Άβα Γαλανοπούλου: Όταν ήμουν παιδί…

Είναι απ΄ αυτό το είδος των ηθοποιών που σε κάνουν να γελάς άμα τη εμφανίσει. Γι΄ αυτό και καθιερώθηκε πρωταγωνίστρια από την πρώτη της κιόλας εμφάνιση. Απίστευτο ταλέντο, χειμαρρώδης προσωπικότητα αλλά και ακέραιος σαν άνθρωπος. Για να την γνωρίσουμε πιο καλά, εγώ ως άλλος Sigmund Freud, της ζήτησα να ψαχουλέψει την μνήμη της - και τα συρτάρια της - και να γυρίσει πίσω, τότε που ήταν παιδάκι. Μέσα από 40 ερωτήσεις θα μάθουμε πολλά…

0
2980

Η παιδική ηλικία είναι η περίοδος που καλύπτει τα χρόνια από τη γέννηση μέχρι την εφηβεία. Στις εκπαιδευτικές θεωρίες του φιλοσόφου John Locke, η παιδική ηλικία χωρίζεται σε στάδια ανάπτυξης της νηπιακής ηλικίας (όπου το παιδί μαθαίνει να περπατάει), την πρώιμη παιδική ηλικία (ηλικία παιχνιδιού), τη μέση παιδική ηλικία (σχολική ηλικία), και την εφηβική ηλικία (ήβη και μετά την ήβη).

Εδώ ήμαστε λοιπόν. Με μια σειρά άρθρων θα εξερευνήσουμε την παιδική ηλικία μερικών γνωστών και αγαπημένων ανθρώπων- για να μας λυθούν όλες οι απορίες. Γιατί μην ξεχνάτε ότι η παιδική μας ηλικία παίζει καθοριστικό ρόλο στην ψυχοσύνθεση μας.

Τόσο οι συνεντεύξεις, όσο και οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του www.nikosonline.gr και ως εκ τούτου απαγορεύεται η αναδημοσίευση όλου ή μέρους του άρθρου- χωρίς την γραπτή ή προφορική άδεια μου.

Όταν ήμουν παιδί, Άβα Γαλανοπούλου, Παιδί, Ava Galanopoulou, paidi, nikosonline.gr

Η Άβα Γαλανοπούλου είναι απ΄ αυτό το είδος των ηθοποιών που σε κάνουν να γελάς άμα τη εμφανίσει. Γι΄ αυτό και καθιερώθηκε πρωταγωνίστρια από την πρώτη της κιόλας εμφάνιση. Απίστευτο ταλέντο, χειμαρρώδης προσωπικότητα αλλά και ακέραιος σαν άνθρωπος. Για να την γνωρίσουμε πιο καλά, εγώ ως άλλος Sigmund Freud, της ζήτησα να ψαχουλέψει την μνήμη της – και τα συρτάρια της – και να γυρίσει πίσω, τότε που ήταν παιδάκι. Μέσα από 40 ερωτήσεις θα μάθουμε πολλά…

Άβα μου…

 1. Που γεννήθηκες, που μεγάλωσες, σε ποια γειτονιά; Γεννήθηκα στην Κοζάνη μια που ο πατέρας μου δούλευε τότε στη ΛΥΠΤΟΛ. Βγήκα οχταμηνιτικο και μάλλον από θαύμα ζήσαμε η μάνα μου κι εγώ. Στην Αθήνα ήρθαμε όταν ήμασταν πολύ μικρές η μεγάλη μου η αδερφή κι εγώ. Μεγάλωσα στη γειτονιά που ζω ακόμα, σύνορα Παγκρατίου- Νέου Κόσμου.
 2. Που πήγες δημοτικό; Δημοτικό πήγα σε ιδιωτικό, στην σχολή Αδαμοπούλου.
 3. Έχεις άλλα αδέλφια; Έχω μια αδερφή μεγαλύτερη και μια μικρότερη. Είμαι το παιδί “σάντουιτς”
 4. Είχες αδυναμία στην γιαγιά ή στον παππού; Δεν γνώρισα παππού αλλά είχα έναν υπέροχο προπάππου και προγιαγιά… επίσης έζησα πολύ και τις 2 γιαγιάδες μου.
 5. Είχες μακριά μαλλιά ως παιδί ή κοντά; Είχα πολύ ωραία καστανά μαλλιά, πλούσια και μακριά. Όταν μου τα κόβανε κοντά δεν μου αρέσαν καθόλου. Μου άρεσαν πολύ τα μαλλιά μου μακριά.
 6. Ποιο ήταν το αγαπημένο σου χρώμα και γιατί; Το κόκκινο. Μου δίνει δύναμη.
 7. Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παιχνίδι; Σχοινάκι, κρυφτό ή κουτσό; Κρυφτό, φυσικά!!!
 8. Ποια ήταν η μεγαλύτερη αταξία που είχες κάνει; Γυμνάσιο και Λύκειο πήγα στο Πρότυπο της Πλάκας. Όταν είχε καλό καιρό και ήθελα να βγω βόλτα στην Πλάκα – που είναι η αγαπημένη μου περιοχή – πήγαινα και κατέβαζα τον γενικό του ρεύματος, γινόταν πανικός και μας σχολούσαν νωρίτερα, κι΄ έτσι πήγαινα την βόλτα μου…
 9. Όταν έκανες αταξίες έτρωγες ξύλο ή τιμωρία; Και τα δύο τα έχω υποστεί…
 10. Τους κολλητούς σου τότε πως τους έλεγαν; Έχεις ακόμα επαφή με κάποιους; Που και που έρχονται κάποιοι στο Θέατρο… αλλά γενικά, όχι δεν έχω κολλητούς από το σχολείο.
 11. Απ΄ τα χρόνια του δημοτικού είχες κάποια αγαπημένη δασκάλα ή δάσκαλο; Βέβαια, είχα μια πολύ αγαπημένη δασκάλα , την Κυρία Αντωνοπούλου.
 12. Έκανες γκριμάτσες στον καθρέφτη; Όλο και κάτι έκανα!!!
 13. Φόραγες ρούχα και παπούτσια της μαμάς σου- όταν δεν ήταν παρούσα; Κατά κόρον και κατ’ εξακολούθηση!
 14. Είχες βάψει και τα χείλη σου με το κραγιόν της; Εννοείται!!!
 15. Ποιο φαγητό ήταν το αγαπημένο σου; Μακαρόνια με κιμά κι όταν ήμουνα μικρή το κοκκινιστό νουά που έφτιαχνε η μάνα μου τις Κυριακές, μια που δούλευε όλη την εβδομάδα.
 16. Γλυκό; Μ’ αρέσουν τα γλυκά του κουταλιού. Τα έφτιαχνε η γιαγιά μου – της μάνας μου η μάνα- υπέροχα! Ήταν φοβερή μαγείρισσα.
 17. Μασούσες τσίχλες; Ναι, αλλά η μάνα μου μας έλεγε ότι πρέπει να μασάμε πολύ κομψά.
 18. Τι ταλέντο είχες μικρή; Λάτρευα το πιάνο…
 19. Στο σχολείο απήγγειλες ποτέ ποίημα ή συμμετείχες σε σκετς; Σχεδόν ποτέ, Ντρεπόμουν πολύ…
 20. Παρέλαση πήγες ποτέ; Βεβαίως, ήμουνα πολύ καλή μαθήτρια
 21. Πότε πήγες για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση; Ποια ήταν; Νομίζω ότι η πρώτη ήταν ο Μορμόλης, στο παιδικό της Ξένιας Καλογεροπούλου.
 22. Ήσουν με την Βουγιουκλάκη ή με την Καρέζη; Και η Αλίκη μου άρεσε πολύ όπως και η Τζένη
 23. Τις αποκριές τι ντυνόσουν συνήθως; Ινδιάνα
 24. Ποια παιδικά περιοδικά ήταν τα αγαπημένα σου; Ο πατέρας μου δεν άφηνε να μπαίνουν αυτά τα περιοδικά στο σπίτι. Είχαμε φοβερή βιβλιοθήκη στο πατρικό μας και μας άρεσε πολύ να διαβάζουμε από Άλκη Ζέη μέχρι…τι να σου λέω…..
 25. Το αγαπημένο σου cartoon; Popeye, Tin -Tin και η Mini Mouse.
 26. Έκανες ποτέ πάρτι στο σπίτι σας; Κάναμε πολλά πάρτι συνέχεια και οι δικοί μου κάνανε πολλά τραπέζια και γλέντια,
 27. Στα χρόνια του γυμνασίου, σε δυσκόλευε κάποιο μάθημα; Τριγωνομετρία
 28. Ποιος καθηγητής ήταν ο αγαπημένος σου; Ο κύριος Καϊτατζίδης. Ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, μεγάλος σε ηλικία που μας έκανε γαλλικά.
 29. Καθηγήτρια; Είχα μια φοβερή φιλόλογο πολύ ωραία τύπισσα κι ωραία γυναικά, την κ. Κωνσταντίνου. Νομίζω ότι της χρωστάω το ότι μπήκα στη φιλοσοφική απ’ την οποία αποφοίτησα με λίαν καλώς.
 30. Στην τάξη καθόσουν μπροστά ή προς τα πίσω; Και μπροστά και στη μέση και πίσω.
 31. Πόσο ήσουν όταν ξύρισες για πρώτη Φορά τις γάμπες σου; Μμμμ… πόσο να ήμουνα; 14 ;
 32. Σε ποια ηλικία φόρεσες πρώτη φορά καλσόν; 15 νομίζω
 33. Στο γυμνάσιο, έκανες ποτέ κοπάνα; Αν ναι πότε; Ειδικά στη πρώτη Λυκείου έκανα κυρίως κοπάνες! Πηγαίναμε από Λουμπαρδιάρη, Κουκάκι και Πετράλωνα, μέχρι Γλυφάδα, και Καβούρι.
 34. Γιατί ειδικά στην πρώτη λυκείου; …γιατί “έκανα” ας πούμε την επανάσταση μου και από πολύ καλή μαθήτρια που ήμουνα, έκανα “βουτιά” στους βαθμούς και γενικά ήταν η χρονιά που τα είχα φορτώσει λίγο στο κόκορα!!! Ήταν και η μόνη χρονιά βέβαια. Μετά επανήλθα. Έγινα πάλι πολύ επιμελής και πολύ καλή μαθήτρια. Φυσικά εξακολούθησα τις κοπάνες, αλλά όχι στο βαθμό που το έκανα στη πρώτη λυκείου!
 35. Είχες πάρει ποτέ αποβολή; Παρά τρίχα τη γλίτωσα , με είχε πιάσει η λυκειάρχης να καπνίζω στις τουαλέτες. Με έσωσε η αγαπημένη μου φιλόλογος.
 36. Το πρώτο σου φιλί σε τι ηλικία προέκυψε; Πρέπει να ήμουν 12
 37. Πως τον έλεγαν τον τυχερό; Αντώνη
 38. Καθηγητή σου είχες ερωτευτεί (πλατωνικά); /αν ναι τι μάθημα σας έκανε; Ναι… Έναν μαθηματικό που είχα στη πρώτη Λυκείου!
 39. Που πήγατε πενθήμερη; Στο Πήλιο, και ήταν Τριήμερη!
 40. Με τι βαθμό τέλειωσες; Κάτι μεταξύ 18 και 19… σου είπα ήμουν καλή!

Όταν ήμουν παιδί, Άβα Γαλανοπούλου, Παιδί, Ava Galanopoulou, paidi, nikosonline.gr

Ενός έτους και η πρώτη μου σέξυ πόζα…χαχαχαχα

Όταν ήμουν παιδί, Άβα Γαλανοπούλου, Παιδί, Ava Galanopoulou, paidi, nikosonline.gr

Εδώ κοίτα μούρη… Που κοιτάς χρυσέ μου; Η δεξιά είμαι!

Όταν ήμουν παιδί, Άβα Γαλανοπούλου, Παιδί, Ava Galanopoulou, paidi, nikosonline.gr

Αποκριές, εγώ (αριστερά) με την αδελφή μου την Ελίνα και τον ξάδελφό μου τον Γιώργο

Όταν ήμουν παιδί, Άβα Γαλανοπούλου, Παιδί, Ava Galanopoulou, paidi, nikosonline.gr

Καλοκαιρινές διακοπές στο Κατάκολο. Εγώ είμαι η αριστερή

Όταν ήμουν παιδί, Άβα Γαλανοπούλου, Παιδί, Ava Galanopoulou, paidi, nikosonline.gr

Όταν ήμουν παιδί, Άβα Γαλανοπούλου, Παιδί, Ava Galanopoulou, paidi, nikosonline.gr

Στην εφηβεία μου άλλαξα πολλά στυλ….

Όταν ήμουν παιδί, Άβα Γαλανοπούλου, Παιδί, Ava Galanopoulou, paidi, nikosonline.gr Όταν ήμουν παιδί, Άβα Γαλανοπούλου, Παιδί, Ava Galanopoulou, paidi, nikosonline.gr

—————————————

(Μια τελευταία ερώτηση για το φινάλε)

Όταν ήμουν παιδί, Άβα Γαλανοπούλου, Παιδί, Ava Galanopoulou, paidi, nikosonline.gr

Και τώρα που απάντησες σε όλες αυτές τις ερωτήσεις…. θέλω να μου πεις πως αισθάνθηκες που σε ανάγκασα να κάνεις όλο αυτό το ταξίδι πίσω στον χρόνο.

Νίκο μου αισθάνθηκα πολύ ωραία που με γύρισες πίσω στα χρόνια της αθωότητας. Είχες δίκιο τελικά, ήταν άκρως θεραπευτικό αυτό το ταξίδι στο χρόνο. Το να «πιέσω» τον εαυτό μου να θυμηθεί… πρόσωπα και καταστάσεις μου έκανε μόνο καλό!

——————————————————————-

Όταν ήμουν παιδί, Άβα Γαλανοπούλου, Παιδί, Ava Galanopoulou, paidi, nikosonline.gr

Διαβάστε στην στήλη του nikosonline.gr Όταν ήμουν παιδί για τους:

Μαριάννα Τουμασάτου https://bit.ly/2Toj1xP

Σταύρος Νικολαΐδης https://bit.ly/2WEPaVC

Άννα Ανδριανού https://bit.ly/32Toyz1

Ναταλία Δραγούμη https://bit.ly/2tNbJr1

Βαλέρια Χριστοδουλίδου https://bit.ly/2OenPRM

Μέμος Μπεγνής https://bit.ly/2EVBm0B

Τζόνης Θεοδωρίδης https://bit.ly/2Rx5qRU

Παρθενόπη Μπουζούρη https://bit.ly/2u2F8Od

Όταν ήμουν παιδί, Άβα Γαλανοπούλου, Παιδί, Ava Galanopoulou, paidi, nikosonline.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.