Θάνος Καλλίρης: Όταν ήμουν παιδί…

Είναι από τους πιο πετυχημένους Έλληνες καλλιτέχνες στην δεκαετία του ΄90, με πολλές επιτυχίες, συνεργασίες, live, Eurovision κλπ. κλπ. Είναι από τα συμπαθέστερα και ευγενέστερα άτομα που έχω γνωρίσει. Για να τον γνωρίσουμε πιο καλά, εγώ ως άλλος Sigmund Freud, του ζήτησα να ψαχουλέψει την μνήμη του και να γυρίσει πίσω το χρόνο, να ξαναγίνει παιδάκι… Μέσα από 40 ερωτήσεις θα μάθουμε πολλά!

0
2927

Η παιδική ηλικία είναι η περίοδος που καλύπτει τα χρόνια από τη γέννηση μέχρι την εφηβεία. Στις εκπαιδευτικές θεωρίες του φιλοσόφου John Locke, η παιδική ηλικία χωρίζεται σε στάδια ανάπτυξης της νηπιακής ηλικίας (όπου το παιδί μαθαίνει να περπατάει), την πρώιμη παιδική ηλικία (ηλικία παιχνιδιού), τη μέση παιδική ηλικία (σχολική ηλικία), και την εφηβική ηλικία (ήβη και μετά την ήβη).

Εδώ ήμαστε λοιπόν. Με μια σειρά άρθρων θα εξερευνήσουμε την παιδική ηλικία μερικών γνωστών και αγαπημένων ανθρώπων- για να μας λυθούν όλες οι απορίες. Γιατί μην ξεχνάτε ότι η παιδική μας ηλικία παίζει καθοριστικό ρόλο στην ψυχοσύνθεση μας.

Τόσο οι συνεντεύξεις, όσο και οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του www.nikosonline.gr και ως εκ τούτου απαγορεύεται η αναδημοσίευση όλου ή μέρους του άρθρου- χωρίς την γραπτή ή προφορική άδεια μου.

ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ, ΠΑΙΔΙ, ΜΟΥΣΙΚΗ, THANOS KALLIRIS, PAIDI, MUSIC, nikosonline.gr

Ο Θάνος Καλλίρης είναι από τους πιο πετυχημένους Έλληνες καλλιτέχνες στην δεκαετία του ΄90, με πολλές επιτυχίες, συνεργασίες, live, Eurovision κλπ. κλπ. Είναι από τα συμπαθέστερα και ευγενέστερα άτομα που έχω γνωρίσει και γιος του μεγάλου κιθαρίστα Τίτου Καλλίρη. Για να τον γνωρίσουμε πιο καλά, εγώ ως άλλος Sigmund Freud, του ζήτησα να ψαχουλέψει την μνήμη του και να γυρίσει πίσω το χρόνο, να ξαναγίνει παιδάκι… Μέσα από 40 ερωτήσεις θα μάθουμε πολλά!

Θάνο μου….

Που γεννήθηκες, που μεγάλωσες, σε ποια γειτονιά; Γεννήθηκα στην Αθήνα, στα Πατήσια, στην οδό Κνωσσού, κοντά σε μια μικρή όμορφη πλατεία, τον Άγιο Ανδρέα. Είναι πολύ κοντά στην πλατεία Αμερικής.

Που πήγες δημοτικό; Στο 23ο δημοτικό Πατησίων

Έχεις άλλα αδέλφια; Έχω άλλες δύο αδερφές, μικρότερες, την Κατερίνα και την Έλενα

Αγαπούσες περισσότερο τον παππού ή την γιαγιά; Παππούδες δεν γνώρισα ποτέ γιατί είχαν «φύγει» νωρίς, γνώρισα όμως και τις δύο γιαγιάδες μου. Η Κατίνα, απ’ τις πρώτες φαρμακοποιούς στην Ελλάδα παρακαλώ, η μαμά του μπαμπά μου, ήταν αυτή που αγαπούσα υπερβολικά.

Είχες μακριά μαλλιά ως παιδί ή κοντά; Τα μαλλιά μου μικρός ήτανε πολύ κοντά και σιγά σιγά όπως μεγάλωνα, άρχισαν να μακραίνουν κι αυτά. Αντίστοιχα με τις μόδες της εποχής…

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παιχνίδι; Πετροπόλεμος, κλέφτες κι αστυνόμοι ή μακριά γαϊδούρα; Η μακριά γαϊδούρα ήταν πολύ αγαπημένο, αλλά κυρίως το κρυφτό και το κυνηγητό. Πολύ κυνηγητό! Και το παιχνίδι με τα φυσοκάλαμα. Αγοράζαμε στραγάλια για να πετύχουμε ο ένας τον άλλον

Είχες σπάσει πόδι, χέρι ή κεφάλι; Μύτη, από τρικλοποδιά στο “γύρω γύρω όλοι”

Είχες κρυψώνα; Η κρυψώνα μου ήτανε μέσα στο σπίτι και όχι εκτός. Ήταν κάτω από την τραπεζαρία στο σαλόνι.

Τους κολλητούς σου τότε πως τους έλεγαν; Έχεις ακόμα επαφή με κάποιους; Ο κολλητός μου τότε (σε όλο το δημοτικό και γυμνάσιο, μέχρι που μετακόμισα) ήτανε ο Πάνος. Έμενε στον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας μου κι εγώ στον πρώτο, ήταν πολύ πιο χοντρός από μένα και μας αποκαλούσαν ο Χοντρός και ο Λιγνός. Έχω ακόμα επαφή μαζί του μέσα από τα social media. Επίσης έχω συχνότατη επαφή και με κάποιους από τους συμμαθητές από το Λύκειο.

Μέχρι ποια ηλικία φορούσες κοντό παντελονάκι; Θεωρητικά φοράω ακόμα! απλά όχι τόσο κοντό, γιατί λατρεύω τις βερμούδες (γέλιο)

Ποιο δώρο είχες πάρει παιδάκι και σε είχε εντυπωσιάσει; Δεν ήταν τι, αλλά πως το πήρα! Ένα Πάσχα πούλησα κεριά έξω από μία εκκλησία, μετά από προτροπή της μητέρας μου και μάζεψα αρκετά χρήματα. Εκείνη με πήγε στο Λονδίνο και ψώνισα περήφανος με τα δικά μου χρήματα/κέρδη, ένα σκασμό παιχνίδια.

Θυμάσαι κάποιο παιχνίδι σου, που του «έβγαλες τα μάτια»; Νομίζω πως κανένα παιχνίδι μου στο τέλος δεν έμεινε με μάτια, ούτε με στόμα, για να μαρτυρήσει τι υπέμεινε

Όταν έκανες αταξίες έτρωγες ξύλο ή τιμωρία; Η μητέρα μου ήταν πολύ αυστηρή και έχω φάει αρκετό ξύλο και τιμωρίες

Ποια ήταν η μεγαλύτερη αταξία που είχες κάνει; Γενικά ήμουν πάρα πολύ ζωηρός μικρός, αλλά δε θυμάμαι κάτι τόσο συνταρακτικό

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου φαγητό και γλυκό; (Γέλιο) Δεν είχα κάτι συγκεκριμένο αλλά θα σου εκμυστηρευτώ την αγαπημένη μου «διατροφική» κρυφή συνήθεια. Όταν έλειπε η μαμά μου, έβαζα την νταντά μου να με ταϊζει κι εγώ να διαβάζω Λούκι Λουκ (γέλια)

Πήγαινες εκκλησία ή κατηχητικό; Με πήγαιναν για να κοινωνήσω κλασικά και νομίζω πως πήγα και δύο εβδομάδες κατηχητικό. Μέχρις εκεί.

Ποια ήταν τα αγαπημένα σου παιδικά περιοδικά; Οτιδήποτε είχε εικόνα το λάτρευα! Τα μάζευα κιόλας μέχρι που κάποια στιγμή τα πέταξα όλα γιατί ένιωσα ότι «μεγάλωσα»

Τι ταλέντο είχες μικρός; Να τρέχω ασταμάτητα σαν το Βέγγο και να λέω ωραία αστεία ώστε να γελάνε οι άλλοι

Στο σχολείο απήγγειλες ποτέ ποίημα ή συμμετείχες σε σκετς; Στο δημοτικό μία-δύο φορές απήγγειλα ποιήματα με πολύ άγχος

Παρέλαση πήγες ποτέ; Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν θυμάμαι αν πήγα παρέλαση στο δημοτικό. Στο γυμνάσιο σίγουρα όχι γιατί ήμουνα σε ιδιωτικό. Στη Λεόντειο Πατησίων.

Όταν παιδάκι άκουγες τον πατέρα σου να παίζει μουσική τι έκανες; Μαγευόμουν. Με έπαιρνε συχνά στη δουλειά του και όταν ήμουν πιο μικρός τον έβαζα να μου παίζει κιθάρα και να απολαμβάνω τους ήχους της

Αν σου πω να θυμηθείς το αγαπημένο σου τραγούδι ως παιδί… ποιο ήταν; Το πρώτο τραγούδι που συγκεκριμένα ζήτησα από τον πατέρα μου να μου το παίξει ήταν το υπέροχο θέμα «Ένας άντρας και μία γυναίκα» από την ομώνυμη ασπρόμαυρη ταινία. Αυτή η μελωδία με μάγεψε κυριολεκτικά.

Στα παιδικά σου χρόνια υπήρχε κάποιος τραγουδιστής που σου άρεσε; Πολύ μικρός όχι, μεγαλώνοντας οι Beatles αρχικά και μετά αμέτρητοι σπουδαίοι άλλοι… και ξένοι και Έλληνες

Θυμάσαι την πρώτη φορά που άκουσες ζωντανή ορχήστρα και τραγουδιστές; Ναι. Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ‘60 όταν ο πατέρας μου έπαιζε με το Βαγγέλη Παπαθανασίου και τους Forminx

Τις αποκριές τι ντυνόσουν συνήθως; Πάντα ντυνόμουν και έχω βάλει τα πάντα!

Το αγαπημένο σου cartoon; Ο Μίκυ Μάους

Έκανες ποτέ πάρτι στο σπίτι σας; Συνέχεια. Και οι γονείς μου κι εγώ. Ακόμα απολαμβάνω να έχω συνέχεια καλεσμένους στο σπίτι μου.

Σε δυσκόλευε κάποιο μάθημα; Φυσική και χημεία ανέκαθεν

Στην τάξη καθόσουν μπροστά ή προς τα πίσω; Δύο σειρές πριν την τελευταία, ε! να μην καρφωθούμε κιόλας!

Ποιος καθηγητής ή και καθηγήτρια ήταν οι αγαπημένοι σου; Όλοι μου έδιναν ένα λόγο για να τους μιμηθώ ή να τους σατιρίσω και νομίζω για ένα διάστημα πέρασα κι έναν έρωτα με την γαλλικού μου.

Σε ποια ηλικία φόρεσες πρώτη φορά γραβάτα; Μικρός την σιχαινόμουν. Ίσως μου την έβαλαν κάποιες φορές με το ζόρι σε κοινωνική επίσκεψη. Τώρα πια, αφού βγήκαμε και απ’ τα μνημόνια (τς τς) την φοράω άνετα (γέλια)

Στο γυμνάσιο, έκανες ποτέ κοπάνα; Αν ναι πότε; Ξεκαθαρίζω τον όρο γυμνάσιο – λύκειο. Ανήκω στην γενιά που στην τρίτη γυμνασίου μας ανακοίνωσαν ότι η Τετάρτη γυμνάσιου θα λέγεται πια πρώτη λυκείου! Δευτέρα και Τρίτη λυκείου έκανα κάποιες κοπάνες με τους συμμαθητές μου, για ευνόητους λόγους.

Είχες πάρει ποτέ αποβολή; Τρίτη λυκείου νομίζω πως με είχε πάρει η μπάλα σε μία ομαδική αποβολή αλλά δεν είμαι και σίγουρος

Είχες ακμή; Ευτυχώς ελάχιστη

Ως έφηβος είχες κάποιο βιβλίο που σε σημάδεψε; Διάβασα όλα όσα έγραψε ο Erich von Daniken (σημ. Εξωγήινοι και αρχαίος πολιτισμός). Με είχαν συνεπάρει…

Μήπως θυμάσαι από ποιον καλλιτέχνη πήρες το πρώτο σου αυτόγραφο; Δεν έτυχε να ζητήσω από κάποιον

Το πρώτο σου φιλί σε τι ηλικία προέκυψε; Δευτέρα λυκείου μέσα σε ασανσέρ. Μιλάμε για καυτό ερωτικό φιλί γιατί άλλο πιο απλό δεν θυμάμαι να συνέβη πιο πριν.

Πως την έλεγαν την τυχερή; Ματίνα

Που πήγατε πενθήμερη; Λίγο στο χιονοδρομικό στο Σέλι και λίγο στο Πόρτο Καράς Χαλκιδικής

Με τι βαθμό τέλειωσες; 14 και κάτι ψιλά κι ας όψονται η γυμναστική, η μουσική και τα καλλιτεχνικά (σχέδιο κλπ), που με τα 20ρια τους μου ανέβασαν τον μέσο ορό (γέλια)

ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ, ΠΑΙΔΙ, ΜΟΥΣΙΚΗ, THANOS KALLIRIS, PAIDI, MUSIC, nikosonline.gr ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ, ΠΑΙΔΙ, ΜΟΥΣΙΚΗ, THANOS KALLIRIS, PAIDI, MUSIC, nikosonline.gr

ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ, ΠΑΙΔΙ, ΜΟΥΣΙΚΗ, THANOS KALLIRIS, PAIDI, MUSIC, nikosonline.gr

ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ, ΠΑΙΔΙ, ΜΟΥΣΙΚΗ, THANOS KALLIRIS, PAIDI, MUSIC, nikosonline.gr

Στο Ζάππειο με την γιαγιά μου την Κατίνα και την νταντά μου την Βαγγελίτσα… πρέπει να είμαι περίπου 5 ετών

ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ, ΠΑΙΔΙ, ΜΟΥΣΙΚΗ, THANOS KALLIRIS, PAIDI, MUSIC, nikosonline.gr

Ο μεγάλος κιθαρίστας Τίτος Καλλίρης, ο μπαμπάς μου. Ξέρεις πως φωνάζαμε το σκυλάκι μας; Κρόϊφ!!! Εδώ πρέπει να είμαι β΄ λυκείου.

ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ, ΠΑΙΔΙ, ΜΟΥΣΙΚΗ, THANOS KALLIRIS, PAIDI, MUSIC, nikosonline.gr

Εδώ 5 ετών στην αγκαλιά της θείας μου της Πόπης (αδερφή του πατέρα μου) και δεξιά Χριστούγεννα με την μητέρα μου Ισμήνη – πρέπει να είμαι Δευτέρα γυμνασίου.

ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ, ΠΑΙΔΙ, ΜΟΥΣΙΚΗ, THANOS KALLIRIS, PAIDI, MUSIC, nikosonline.gr

Μεγαλώνοντας.

ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ, ΠΑΙΔΙ, ΜΟΥΣΙΚΗ, THANOS KALLIRIS, PAIDI, MUSIC, nikosonline.gr

Αριστερά με την μητέρα μου

ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ, ΠΑΙΔΙ, ΜΟΥΣΙΚΗ, THANOS KALLIRIS, PAIDI, MUSIC, nikosonline.gr

Στην εφηβεία, βουτηγμένος μέσα στην μουσική…Μικρόφωνο, ντραμς, κιθάρα!

—————————————————-

(Μια τελευταία ερώτηση για το φινάλε)

ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ, ΠΑΙΔΙ, ΜΟΥΣΙΚΗ, THANOS KALLIRIS, PAIDI, MUSIC, nikosonline.gr

Και τώρα που απάντησες σε όλες αυτές τις ερωτήσεις…. θέλω να μου πεις πως αισθάνθηκες που σε ανάγκασα να κάνεις όλο αυτό το ταξίδι πίσω στον χρόνο.

Επειδή πρόσφατα και σε μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ τους, έχασα και τους δύο γονείς μου, είναι ένα ταξίδι που το κάνω συχνά με ένα απροσδιόριστο γλυκόπικρο συναίσθημα…

———————————————-

Δείτε τους πως ήταν παιδάκια

Χρήστος Μάστορας https://bit.ly/30lodVP

Ανδριάνα Μπάμπαλη https://bit.ly/2BITsjm

Μυρτώ Βασιλείου https://bit.ly/2LhBADe

Μαρία Κηλαηδόνη https://bit.ly/2KMTmhf

Βαγγέλης Παναγόπουλος https://bit.ly/2Ulos37

Γιώργος Παπαδόπουλος https://bit.ly/2IobvPw

Νίκος Μίχας https://bit.ly/2Qz1sYo

Νίνα Λοτσάρη https://bit.ly/2V58RCs

Πέγκυ Ζήνα https://bit.ly/2GnKEny

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου https://bit.ly/2E0jm3D

Πωλίνα https://bit.ly/2DMPUyH

Πασχάλης https://bit.ly/2DhAUJd

————————————————————————–

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.