Νίκος Μουρατίδης: Όταν ήμουν παιδί…

Λύσσαξαν πάρα πολλοί φίλοι και φίλες να κάνω ένα δικό μου «Όταν ήμουν παιδί» - μάλλον για να με δουν φωτογραφίες με μαλλιά! Χαχαχαχαχαχα! Λοιπόν αποφάσισα να ενδώσω και ξεκινάω την νέα χρονιά, παίρνοντας συνέντευξη από τον εαυτό μου. Για να με γνωρίσετε πιο καλά, εγώ ως άλλος Sigmund Freud, ζήτησα από τον εαυτό μου να ψαχουλέψει την μνήμη του και να γυρίσει πίσω, τότε που και οι 2 μας είμασταν παιδάκι! Μέσα από 45 ερωτήσεις θα μάθετε πολλά …

2
1871

Η παιδική ηλικία είναι η περίοδος που καλύπτει τα χρόνια από τη γέννηση μέχρι την εφηβεία. Στις εκπαιδευτικές θεωρίες του φιλοσόφου John Locke, η παιδική ηλικία χωρίζεται σε στάδια ανάπτυξης της νηπιακής ηλικίας (όπου το παιδί μαθαίνει να περπατάει), την πρώιμη παιδική ηλικία (ηλικία παιχνιδιού), τη μέση παιδική ηλικία (σχολική ηλικία), και την εφηβική ηλικία (ήβη και μετά την ήβη).

Εδώ ήμαστε λοιπόν. Με μια σειρά άρθρων θα εξερευνήσουμε την παιδική ηλικία μερικών γνωστών και αγαπημένων ανθρώπων- για να μας λυθούν όλες οι απορίες. Γιατί μην ξεχνάτε ότι η παιδική μας ηλικία παίζει καθοριστικό ρόλο στην ψυχοσύνθεση μας.

Τόσο οι συνεντεύξεις, όσο και οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του www.nikosonline.gr και ως εκ τούτου απαγορεύεται η αναδημοσίευση όλου ή μέρους του άρθρου- χωρίς την γραπτή ή προφορική άδεια μου.

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, ΠΑΙΔΙ, NIKOS MOURATIDIS, PAIDI, nikosonline.gr

Λύσσαξαν πάρα πολλοί φίλοι και φίλες να κάνω ένα δικό μου «Όταν ήμουν παιδί» – μάλλον για να με δουν φωτογραφίες με μαλλιά! Χαχαχαχαχαχα! Λοιπόν αποφάσισα να ενδώσω και ξεκινάω την νέα χρονιά, παίρνοντας συνέντευξη από τον εαυτό μου. Για να με γνωρίσετε πιο καλά, εγώ ως άλλος Sigmund Freud, ζήτησα από τον εαυτό μου να ψαχουλέψει την μνήμη του και να γυρίσει πίσω, τότε που και οι 2 μας είμασταν παιδάκι! Μέσα από 45 ερωτήσεις θα μάθετε πολλά …

Νίκο μου….

 1. Που γεννήθηκες, που μεγάλωσες, σε ποια γειτονιά; Στην Νίκαια του Πειραιά, στην ιδιωτική κλινική του κ. Κοφινά. Το πατρικό είναι κοντά στην Πλατεία Κρήνης.
 2. Που πήγες δημοτικό; Αρχικά σε ένα ιδιωτικό που δεν θυμάμαι ποιο και τις δύο τελευταίες τάξεις στο δημοτικό της γειτονιάς μου, απέναντι από την εκκλησία Ευαγγελίστρια.
 3. Είχες μακριά μαλλιά ως παιδί ή κοντά; Κοντά. Κάπως πιο μακριά στο γυμνάσιο…
 4. Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παιχνίδι; Πετροπόλεμος, κλέφτες κι αστυνόμοι ή μακριά γαϊδούρα; Πετροπόλεμος μακράν. Είχαμε αλάνες στην γειτονιά μου τότε και λυσσάγαμε. Είχα ανοίξει και κεφάλια… Αλλά έπαιζα με μανία και γυαλένια (βόλους) όπως επίσης και με τα στρατιωτάκια μου στο κήπο.
 5. Είχατε κήπο; Μην φανταστείς καμιά ζούγκλα… υπήρχε ένας τύπου κήπος με παρτέρια – και εκεί καθόμουν ώρες σκηνοθετώντας μάχες με τα στρατιωτάκια μου.
 6. Τι θυμάσαι έντονα ως παιδί; Ότι μου έλειπαν οι γονείς μου – γιατί δούλευαν και οι δύο…
 7. Είχατε καλές σχέσεις; Ναι φυσικά. Τρελαινόμουν να μου λένε ιστορίες από την κατοχή…
 8. Είχες κρυψώνα; Βεβαίως. Είχαμε έξω από το σπίτι – στο πεζοδρόμιο- ένα μεγάλο δέντρο, μια φουντωτή αγριοπασχαλιά, ανέβαινα στην μάντρα και από κει, τσούπ χωνόμουν μέσα στο δέντρο. Συνήθως κρυβόμουν μετά από αταξίες, ούτως ώστε να του περάσουν τα νεύρα του πατέρα μου και να γλιτώσω καμιά φάπα ή τιμωρία.
 9. Τους κολλητούς σου τότε πως τους έλεγαν; Έχεις ακόμα επαφή με κάποιους; Ο πιο κολλητός μου ήταν ο Μίμης, που έμενε απέναντι. Ώρες ατελείωτες παρέα. Μετά στο γυμνάσιο, ο Στράτος Λεμονής, ο Νίκος Ποταμούσης, ο Αλέκος Παπουτσόγλου, ο Νίκος Μπισέλας, ο Γιάννης Μεγαλοκονόμου, ο Δημήτρης Παρασαμλής… Δυστυχώς έχουμε χαθεί. Με τον Αλέκο τα λέγαμε μέχρι πιο πρόσφατα… Τυχαία όμως συναντάω κάποιους…. Τον Παρασαμλή τον είδα πέρσι σ΄ ένα θέατρο. Και εντελώς πρόσφατα μέσω Facebook με βρήκαν συμμαθήτριες και συμμαθητές από το δημοτικό παρακαλώ, και συναντηθήκαμε…
 10. Μέχρι ποια ηλικία φορούσες κοντό παντελονάκι; Μέχρι τέλος Δημοτικού.
 11. Θυμάσαι κάποιο παιχνίδι σου, που του «έβγαλες τα μάτια»; Όχι
 12. Ποιο φαγητό ήταν το αγαπημένο σου; Σούπα από μοσχαρίσιο κρέας αβγολέμονο. Μπορούσα να φάω – και έτρωγα – δυο βαθιά πιάτα.
 13. Γλυκό; Μμμμμ… μάλλον τα πάντα με βάση την σοκολάτα. Η μάνα μου υπέφερε. Κλείδωνε το σερβάν για να μην της τρώω τα σοκολατάκια μαργαρίτες που είχε για τους επισκέπτες. Έβρισκα το κλειδί και τα έτρωγα όλα.
 14. Πήγαινες εκκλησία ή κατηχητικό; Μέχρι κάποιας ηλικίας και στα δύο. Μετά για να πάω εκκλησία έπρεπε να πάρω γερό χαρτζιλίκι – αλλά και πάλι στο προαύλιο την έβγαζα παίζοντας
 15. Τι ταλέντο είχες μικρός; Έπαιζα καραγκιόζη. Όλους τους ρόλους με διαφορετικές φωνές και έδινα παραστάσεις για τα παιδιά της γειτονιάς.
 16. Στο σχολείο απήγγειλες ποτέ ποίημα ή συμμετείχες σε σκετς; Νομίζω μια φορά ποίημα, αλλά είναι νεφελώδες το τοπίο τόσο πίσω στο χρόνο
 17. Παρέλαση πήγες ποτέ; Φυσικά. Με γκρίνια. Μια χρονιά νομίζω ότι ήμουν και παραστάτης, με γκρι παντελόνι και μπλέ σακάκι…..
 18. Γυμναστικές επιδείξεις; Α πα πα πα πα…. Με το που έβλεπα δοκό, μονόζυγο, βατήρα και ίππο, πάθαινα πανικό και έκανα τον άρρωστο.
 19. Το πρώτο σου φρικάρισμα πότε το έφαγες; Ήμουν έφηβος και είχα πάει μόνος μου σε ένα κινηματογράφο στον Πειραιά να δω μια ταινία (Το μαγαζάκι της κεντρικής λεωφόρου), και ενώ δεν είχε καθόλου κόσμο, ήρθε κάθισε δίπλα μου ένας κύριος, ο οποίος άρχισε να μου χαϊδεύει το πόδι. Σηκώθηκα αμέσως και άλλαξα θέση…
 20. Αν σου πω να θυμηθείς το αγαπημένο σου τραγούδι ως παιδί… ποιο ήταν; «Όταν θα πας κυρά μου στο παζάρι».
 21. Πότε πήγες για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση; Ποια ήταν; «Ο καραγκιόζης και το καταραμένο φίδι».
 22. Σαν παιδί είχες χόμπι; Επειδή είχα μεγαλύτερη αδελφή και ξαδέλφια, τρελαινόμουν να διαβάζω τα βιβλία τους, τα περιοδικά τους, να κόβω φωτογραφίες και να φτιάχνω άλμπουμ, να ακούω τους δίσκους τους- να χορεύω και να παίρνω πόζες στον καθρέφτη. Επίσης μάζευα γραμματόσημα. Ααααα είχα και περιστέρια στην ταράτσα μας…
 23. Θυμάσαι τους πρώτους σου δίσκους; Όλα τα θυμάμαι. Τα μικρά μου δισκάκια (τρελαινόμουν με το Lemon Tree και το If I had a hammer με τον Trini Lopez). Τα δύο πρώτα άλμπουμ που αγόρασα νωρίς στην εφηβεία μου ήταν το Tapestry της Carole King και το Φορτηγό του Σαββόπουλου.
 24. Ραδιόφωνο ή τηλεόραση; Ραδιόφωνο με τρέλα. Όλα τα πάντα… από τα ραδιοφωνικά σίριαλ (Το σπίτι των ανέμων κλπ) μέχρι μουσικές εκπομπές αλλά και το θέατρο της δευτέρας. Άκουγα και χάζευα….
 25. Τις αποκριές τι ντυνόσουν συνήθως; Λοιπόν έχουμε και λέμε: Καουμπόης, Ζορό, Αρχαίος Έλληνας … μέχρι και μελισσούλα με είχαν ντύσει. (Όταν αργότερα τους είχα ρωτήσει γιατί «μελισσούλα», μου είπαν ότι είχαν πολύ μελί σατέν ύφασμα και δεν ήξεραν τι να το κάνουν)
 26. Το αγαπημένο σου cartoon; Donald Duck αλλά και άλλοι πιο δευτερεύοντες ήρωες του Ντίσνεϊ. Πάντα παρακολουθούσα με ενδιαφέρον να δω τι κακίες θα κάνει ο Μαύρος Πιτ ή τις ιδιοτροπίες του Σκρούτζ.
 27. Παιδικά περιοδικά; Με τρέλα «Μικρό Σερίφη» και «Κλασσικά εικονογραφημένα». Τα τεύχη του Μικρού Σερίφη μάλιστα, με ευλάβεια τα πήγαινα σε βιβλιοδετείο και τα έκανα τόμους.
 28. Έκανες ποτέ πάρτι στο σπίτι σας; Πολύ συχνά… και ένα μεγάλο κάθε χρόνο στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Επί χούντας με είχαν πάει και στο τμήμα (ανήλικος έτσι;), για διατάραξη κοινής ησυχίας. Επίσης όταν τελειώσαμε το λύκειο είχα πάρει όλους τους κολλητούς και είχαμε πάει μόνοι μας στο εξοχικό μας στην Σαλαμίνα, όπου πίναμε βερμούτ και κονιάκ από το πρωί και γινόμασταν γκολ.
 29. Η πιο μεγάλη αταξία που είχες κάνει; Ήταν τόσο πολλές που θα μας πάρει πολύ χώρο… χιλιάδες αταξίες… Θα σου πω μόνο ότι είχα σπάσει, πόδι, χέρι, κεφάλι…. Με είχαν πάει δύο φορές για πλύση στομάχου, ακτινογραφίες, νοσοκομεία, ράμματα…. Απίστευτος καπετάν φασαρίας σου λέω…
 30. Σε δυσκόλευε κάποιο μάθημα; Ενώ μέχρι πρώτη γυμνασίου «φύσαγα», από την επόμενη χρονιά τα φόρτωσα στον κόκορα. Βαριόμουν φριχτά…. βαριόμουν την γυμναστική και όλα τα πρακτικά μαθήματα! Δεν ξέρω τι συνέβη (ή μάλλον ξέρω)….
 31. Τι συνέβη- αφού λες ότι ξέρεις! Ήταν η χρονιά που πρωτοέκανα σεξ –ας πούμε. Και λέω ας πούμε, γιατί δεν ήταν ακριβώς σεξ, αλλά παιχνίδια γύρω από το σέξ…Απ΄ τα 14 μου! Από μικρός στα βάσανα…χαχαχαχααα
 32. Στην τάξη καθόσουν μπροστά ή προς τα πίσω; Είχα αλλάξει πολλές θέσεις… συνήθως καθόμουν πίσω από τον Δημήτρη Μουστάκη που ήταν άσος στα μαθηματικά – μπας και αντιγράψω στα διαγωνίσματα.
 33. Είχες παίξει ποτέ ξύλο; Φυσικά… και νομίζω τις είχα φάει. Έδωσα και εγώ… αλλά βασικά τις έφαγα… Ήταν πιο σωματαράς…
 34. Τι παιχνίδια παίζατε στα διαλείμματα; Παρακολουθούσα μπάσκετ, επειδή έπαιζε ο φίλος μου ο Αλέκος Παπουτσόγλου. Εγώ έπαιζα βόλεϊ και λίγο ποδόσφαιρο που ήμουν χάλια και με έβγαλαν από την ομάδα. Με έκαναν όμως coach! Και με φώναζαν coach!
 35. Ποιος δάσκαλος ήταν ο αγαπημένος σου; Δάσκαλο δεν θυμάμαι, στο γυμνάσιο ο κύριος Κόκοτας. Μας έκανε Φυσική-Χημεία και κάπνιζε σαν φουγάρο.
 36. Δασκάλα; Η κυρία Βαρβάρα (δεν θυμάμαι επώνυμο)
 37. Σε ποια ηλικία φόρεσες πρώτη φορά γραβάτα; Δεν θέλω να θυμάμαι…. Η Μάνα μου πάντα με έντυνε πολύ καλά και ντρεπόμουν φριχτά…που τα υπόλοιπα παιδάκια ήταν πολύ πιο casual.
 38. Στο γυμνάσιο, έκανες ποτέ κοπάνα; Πολλές φορές, αλλά δεν πήγαινα σε καφετέριες ή στα μπιλιάρδα. Πήγαινα πάντα σινεμά, ή αράζαμε στο ημιυπόγειο καμαράκι του Μίμη, του κολλητού μου.
 39. Είχες πάρει ποτέ αποβολή; Βεβαίως όταν είχα διαφωνήσει με τον καθηγητή Θεολογίας, τον κ. Νινίκα, και του είχα βγάλει μια γλώσσα μέχρι απέναντι
 40. Είχες ακμή; Λίγα πράγματα… στο κούτελο απ΄ ότι θυμάμαι.
 41. Το πρώτο σου φιλί σε τι ηλικία προέκυψε; Τετάρτη δημοτικού
 42. Πως την έλεγαν την τυχερή; Κατερινούλα. Καθόμασταν στο ίδιο θρανίο και πάντα, μα πάντα, ενώναμε τα πόδια μας κάτω από το θρανίο…..
 43. Καθηγήτρια σου είχες ερωτευτεί (πλατωνικά); /αν ναι τι μάθημα σας έκανε; Ποτέ.
 44. Τα μαλλιά σου πότε τα έχασες; Η πτώση άρχισε σταδιακά από νωρίς, από 18-19 ετών…
 45. Που πήγατε πενθήμερη; Στην Ρόδο- που αλλού! (γέλια) Πηγαίνοντας είχαμε πέσει σε σκατόκαιρο, είχε πολύ κούνημα και όλη νύχτα την βγάλαμε με τον Ποταμούση κουκουλωμένοι ξάπλα στο κατάστρωμα, γιατί κάτω όλοι ξέρναγαν.

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, ΠΑΙΔΙ, NIKOS MOURATIDIS, PAIDI, nikosonline.gr

Πιτσιρίκι, παραμονές Χριστουγέννων με την αδελφή μου και τον Άγιο Βασίλη της γειτονιάς

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, ΠΑΙΔΙ, NIKOS MOURATIDIS, PAIDI, nikosonline.gr

Στην αυλή του πατρικού οικογενειακώς

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, ΠΑΙΔΙ, NIKOS MOURATIDIS, PAIDI, nikosonline.gr

Αυτήν την φωτογραφία ούτε που την θυμόμουν, η ξαδέλφη μου η Θάλεια μου την έδωσε. Είμαστε στην αυλή μας, εγώ, ο μικρός μας ξάδελφος ο Θανάσης δεξιά και στην μέση, ο μεγάλος μας, ο Νίκος Καραγιαννίδης. (Ο εκδότης του Φίλαθλου και γνωστός ως «αποδυτηριάκιας»)

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, ΠΑΙΔΙ, NIKOS MOURATIDIS, PAIDI, nikosonline.gr

Πέμπτη Δημοτικού

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, ΠΑΙΔΙ, NIKOS MOURATIDIS, PAIDI, nikosonline.gr

Παίζοντας μπάλα με τον έτερο ξάδελφο, τον Μιχάλη στο εξοχικό μας στην Σαλαμίνα.

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, ΠΑΙΔΙ, NIKOS MOURATIDIS, PAIDI, nikosonline.gr

Εκδρομή με το σχολείο στην Επίδαυρο. Κάτω με τον Στράτο Λεμονή

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, ΠΑΙΔΙ, NIKOS MOURATIDIS, PAIDI, nikosonline.gr

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, ΠΑΙΔΙ, NIKOS MOURATIDIS, PAIDI, nikosonline.gr

Εφηβεία και αμφισβήτηση. Δεξιά ο κολλητός μου, ο Μίμης

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, ΠΑΙΔΙ, NIKOS MOURATIDIS, PAIDI, nikosonline.gr

Εκδρομή στην Κέρκυρα. Εδώ με τον Μίμη στο Αχίλλειο

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, ΠΑΙΔΙ, NIKOS MOURATIDIS, PAIDI, nikosonline.gr

Όταν μας πήγαν στην Ακρόπολη, είχα βάλει κοστούμι, και οι συμμαθητές μου για πλάκα ήθελαν σώνει και καλά να με βγάλουν με μια παρκαρισμένη Μερσεντές – τύπου κυριλέ και καλά!!

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, ΠΑΙΔΙ, NIKOS MOURATIDIS, PAIDI, nikosonline.gr

Στο καράβι με προορισμό την Ρόδο, για την 5νθημερη (επάνω & κάτω)

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, ΠΑΙΔΙ, NIKOS MOURATIDIS, PAIDI, nikosonline.gr ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, ΠΑΙΔΙ, NIKOS MOURATIDIS, PAIDI, nikosonline.gr

Περίοδος εφηβείας, με hippie look

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, ΠΑΙΔΙ, NIKOS MOURATIDIS, PAIDI, nikosonline.gr

και στο δωμάτιο μου με rock αφίσες Janis Joplin, Bob Dylan κλπ.

———————————————-

Μια τελευταία ερώτηση για το φινάλε)

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, ΠΑΙΔΙ, NIKOS MOURATIDIS, PAIDI, nikosonline.grΚαι τώρα που απάντησες σε όλες αυτές τις ερωτήσεις…. θέλω να μου πεις πως αισθάνθηκες που σε ανάγκασα να κάνεις όλο αυτό το ταξίδι πίσω στον χρόνο.

Κοίτα, είναι μια άσκηση που την κάνω πολύ συχνά. Τακτοποιώ και χαζεύω τις φωτογραφίες μου και έτσι κρατάω ζωντανό το παρελθόν. Μου αρέσει να πηγαίνω πίσω, μου κάνει καλό. Με αποσυμπιέζει…

—————————————————————–

Διαβάστε για την παιδική τους ηλικία και δείτε παιδικές φωτογραφίες

Σταμάτης Κραουνάκης https://bit.ly/2QZkloa

Θέμης Καραμουρατίδης https://bit.ly/2PK58u5

Στέφανος Κορκολής https://bit.ly/2yXYOF1

Ρένα Δούρου https://bit.ly/2OyrgHT

Παύλος Γερουλάνος https://bit.ly/2QaIHvW

Άγγελος Παπαδημητρίου https://bit.ly/2KygSe9

Μανίνα Ζουμπουλάκη https://bit.ly/2KZVPn5

Αλεξάνδρα Τσόλκα https://bit.ly/2Bo2HVP

Ντέππυ Γκολεμά https://bit.ly/2BqyMg9

Γρηγόρης Βαλλιανάτος https://bit.ly/2QnoDpw

Νίκος Σούλης https://bit.ly/2Dh25nx

Μπέττυ Βακαλίδου https://bit.ly/2qaW0QC

Χριστίνα Πολίτη https://bit.ly/2z57nPe

—————————————————-

Δείτε κι΄ άλλα φωτογραφικά άλμπουμ του Νίκου Μουρατίδη

Νίκος Μουρατίδης – Στην δεκαετία του ’80: https://bit.ly/2JJgebB

Την χρυσή εποχή της δισκογραφίας: https://bit.ly/2zBeOOm

Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν: https://bit.ly/2jvxDcE

Στα θεατρικά παρασκήνια: https://bit.ly/2BnFMr4

Φωτογραφίες από το παρελθόν: https://bit.ly/2u6d10v

Ανέμελες ημέρες και νύχτες: https://bit.ly/2iFxruf

————————————————————————–

2 COMMENTS

 1. Καλησπερα…Ο διαλογος και οι φωτογραφιες επιβεβαιωνουν οτι ειναι …ο αληθινος Νικος Μουρατιδης….Το βλεμμα στις φωτογραφιες ειναι ακριβως το ιδιο με το σημερινο….βλεμμα συνεχους αναζητησης ,αγαπης για την ζωη και την ποιοτητα….Σε καποιες φωτογραφιες βλεπω το εντονο και δραστηριο βλεμμα και σε αλλες αυτο το γαληνιο και ρωμαντικο…ενα βλεμμα ερωτευμενο με την ζωη…Τι θυμηθηκα που ειπες οτι κρυβοσουν σε ενα δεντρο…Το πατρικο μου σπιτι ηταν μονοκατοικια και υπηρχε μια κληματαρια..εκει καθομουν παντοτε οταν ηθελα να σκεφτω ,εγω και ο εαυτος μου,,,,και οταν ετρεχα κουρασμενη και καταπιεσμενη ….απο την υπερβολικη αγαπη ολων….γιατι για μενα πολλες φορες …ηταν σαν φυλακη…Μου αρεσε το σπιτι των ανεμων και καθε Δευτερα βραδυ ακουγα το θεατρο….ηταν η δικια μου ωρα…Τι ωραια φωτογραφια με τους γονεις σου και την αδελφη σου…Εχω και εγω μια με τους γονεις μου..αλλα μαζι μου παντα ειχα τον αγαπημενο μου γατο Σαρρη…η παρεα μου …Αν ηξερες με αυτη την αναδρομη που κανεις στο παρελθον τι ανασες παιρνω….γιατι το παρελθον ειναι η βαση για το μελλον που μπορει να ειναι και καλυτερο…Παλι αποψε ολα αυτα που διαβασα αγγιξαν την ψυχη μου….Ευχαριστω…

 2. Εντάξει με το βλέμμα στη πρώτη φωτογραφία πεθαίνω!! Είναι απόλαυση…. Σα να μη πέρασε μια μέρα….!! Το χιπι Λουκ σου ταιριάζε γάντι… Πολύ ωραία δουλειά τα διάβασα όλα τα όταν ήμουν παιδί και τα απόλαυσα μπράβο!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.