω τι παρενέργειες είχε… έπιασα λοιπόν με κεφαλοκλείδωμα την – κατά πολύ μεγαλύτερη μου – κόρη του σπιτονοικοκύρη μας, και την κοπάναγα με ένα τούβλο στο κεφάλι!! Psycho σου λέω… μην το ψάχνεις… serial killer!!
 15. Ποιο φαγητό ήταν το αγαπημένο σου; Ψάρια. Πάντα ψάρια! Είχα την τύχη ο μπαμπάς να έχει λατρεία στο ψάρεμα, και από μικρός έτρωγα ψάρια, όστρακα, αστακούς κλπ θαλασσινά.
 16. Γλυκό; Νομίζω όλα… αλλά πιο πολύ οι σοκολάτες.
 17. Πήγαινες εκκλησία ή κατηχητικό; Όχι ποτέ. Δεν είμασταν ιδιαίτερα θρήσκα οικογένεια. Σαν έθιμο όμως πηγαίναμε πάντα με τους συγγενείς στον Άγιο Αντρέα για να κάνουμε ανάσταση.
 18. Τι ταλέντο είχες μικρός; Κατασκευές με τα χέρια, αλλά βασικά μουσική. Από μικρός πιανίστας. Μεγάλη αγάπη.
 19. Στο σχολείο απήγγειλες ποτέ ποίημα ή συμμετείχες σε σκετς; Συμμετείχα ναι. Αλλά δεν ήμουν απ τους πιο δημοφιλείς… Ντρεπόμουν πάρα πολύ. Κάποτε συμμετείχα σε μια θεατρική ομάδα, όπου ανεβάσαμε ένα έργο του Ψαθά, και παρακάλεσα τη σκηνοθέτη μας, να μη φαίνομαι πολύ και να μου δώσει έναν μικρό ρόλο.
 20. Παρέλαση πήγες ποτέ; Κάθε χρόνο. Ανελλιπώς… η μαμά και ο μπαμπάς καμάρι! Το γιατί, δεν το κατάλαβα ποτέ…
 21. Αν σου πω να θυμηθείς το αγαπημένο σου τραγούδι ως παιδί… ποιο ήταν; A A A A A far l’amore comincia tu!! Ραφαέλα Καρά!! Και βέβαια Νταλάρας. Τρελή η μάνα μου μαζί του. Μέχρι σήμερα. Με αγαπημένο τραγούδι «Στα ψηλά τα παραθύρια».
 22. Πότε πήγες για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση; Ποια ήταν; Νομίζω πήγα μεγάλος στο θέατρο. Και είδαμε τη Miss Pepsi με την Αλίκη. Τρομερή και αξέχαστη εμπειρία και μετά στο καμαρίνι της…
 23. Μήπως θυμάσαι και την πρώτη φορά που πήγες σινεμά; Απ τις πρώτες ήταν όταν είδα τον Gotzilla!!! Ναι… τον παλιό… χαχαχα
 24. Τις αποκριές τι ντυνόσουν συνήθως; Κλόουν!! Ήμαρτον… Ααααα και κουνελάκι πιο μικρός χαχαχαα
 25. Το αγαπημένο σου cartoon; Ο,τι έχει σχέση με Disney. Εκτός όμως απ αυτά ήμουν από τις τυχερές γενιές που μεγάλωσαν με όμορφα καρτούν. Χωρίς βία. Το πιο βίαιο ήταν το Thundercats να φανταστείς. Αγαπημένα μου καρτούν, «Τα ταξιδια του Νιλς Χολγκερσον», Χαϊντι, Φρου φρου, Στρουμφακια….
 26. Έκανες ποτέ πάρτι στο σπίτι σας; Πάντα!! Κάθε γενέθλια!! Τρελά χτυποκάρδια κι εκεί. Απ το να πάμε με τη μαμά στο βιβλιοπωλείο να πάρουμε προσκλήσεις, τις οποίες έδινα ονομαστικά στους φίλους στο σχολείο, μέχρι να οργανώσω παιχνίδια που θα παίζαμε και τη μουσική που θα ακούγαμε. Είχα πάει νωρίτερα να γεμίσω κασέτες σε δισκάδικα με αγαπημένα σουξέ της εποχής. Ακόμα συμμαθητές μου λένε πόσο θυμούνται τα πάρτι μου με τα παιχνίδια που οργάνωνα.
 27. Στο γυμνάσιο σε δυσκόλευε κάποιο μάθημα; Τα μαθηματικά. Ηλίθιος… Αν και στο Λύκειο, ως δια μαγείας, έγινα πολύ καλός.
 28. Στην τάξη καθόσουν μπροστά ή προς τα πίσω; Συνήθως μπροστά. Ήμουν η συμπάθεια των καθηγητών. Πολύ ήσυχος.
 29. Ποιος καθηγητής ήταν ο αγαπημένος σου; Άντρα καθηγητή αγαπημένο δε θυμάμαι.
 30. Ο.Κ. καθηγήτρια; Η κυρία Παπαϊωάννου οικιακή οικονομία και η κυρία Μπίτσικα φιλολογικά.
 31. Σε ποια ηλικία φόρεσες πρώτη φορά γραβάτα; Νομίζω γύρω στα 15 μου. Σε ένα επίσημο event των γονιών μου στην Ιταλία. Ζήσαμε στην Ιταλία 2 χρόνια λόγω πάλι μετάθεσης του μπαμπά.
 32. Στο γυμνάσιο, έκανες ποτέ κοπάνα; Αν ναι πότε; Στο γυμνάσιο όχι. Στο λύκειο μια φορά. Και με έπιασαν…. χαχαχα
 33. Είχες πάρει ποτέ αποβολή; Ποτέ
 34. Είχες ακμή; Λίγη. Στα μάγουλα και στο σαγόνι… αίσχος…
 35. Το πρώτο σου φιλί σε τι ηλικία προέκυψε; Στην πρώτη γυμνασίου
 36. Πως την έλεγαν την τυχερή; Λεμονιά. Μεγάλος έρωτας. Όμορφη και ξινή… χαχαχαχα. Άκου ατάκα Λεμονιάς: Μόνος σου έκοψες τα νύχια σου; Ναι… Φαίνεται!!
 37. Σε ποια ηλικία έκανες – αν έκανες – tattoo ή piercing (σκουλαρίκι κλπ); Έβαλα σκουλαρίκι στα 22 μου. Κρυφά. Το είδε η μάνα μου και έγινε πανικός. Φώναζε ο πατέρας μου «ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ»!!!! Και με κυνηγούσε με το μηχανάκι… οπότε και πάλι καλά είμαι μετά απ όλα αυτά… χαχαχα… Το τραγικό είναι πως έβαλε και ο αδελφός μου στην ίδια ηλικία – 25 χρόνια μετά – αλλά αυτή τη φορά η μάνα μου τρελάθηκε, της άρεσε πάρα πολύ!! Τα συμπεράσματα δικά σας…
 38. Καθηγήτρια σου είχες ερωτευτεί (πλατωνικά); /αν ναι τι μάθημα σας έκανε; Νομίζω την κυρία Ζαχαριάδου… στην τρίτη γυμνασίου… δεν ευόδωσε όμως… χαχαχαααααα
 39. Που πήγατε πενθήμερη; Κέρκυρα!! Απλά μαγικές στιγμές!!
 40. Με τι βαθμό τέλειωσες; 17.5 νομίζω, πολύ καλός μαθητής!!!

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ, ΠΑΙΔΙ, MEMOS BEGNIS, PAIDI, CHILD, nikosonline.gr

Ντυμένος κούνελος. Δυο χρονών; Ενός; Δε θυμάμαι.

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ, ΠΑΙΔΙ, MEMOS BEGNIS, PAIDI, CHILD, nikosonline.gr

Ένας απ τους μάγους με τα δώρα. Στο νηπιαγωγείο. Με μαμά και αδελφή.

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ, ΠΑΙΔΙ, MEMOS BEGNIS, PAIDI, CHILD, nikosonline.gr

Τρελαινόμουν για φωτογραφίες…

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ, ΠΑΙΔΙ, MEMOS BEGNIS, PAIDI, CHILD, nikosonline.gr

Παίζοντας πιάνο σε όλες τις ηλικίες

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ, ΠΑΙΔΙ, MEMOS BEGNIS, PAIDI, CHILD, nikosonline.gr

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ, ΠΑΙΔΙ, MEMOS BEGNIS, PAIDI, CHILD, nikosonline.gr

Με συμμαθητές στο πατρικό μου γενέθλια.

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ, ΠΑΙΔΙ, MEMOS BEGNIS, PAIDI, CHILD, nikosonline.gr

Με την αδελφή μου την Έφη

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ, ΠΑΙΔΙ, MEMOS BEGNIS, PAIDI, CHILD, nikosonline.gr

Γενέθλια μου στο πατρικό μου. Αγκαλιά η αδελφή μου.

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ, ΠΑΙΔΙ, MEMOS BEGNIS, PAIDI, CHILD, nikosonline.gr

Με τον μπαμπά μου αξιωματικό, τον παππού τον Μέμο και τη αδελφή μου. Χριστούγεννα Κρήτη ναύσταθμος.

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ, ΠΑΙΔΙ, MEMOS BEGNIS, PAIDI, CHILD, nikosonline.gr

Με συμμαθητές. Δεξιά ο Νίκος Βιλλιώτης, γνωστός κομμωτής σήμερα.

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ, ΠΑΙΔΙ, MEMOS BEGNIS, PAIDI, CHILD, nikosonline.gr

Αγκαλιά με τον μπαμπά.

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ, ΠΑΙΔΙ, MEMOS BEGNIS, PAIDI, CHILD, nikosonline.gr

Όλη η οικογένεια. Να και ο μικρός ο αδερφός ο Γιώργος.

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ, ΠΑΙΔΙ, MEMOS BEGNIS, PAIDI, CHILD, nikosonline.gr

Κάϊρο, με τον μπαμπά Χριστούγεννα.

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ, ΠΑΙΔΙ, MEMOS BEGNIS, PAIDI, CHILD, nikosonline.gr

Οικογένεια. Καϊρο 1996- εδώ με την μαμά…

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ, ΠΑΙΔΙ, MEMOS BEGNIS, PAIDI, CHILD, nikosonline.gr

Απαγγελείες στο σχολείο

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ, ΠΑΙΔΙ, MEMOS BEGNIS, PAIDI, CHILD, nikosonline.gr

Τα τρία μας.

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ, ΠΑΙΔΙ, MEMOS BEGNIS, PAIDI, CHILD, nikosonline.gr

Η Stefania. Μεγάλος έρωτας στη Ρώμη

———————————————

(Μια τελευταία ερώτηση για το φινάλε)

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ, ΠΑΙΔΙ, MEMOS BEGNIS, PAIDI, CHILD, nikosonline.gr

Και τώρα που απάντησες σε όλες αυτές τις ερωτήσεις…. θέλω να μου πεις πως αισθάνθηκες που σε ανάγκασα να κάνεις όλο αυτό το ταξίδι πίσω στον χρόνο.

Νίκο μου σ΄ ευχαριστώ πολύ γι αυτό το μαγικό ταξίδι!! Ήταν υπέροχες οι ερωτήσεις και αισθάνθηκα μαγικά. Μη νομίζεις όμως, και χωρίς τις ερωτήσεις τις νοσταλγώ αυτές τις στιγμές – αυτά τα χρόνια – όχι το σχολείο, το σχολείο δε μ’ άρεσε ποτέ. Τη χαμένη μου αθωότητα αναζητώ και μου λείπει αφόρητα. Γι αυτό κι εγώ λοιπόν την κρατάω σα θησαυρό με νύχια και με δόντια… όσο μπορώ τουλάχιστον.

—————————————————-

Διαβάστε για την παιδική τους ηλικία και δείτε παιδικές φωτογραφίες

Ναταλία Γερμανού https://bit.ly/2PSJWPy

Δημήτρης Ουγγαρέζος https://bit.ly/2QZwyss

Χρήστος Μάστορας https://bit.ly/30lodVP

Ανδριάνα Μπάμπαλη https://bit.ly/2BITsjm

Νίνα Λοτσάρη https://bit.ly/2V58RCs

Ναταλία Δραγούμη https://bit.ly/2tNbJr1

Άβα Γαλανοπούλου https://bit.ly/2FKjIgK

Σταύρος Νικολαΐδης https://bit.ly/2WEPaVC

Νίκος Μουρατίδης https://bit.ly/2FcZYRR

Εύη Δρούτσα https://bit.ly/37csE8W

Άννα Ανδριανού https://bit.ly/32Toyz1

Τζόνης Θεοδωρίδης https://bit.ly/2Rx5qRU

Παρθενόπη Μπουζούρη https://bit.ly/2u2F8Od

Χριστίνα Πολίτη https://bit.ly/2z57nPe

—————————————————-

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Καλησπερα και Χρονια Πολλα!!Μετα απο αυτα που ειδα και διαβασα εχω γεμισει με ενα κυμα συναισθηματων….Αααααχ αυτο το blog τι μου κανει….Θα αρχισω με την αδυναμια που ειχε ο Μεμος Μπεγνης με την γιαγια του…τι φοβερο δεσιμο ειναι αυτο…Θυμαμαι την γιαγια μου…Αδαμαντια…ειχε μακρυα μαλλια και οταν τα αφηνε ελευθερα και τα χτενιζε εφταναν μεχρι την μεση της…αυτη την εικονα κουβαλαω μεχρι σημερα…Του αρεσαν τα παιχνιδια του και τα προσεχε ,ειπε…ειμαστε της ιδιας αποψης…εχω φυλαγμενες μεχρι σημερα…ολες τις κουκλες μου…περιποιημενες και προσεγμενες μεχρι σημερα …ειναι ενα σκηνικο των παιδικων μου χρονων που θελω να το διατηρω και να γυριζω σε αυτο συχνα.. Ειπε για τη Σουδα….εκει βρισκεται ενα αγαπημενο μου προσωπο …που εγινα μια ζωη γεφυρα για να περασει και να απλωσει τα δικα του φτερα ευτυχισμενος….το αποτελεσμα….τα φτερα ανοιξαν τοσο δυνατα …που ξεχασε εντελως….την φωλια που τον μεγαλωσε….ευτυχως ομως…η ζωη κατι σου παιρνει,κατι σου δινει….και εμενα μου εδωσε αυτο το blog ,να εχω την δυνατοτητα να εκφραζω ελευθερα ολα τα συναισθηματα μου….Ευχαριστω γιατι μεσω του διαλογου….οταν ημουν παιδι…μπορεσα και εγω να αφησω τισ σκεψεις μου και την ψυχη μου ελευθερη….Ευχομαι Καλη Χρονια και το 2019 να μας δωσει αυτα που θελαμε και μας ελειψαν το 2018.Χρονια Πολλα σε ολους!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.