Όταν ήμουν παιδί…

Είναι πολύ ταλαντούχος τραγουδιστής και συνθέτης, που ακολουθεί μια ωραία καριέρα με ωραία τραγούδια και με πολλές ωραίες συνεργασίες. Η παρουσία του στο χώρο είναι πάντα διακριτική και ποτέ δεν έχει χρησιμοποιήσει την προσωπική του ζωή ή κραυγαλέα μέσα, για να ανέλθει. Προτιμάει να λέει ότι έχει να πει μέσα από τα τραγούδια του. Για να τον γνωρίσουμε πιο καλά, εγώ ως άλλος Sigmund Freud, του ζήτησα να ψαχουλέψει την μνήμη του και να γυρίσει πίσω το χρόνο… Μέσα από 40 ερωτήσεις θα μάθουμε πολλά!

0
1800

Η παιδική ηλικία είναι η περίοδος που καλύπτει τα χρόνια από τη γέννηση μέχρι την εφηβεία. Στις εκπαιδευτικές θεωρίες του φιλοσόφου John Locke, η παιδική ηλικία χωρίζεται σε στάδια ανάπτυξης της νηπιακής ηλικίας (όπου το παιδί μαθαίνει να περπατάει), την πρώιμη παιδική ηλικία (ηλικία παιχνιδιού), τη μέση παιδική ηλικία (σχολική ηλικία), και την εφηβική ηλικία (ήβη και μετά την ήβη).

Εδώ ήμαστε λοιπόν. Με μια σειρά άρθρων θα εξερευνήσουμε την παιδική ηλικία μερικών γνωστών και αγαπημένων ανθρώπων- για να μας λυθούν όλες οι απορίες. Γιατί μην ξεχνάτε ότι η παιδική μας ηλικία παίζει καθοριστικό ρόλο στην ψυχοσύνθεση μας.

Τόσο οι συνεντεύξεις, όσο και οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του www.nikosonline.gr και ως εκ τούτου απαγορεύεται η αναδημοσίευση όλου ή μέρους του άρθρου- χωρίς την γραπτή ή προφορική άδεια μου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, GIORGOS PAPADOPOULOS, PAIDI, MUSIC, TRAGOUDI, ΠΑΙΔΙ, nikosonline.gr

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος είναι πολύ ταλαντούχος τραγουδιστής και συνθέτης, που ακολουθεί μια ωραία καριέρα με ωραία τραγούδια και με πολλές ωραίες συνεργασίες. Η παρουσία του στο χώρο είναι πάντα διακριτική και ποτέ δεν έχει χρησιμοποιήσει την προσωπική του ζωή ή κραυγαλέα μέσα, για να ανέλθει. Προτιμάει να λέει ότι έχει να πει μέσα από τα τραγούδια του. Για να τον γνωρίσουμε πιο καλά, εγώ ως άλλος Sigmund Freud, του ζήτησα να ψαχουλέψει την μνήμη του και να γυρίσει πίσω το χρόνο… Μέσα από 40 ερωτήσεις θα μάθουμε πολλά!

Γιώργο μου…

 1. Που γεννήθηκες, που μεγάλωσες, σε ποια γειτονιά; Γεννήθηκα στην Λευκωσία, στην Κύπρο, και μεγάλωσα σε μια όμορφη, ήσυχη γειτονιά στην Λάρνακα. Τα θυμάμαι πολύ τα παιδικά μου χρόνια.
 2. Που πήγες δημοτικό; Όταν ήρθε η ώρα να πάω σχολείο είχαμε επιστρέψει πίσω στην Λευκωσία και πήγα Δημοτικό στον Στρόβολο.
 3. Έχεις άλλα αδέλφια; Έχω δυο μεγαλύτερα αδέλφια τον Αντρέα και την Όλγα και ακόμα δυο ετεροθαλή από τον δεύτερο γάμο του πατέρα μου, τον Λύσανδρο και τον Χρήστο.
 4. Αγαπούσες περισσότερο τον παππού ή την γιαγιά; Το ίδιο θα έλεγα, αλλά ένα ελαφρύ προβάδισμα έχει η γιαγιά μου η Χρυστάλλω, που είναι η αδυναμία μου.
 5. Είχες μακριά μαλλιά ως παιδί ή κοντά; Μικρός κοντά. Μετά στο γυμνάσιο τα είχα λίγο μακρύτερα, γιατί τότε ήταν πολύ στη μόδα. Αργότερα στο λύκειο τα είχα πολύ κοντά.
 6. Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παιχνίδι; Πετροπόλεμος, κλέφτες κι αστυνόμοι ή μακριά γαϊδούρα; Όλα αυτά τα παιχνίδια που ανέφερες και άλλες πολλές αλητείες.
 7. Είχες κρυψώνα; Είχα ναι, κάπου κοντά στην παλιά μου γειτονιά στον Στρόβολο. Τόσο καλή κρυψώνα που ποτέ δεν με έβρισκε κανείς. Ήταν ένα δωμάτιο σε ένα κτίριο που η οικοδομή δεν είχε ολοκληρωθεί.
 8. Τους κολλητούς σου τότε πως τους έλεγαν; Έχεις ακόμα επαφή με κάποιους; Οι τότε κολλητοί μου παραμένουν κολλητοί μου μέχρι σήμερα, ο Νικόλας, ο Φύτος από το δημοτικό και ο Δημήτρης από το Λύκειο.
 9. Μέχρι ποια ηλικία φορούσες κοντό παντελονάκι; Νομίζω πάντα φορούσα κοντό παντελόνι τα καλοκαίρια. Η ζέστη στην Κύπρο ήταν και παραμένει ανυπόφορη, δεν έχεις κι άλλη επιλογή.
 10. Ήσουν ζηλιάρης; Λίγο ζηλιάρης σαν μικρό παιδί ήμουνα ναι. Σε λογικά πλαίσια όμως.
 11. Έλεγες ψέματα; Από μικρό παιδί σιχαίνομαι τα ψέματα. Δεν μπορώ να λέω ψέματα.
 12. Θυμάσαι κάποιο παιχνίδι σου, που του «έβγαλες τα μάτια»; Δεν θυμάμαι κάποιο συγκεκριμένο δυστυχώς.
 13. Όταν έκανες αταξίες έτρωγες ξύλο ή τιμωρία; Ξύλο έδινα, δεν έτρωγα (γέλια) παρόλο που ήμουνα μικρός. Και, μετά όταν γύρναγα στο σπίτι, με έβαζαν τιμωρία πάντα!
 14. Ποια ήταν η μεγαλύτερη αταξία που είχες κάνει; Ήταν τόσες πολλές οι αταξίες, τι να πρωτοθυμηθώ…Θα βαρεθείς να γράφεις….
 15. Ποιο φαγητό και ποιο γλυκό ήταν τα αγαπημένα σου; Από μικρό παιδί τρελαινόμουν για τα γεμιστά. Ακόμα και σήμερα… επίσης η πορτοκαλόπιτα και η lemon pie.
 16. Πήγαινες εκκλησία ή κατηχητικό; Δυστυχώς όχι, δεν μπορούσα να ξυπνήσω τόσο πρωί.
 17. Τι ταλέντο είχες μικρός; Το μοναδικό ταλέντο και χάρισμα που με ευλόγησε ο Θεός να έχω: να τραγουδάω και να παίζω κιθάρα.
 18. Στο σχολείο απήγγειλες ποτέ ποίημα ή συμμετείχες σε σκετς; Βέβαια, πολλές φορές.
 19. Παρέλαση πήγες ποτέ; Επίσης πολλές φορές! Ήμουνα από τους πιο ψηλούς στο σχολείο.
 20. Αν σου πω να θυμηθείς το αγαπημένο σου τραγούδι ως παιδί… ποιο ήταν; Θυμάμαι, ότι είχα πολλά αγαπημένα τραγούδια. Επειδή η μαμά μου έζησε για 20 χρόνια στην Αγγλία, μοιραία τα ακούσματα στο σπίτι ήταν μόνο ξένη μουσική. Από Michael Jackson και Bon Jovi μέχρι U2 κλπ.
 21. Πότε πήγες για πρώτη φορά σε live και ποιο ήταν; Είχα πάει σε ηλικία δώδεκα ετών σε ένα live του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην Λευκωσία.
 22. Μήπως θυμάσαι και την πρώτη φορά που πήγες σινεμά; Πρέπει να ήμουν γύρω στα 11 με 12 και είχα δει την ταινία Τιτανικός.
 23. Ως παιδί υπήρξε κάποια φορά που ζήτησες αυτόγραφο από κάποιον καλλιτέχνη και αν ναι, από ποιόν; Ναι από τον Χρήστο Θηβαίο γιατί μου άρεσε πολύ η μουσική του.
 24. Τις αποκριές τι ντυνόσουν συνήθως; Δεν ντυνόμουν συχνά, κάποιες λίγες φορές μόνο. Μια φορά θυμάμαι είχα ντυθεί πειρατής και μια άλλη, ναύτης.
 25. Το αγαπημένο σου cartoon; Asterix
 26. Έκανες ποτέ πάρτι στο σπίτι σας; Πάρα πολλές φορές.
 27. Σε δυσκόλευε κάποιο μάθημα; Νομίζω όλα χαχαχα.
 28. Στην τάξη καθόσουν μπροστά ή προς τα πίσω; Πάντα στο τελευταίο θρανίο, ήθελα να έχω τον απόλυτο έλεγχο στην τάξη
 29. Ποιος καθηγητής ήταν ο αγαπημένος σου; Ο Μίκης Κωστέας καθηγητής μουσικής στο λύκειο γιατί πάντα μας παρότρυνε να ασχοληθούμε με την μουσική που μας άρεσε…
 30. Καθηγήτρια; Αγαπημένες καθηγήτριες είχα πολλές, δεν ξεχωρίζω κάποια.
 31. Υπήρξε ποτέ απουσιολόγος ή πρόεδρος της τάξης σου; Υπήρξα πρόεδρος και είχε γίνει πραγματικά χαμός…
 32. Σε ποια ηλικία φόρεσες πρώτη φορά γραβάτα; Όταν πήγα στο γυμνάσιο, για την ετήσια φωτογράφηση στο σχολείο.
 33. Στο γυμνάσιο, έκανες ποτέ κοπάνα; Αν ναι πότε; Νίκο μου, μόνο κοπάνες, ντροπή που το λέω, αλλά μετά στο λύκειο πήγαινα με το ζόρι μια φορά την εβδομάδα.
 34. Είχες πάρει ποτέ αποβολή; Πολλές φορές.
 35. Είχες ακμή; Ευτυχώς όχι, πότε. Υπήρξα τυχερός έφηβος.
 36. Το πρώτο σου φιλί σε τι ηλικία προέκυψε; Σε ηλικία 11 ετών.
 37. Πως την έλεγαν την τυχερή; Μαρία και ήταν ένα χρόνο μεγαλύτερη μου….
 38. Καθηγήτρια σου είχες ερωτευτεί (πλατωνικά); /αν ναι τι μάθημα σας έκανε; Καθηγήτρια όχι δεν είχε τύχει να ερωτευτώ.
 39. Που πήγατε πενθήμερη; Πενθήμερη στην Αθήνα, όπου είχα μαγευτεί. Ποιος να μου το έλεγε ότι μεγαλώνοντας θα ζούσα πια στην Αθήνα.
 40. Με τι βαθμό τέλειωσες; Τα κατάφερα τελικά και πήρα απολυτήριο με 15.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, GIORGOS PAPADOPOULOS, PAIDI, MUSIC, TRAGOUDI, ΠΑΙΔΙ, nikosonline.gr ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, GIORGOS PAPADOPOULOS, PAIDI, MUSIC, TRAGOUDI, ΠΑΙΔΙ, nikosonline.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, GIORGOS PAPADOPOULOS, PAIDI, MUSIC, TRAGOUDI, ΠΑΙΔΙ, nikosonline.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, GIORGOS PAPADOPOULOS, PAIDI, MUSIC, TRAGOUDI, ΠΑΙΔΙ, nikosonline.gr

(Μια τελευταία απάντηση για το φινάλε)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, GIORGOS PAPADOPOULOS, PAIDI, MUSIC, TRAGOUDI, ΠΑΙΔΙ, nikosonline.gr

Και τώρα που απάντησες σε όλες αυτές τις ερωτήσεις…. θέλω να μου πεις πως αισθάνθηκες που σε ανάγκασα να κάνεις όλο αυτό το ταξίδι πίσω στον χρόνο.

Νιώθω πολύ ωραία, γιατί γύρισα τον χρόνο πίσω, και αναπολώ με συγκίνηση τα μαθητικά και παιδικά μου χρόνια. Ήταν όλα πιο αθώα τότε και ανέμελα. Απορώ γιατί όταν είμαστε παιδιά βιαζόμαστε να μεγαλώσουμε….

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, GIORGOS PAPADOPOULOS, PAIDI, MUSIC, TRAGOUDI, ΠΑΙΔΙ, nikosonline.gr

Δείτε κι΄ άλλους τραγουδιστές πως ήταν παιδάκια

Βαγγέλης Παναγόπουλος https://bit.ly/2Ulos37

Γιώργος Περρής https://bit.ly/2Jk982m

Θάνος Καλλίρης https://bit.ly/2XnDxQe

Νίκος Μίχας https://bit.ly/2Qz1sYo

Νίνα Λοτσάρη https://bit.ly/2V58RCs

Πέγκυ Ζήνα https://bit.ly/2GnKEny

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου https://bit.ly/2E0jm3D

Ανδριάνα Μπάμπαλη https://bit.ly/2BITsjm

Πωλίνα https://bit.ly/2DMPUyH

Πασχάλης https://bit.ly/2DhAUJd

Στέφανος Κορκολής https://bit.ly/2yXYOF1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.