Χριστίνα Πολίτη: Όταν ήμουν παιδί.

Είναι πανέξυπνη, ανεξάρτητη, ετοιμόλογη, με πολύ ενέργεια και απίστευτο χιούμορ. Μητέρα 2 αγοριών, δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και blogger, που έχει κάνει και αρκετά περάσματα από την τηλεόραση. Για να την γνωρίσουμε πιο καλά, εγώ ως άλλος Sigmund Freud, της ζήτησα να ψαχουλέψει την μνήμη της και να γυρίσει πίσω, τότε που ήταν παιδάκι… Μέσα από 40 ερωτήσεις αποκαλύπτονται τα πάντα…

1
2531

Η παιδική ηλικία είναι η περίοδος που καλύπτει τα χρόνια από τη γέννηση μέχρι την εφηβεία. Στις εκπαιδευτικές θεωρίες του φιλοσόφου John Locke, η παιδική ηλικία χωρίζεται σε στάδια ανάπτυξης της νηπιακής ηλικίας (όπου το παιδί μαθαίνει να περπατάει), την πρώιμη παιδική ηλικία (ηλικία παιχνιδιού), τη μέση παιδική ηλικία (σχολική ηλικία), και την εφηβική ηλικία (ήβη και μετά την ήβη).

Εδώ ήμαστε λοιπόν. Με μια σειρά άρθρων θα εξερευνήσουμε την παιδική ηλικία μερικών γνωστών και αγαπημένων ανθρώπων. Γιατί μην ξεχνάτε ότι η παιδική μας ηλικία παίζει καθοριστικό ρόλο στην ψυχοσύνθεση μας.

Τόσο οι συνεντεύξεις, όσο και οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του www.nikosonline.gr και ως εκ τούτου απαγορεύεται η αναδημοσίευση όλου ή μέρους του άρθρου- χωρίς την γραπτή ή προφορική άδεια μου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, CHRISTINA POLITI, BLOGGER, paidi, παιδι, nikosonline.gr

Η Χριστίνα Πολίτη είναι πανέξυπνη, ανεξάρτητη, ετοιμόλογη, με πολύ ενέργεια και απίστευτο χιούμορ γυναίκα. Μητέρα 2 αγοριών, δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και blogger, που έχει κάνει και αρκετά περάσματα από την τηλεόραση. Για να την γνωρίσουμε πιο καλά, εγώ ως άλλος Sigmund Freud, της ζήτησα να ψαχουλέψει την μνήμη της και να γυρίσει πίσω, τότε που ήταν παιδάκι… Μέσα από 40 ερωτήσεις αποκαλύπτονται τα πάντα…

Χριστίνα μου….

 1. Που γεννήθηκες, που μεγάλωσες, σε ποια γειτονιά; Στο κέντρο, κατάκεντρο της Αθήνας. Γεννήθηκα στην ιδιωτική κλινική του Τσακίρογλου. Μεγάλωσα στο Κολωνάκι που ζούσε όλη η οικογένεια του πατέρα μου όταν ήταν ακόμα γειτονιά, στο Κουκάκι που ζούσε η οικογένεια της μητέρας μου και για μέσο όρο – παιχνίδι ατελείωτο στο Ζάππειο, στις «κούνιες», στις πάπιες. Για εξαιρετικές εξόδους στην παιδική χαρά του Πικιώνη στη Φιλοθέη και στο Φλοίσβο, όπου καβαλούσα ένα μαρμάρινο δελφίνι με τρέλα μήπως και ζωντανέψει.
 2. Που πήγες δημοτικό; Στη σχολή Χουρδάκη στο παλαιό Φάληρο, το καλύτερο δημοτικό στον κόσμο. Η Μαρία Χουρδάκη ήταν μία εξαιρετική ψυχίατρος, παιδοψυχολόγος και συγχωριανή του παππού μου Αλέκου Καραβίτη. Θέλοντας να εφαρμόσει τις αρχές ενός «αντιαυταρχικού» σχολείου ασχολήθηκε ενεργά με τη δημιουργία ενός σχολείου που θα σέβεται την προσωπικότητα του παιδιού και θα ασχολείται με τις ανάγκες του. Και πέτυχε. Και ήταν η καλύτερη αφετηρία που μπορούσα να έχω.
 3. Είχες μακριά μαλλιά ως παιδί ή κοντά; Το χειμώνα μακριά αλλά κάθε καλοκαίρι κοντά. Με κούρευε ο πατέρας μου γιατί ήταν πιο πρακτικό. Αλλά με κοντά, βαριόμουν ν΄ ακούω που ρωτούσαν αν είμαι αγοράκι ή κοριτσάκι.
 4. Ποιο ήταν το αγαπημένο σου χρώμα και γιατί; Το ροζ όπως σε όλα τα κορίτσια. Αλλά δε με άφηναν οι γονείς μου να μπεμπεδίζω. Έτσι πήγα προς το μπεζ και το χακί.
 5. Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παιχνίδι; Σχοινάκι, κρυφτό ή κουτσό; Λάστιχο! Ήμουν πρωταθλήτρια στο λάστιχο. Έπαιζα μόνη μου και με καρέκλες. Ώρες ατελείωτες. Ήμουν επίσης εκπληκτική στα μήλα. Και δε με πετύχαινες και σε πετύχαινα.
 6. Τους κολλητούς σου τότε πως τους έλεγαν; Έχεις ακόμα επαφή με κάποιους; Η Βίκη και η Βίλλη από το δημοτικό. Ναι ακόμα… επειδή αυτά είναι τα καλά των social media. Από το γυμνάσιο η Χρυσέτα για πάντα και όλες μου οι φίλες και συμμαθήτριες. Όσους φίλους και αν έκανα με τα χρόνια ποτέ δεν «έκοβα». Απλά τους αυγάτιζα.
 7. Έκανες γκριμάτσες στον καθρέφτη; Συνέχεια. Μαζί με τον πατέρα μου. Κάναμε γκριμάτσες αλλά κάποια στιγμή μου είπε σταμάτα, θα κάνεις ρυτίδες.
 8. Φόραγες ρούχα και παπούτσια της μαμάς σου- όταν δεν ήταν παρούσα; Ναι κλασικά. Και ως μανεκέν είχε και πολλά. Τακούνια, πορτοκάλια μέσα στο σουτιέν και ποστίς. Περίμενα να βγουν, να μείνω μόνη μου για να κάνω πασαρέλα.
 9. Είχες βάψει και τα χείλη σου με το κραγιόν της; Μονίμως και επειδή ήταν κάποιας εποχής δεν έβγαιναν εντελώς και με ανακάλυπταν και ντρεπόμουν..
 10. Ήσουν κοινωνικό παιδί; Όχι πολύ. Μοναχοπαίδι, ντροπαλό μέχρι να με γνωρίσεις. Μετά όταν πήγα στο Κολλέγιο, γύρω στα 15, έγινα αυτό το κοινωνικό σπάνιο είδος που συμπεριλαμβάνει και έμφυτη αγοραφοβία – όσο περίεργο και αν ακούγεται.
 11. Ήσουν άτακτο παιδί; Καθόλου. Μισούσα τις αταξίες και τις τύπου παιδικές επαναστάσεις.
 12. Δηλαδή δεν υπήρξε αταξία που είχες κάνει; Δεν έκανα αταξίες ποτέ είπαμε.
 13. Είχες φάει ποτέ ξύλο ή τιμωρία; Ούτε ξύλο ούτε τίποτα. Μια φορά έκανα μόνη μου κοπάνα στο δημοτικό. Μόλις πήγε να μου την πει η μητέρα μου τηλεφώνησα στο μπαμπά στο γραφείο και καθάρισε.
 14. Ποιο φαγητό ήταν το αγαπημένο σου; Το παστίτσιο για πάντα.
 15. Γλυκό; Η τρούφα από το Delice.
 16. Μασούσες τσίχλες; Ναι, αλλά όχι πολύ γιατί οι περισσότερες τότε ήταν απαίσιες.
 17. Τι ταλέντο είχες μικρή; Ταλέντο στις γλώσσες. Μάθαινα εύκολα και είχα ξεκινήσει από μόνη μου πολλές. 8 χρονών βρήκα δασκάλα γαλλικών από αγγελία στα ΝΕΑ και την έφερα σπίτι φάντη μπαστούνι στη μάνα μου. Είχα ταλέντο και στη μουσική – μουσικό αυτί – και στην ζωγραφική. Φυσικά όλα αυτά τα ταλέντα – εκτός των γλωσσών- σε μία αστική οικογένεια σιγά σιγά τα ξεχνάμε. Επίσης έγραφα καταπληκτικές εκθέσεις στις οποίες διέπρεπα. Έγραφα στα περιοδικά του σχολείου και έφτιαχνα κολλάζ γιατί μάζευα εκατοντάδες περιοδικά. Εξέδιδα μόνη μου περιοδικό που έγραφα, εικονογραφούσα με κολλάζ, τότε που αγόραζα ανελλιπώς τη Μανίνα με τα σιδερότυπα. Για δημοσιογράφο με πήγαιναν δηλαδή φουρ φουρ.
 18. Στο σχολείο απήγγειλες ποτέ ποίημα ή συμμετείχες σε σκετς; Σπάνια. Ένα δύο κείμενα είχα διαβάσει που τα θυμάμαι ακόμα. Δε μου άρεσε να ανεβαίνω στη σκηνή καθόλου.
 19. Παρέλαση πήγες ποτέ; Ευλαβικά ναι, για να χάνω μαθήματα.
 20. Αν σου πω να θυμηθείς το αγαπημένο σου τραγούδι ως παιδί… ποιο ήταν; Beatles βέβαια, το  Yellow Submarine. Αγόραζα δίσκους από τον Κύκλο από τα 7 μου. Πρώτα άλμπουμ το Band on the Run και το Rumours.
 21. Πότε πήγες για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση; Ποια ήταν; Δε θυμάμαι την πρώτη παράσταση καθόλου. Αλλά πηγαίναμε συνέχεια στο θέατρο. Από το δημοτικό πηγαίναμε πάντα στο Εθνικό, στου Κουν, στο Ηρώδειο, μπαλέτα, όπερες και σε ότι έπαιζε η Λαμπέτη. Τα έχω δει όλα. Λαμπέτη, Χορν, Κατράκη, Παπαμιχαήλ, Βασίλισσα Αμαλία με Αλίκη κλπ. Ποτέ δε θα ξεχάσω την Έλλη Λαμπέτη. Τη λάτρευα, με μάγευε και τη λατρεύω ακόμα. Κυριακές πηγαίναμε στη Λυρική Σκηνή. Καταλαβαίνεις δηλαδή ο σκληρός δίσκος από πότε άρχισε να γεμίζει..
 22. Τις αποκριές τι ντυνόσουν συνήθως; Ινδιάνα, κορίτσι του δάσους και μαζορέτα.
 23. Το αγαπημένο σου cartoon; Ο Σκρουτζ Μακ ντακ.
 24. Έκανες ποτέ πάρτι στο σπίτι σας; Όχι δε με άφηναν, έλεγαν πως αυτά είναι βλακείες. Άσε που γιόρταζα τα Χριστούγεννα οπότε ήμουν χαμένη από χέρι. Πήγαινα όμως σε άλλα πάρτι ευχαρίστως.
 25. Σε δυσκόλευε κάποιο μάθημα; Μαθηματική, Φυσική, Χημεία. Ξέχασέ τα.
 26. Στην τάξη καθόσουν μπροστά ή προς τα πίσω; Και στα δύο. Μάλλον στη μέση και πλάι κατά προτίμησή στον τοίχο. Για να γέρνω.
 27. Ποιος δάσκαλος ήταν ο αγαπημένος σου; Κανένας. Ή μάλλον ο κύριος Κρέμος στο Λύκειο που ήταν καθηγητής Χημείας και μας έβαζε ψηλούς βαθμούς επειδή ήταν πολύ μπροστά και ήξερε πως όποιος ενδιαφέρεται θα παρακολουθήσει αλλά στους άλλους δεν χρειαζόταν να του κόψει τα φτερά.
 28. Δασκάλα; Η κυρία Ειρήνη στην πέμπτη και έκτη δημοτικού. Με μαύρα μαλλιά και υπέροχα κόκκινα νύχια. Μια εξαιρετική δασκάλα. Είχα μάθει τόσο καλά γεωγραφία που με είχαν χειροκροτήσει στον πίνακα για χάρη της.
 29. Πότε αγόρασες το πρώτο σουτιέν σου; Μάλλον στα 13-14..
 30. Είχες ακμή; Ποτέ.
 31. Σε ποια ηλικία ξύρισες για πρώτη φορά τις γάμπες σου; Ποτέ. Έκανα χαλάουα. Το ξυράφι είναι μπανάλ.
 32. Σε ποια ηλικία φόρεσες πρώτη φορά καλσόν; Στην Τρίτη λυκείου ή και πριν δε θυμάμαι.. Αυτή η ερώτηση είναι για πιο μεγάλες από μένα. Εγώ πάρταρα στα 80ς οπότε όχι μόνο καλσόν αλλά και δαντελένια γάντια της Μαντόνα πρέπει να με ρωτήσεις πότε έβαλα. (γέλια)
 33. Στο γυμνάσιο, έκανες ποτέ κοπάνα; Αν ναι πότε; Όχι, εκτός από μια φορά που πήγαμε στο Βυζαντινό. Δεν ήμουν της κοπάνας και της αταξίας γενικά. Τα θεωρούσα πολύ μπανάλ.
 34. Είχες πάρει ποτέ αποβολή; Όχι ποτέ.
 35. Το πρώτο σου φιλί σε τι ηλικία προέκυψε; Tέλος λυκείου… Σε κλαμπ ήταν. Μια ζωή σε κλαμπ.
 36. Πως τον έλεγαν τον τυχερό; Private and confidential… αν σου πω θα κάνει breaking news.
 37. Σε ποια ηλικία έκανες την πρώτη σου σχέση; Εκεί μετά το φιλί στο τέλος του σχολείου. Σάμπως θυμάμαι και καλά; Τις πρώην σχέσεις τις θυμάμαι σαν ταινία, σα να τις έχει ζήσει μια άλλη.
 38. Πως τον έλεγαν; Τα ίδια με τα παραπάνω. Ήταν και είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Ακόμα μιλάμε με παρατσούκλια. Το πιο αστείο είναι πως ενώ βρεθήκαμε στον ίδιο χώρο δουλειάς μετά από χρόνια – εκείνος μπήκε στα δικά μας τα χωράφια – κι ενώ πιστεύω πως μου έχει αδυναμία, ουδέποτε με βοήθησε καταρρίπτοντας το νόμο της «γκομενικής βοήθειας» στη δουλειά.
 39. Καθηγητή σου είχες ερωτευτεί (πλατωνικά); /αν ναι τι μάθημα σας έκανε; Ούτε για πλάκα. Δεν έχω ίχνος father complex και απεχθάνομαι τους «μέντορες» όλων των ειδών και τους πορνόγερους.
 40. Με τι βαθμό τέλειωσες; 16 και δεκατέσσερα δεκαταπέμπτα. Παρά τρίχα 17.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, CHRISTINA POLITI, BLOGGER, paidi, παιδι, nikosonline.gr

Ως μωρό είχα πολύ πλάκα

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, CHRISTINA POLITI, BLOGGER, paidi, παιδι, nikosonline.gr ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, CHRISTINA POLITI, BLOGGER, paidi, παιδι, nikosonline.gr

Με τους γονείς μου (επάνω και κάτω)

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, CHRISTINA POLITI, BLOGGER, paidi, παιδι, nikosonline.gr ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, CHRISTINA POLITI, BLOGGER, paidi, παιδι, nikosonline.gr

Mε τον παππού μου πρωτομάστορα λυράρη και κολλητό της Δώρας Στράτου, Αλέκο Καραβίτη, στο Ζάππειο

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, CHRISTINA POLITI, BLOGGER, paidi, παιδι, nikosonline.gr

Με τη λατρεμένη μου γιαγιά Κατερίνα

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, CHRISTINA POLITI, BLOGGER, paidi, παιδι, nikosonline.gr

Με την μαμά μου και τις φίλες μου Μανουέλα Αθανασιαδη και Αλεξάνδρα Παπαλεξόπουλου

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, CHRISTINA POLITI, BLOGGER, paidi, παιδι, nikosonline.gr

Ο μπαμπάς μου, Νίκος Πολίτης

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, CHRISTINA POLITI, BLOGGER, paidi, παιδι, nikosonline.gr

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, CHRISTINA POLITI, BLOGGER, paidi, παιδι, nikosonline.gr

Η μαμά μου, Υακίνθη Πολίτη

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, CHRISTINA POLITI, BLOGGER, paidi, παιδι, nikosonline.gr ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, CHRISTINA POLITI, BLOGGER, paidi, παιδι, nikosonline.gr

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, CHRISTINA POLITI, BLOGGER, paidi, παιδι, nikosonline.gr

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, CHRISTINA POLITI, BLOGGER, paidi, παιδι, nikosonline.gr

Μικρή δεσποινίς πια

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, CHRISTINA POLITI, BLOGGER, paidi, παιδι, nikosonline.gr

Teenagers στα 80s με Χριστιανα Βαρδινογιαννη Γουλανδρη και Αναστασία Πατερα

—————————————————————-

(Μια τελευταία ερώτηση για το φινάλε)

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, CHRISTINA POLITI, BLOGGER, paidi, παιδι, nikosonline.gr

Και τώρα που απάντησες σε όλες αυτές τις ερωτήσεις…. θέλω να μου πεις πως αισθάνθηκες που σε ανάγκασα να κάνεις όλο αυτό το ταξίδι πίσω στον χρόνο.

Υπέροχα. Μπορώ να μιλάω μόνο γι αυτά επί ώρες- με ξεκουράζει και με ηρεμεί. Ε, τι θέλεις, να μιλάω για τις τηλεπερσόνες και τη σαχλαμάρα όλη αυτή που ζούμε και που υποτίθεται «πουλάει» γι αυτό πρέπει να την αναπαράγουμε;

——————————————————–

Διαβάστε για την παιδική τους ηλικία και δείτε παιδικές φωτογραφίες

Σταμάτης Κραουνάκης https://bit.ly/2QZkloa

Θέμης Καραμουρατίδης https://bit.ly/2PK58u5

Στέφανος Κορκολής https://bit.ly/2yXYOF1

Νίκος Μουρατίδης https://bit.ly/2FcZYRR

Ρένα Δούρου https://bit.ly/2OyrgHT

Παύλος Γερουλάνος https://bit.ly/2QaIHvW

Άγγελος Παπαδημητρίου https://bit.ly/2KygSe9

Μανίνα Ζουμπουλάκη https://bit.ly/2KZVPn5

Ναταλία Γερμανού https://bit.ly/2PSJWPy

Δημήτρης Ουγγαρέζος https://bit.ly/2QZwyss

Αλεξάνδρα Τσόλκα https://bit.ly/2Bo2HVP

Ντέππυ Γκολεμά https://bit.ly/2BqyMg9

Γρηγόρης Βαλλιανάτος https://bit.ly/2QnoDpw

Νίκος Σούλης https://bit.ly/2Dh25nx

Μπέττυ Βακαλίδου https://bit.ly/2qaW0QC

—————————————————————

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Η Χριστινα Πολιτη αποδεικνυει πως τα παιδικα χρονια διαδραματιζουν σπουδαιο ρολο για τα μετεπειτα βηματα της ζωης της.Απαντησεις θετικες,ζωντανη μεσα στο πνευμα της ζωης χωρις κομπλεξ και με μια παραγωγικη πεποιθηση για τον εαυτο της.Τη νοιωθω απολυτα οταν ειπε οτι σαν μοναχοπαιδι ηταν δειλη και απομακρη.Ειναι ενα συναισθημα που το νοιωθουμε τα μοναχοπαιδια,γιατι η μονη σιγουρια ειναι η δικη μας κοινωνια…η οικογενεια….Μετα ομως με την παροδο του χρονου και με την επαφη πλεον με την …κοινωνια ολα αλλαζουν…και μαλιστα και μετα απο καποιο δεσμο αρχιζεις να τα βλεπεις με διαφορετικο ματι..Φαινεται ενα ολοκληρωμενο ατομο που εχει πολυ σωστες βασεις και αποψεις για τη ζωη.Πολυ ωραιοι διαλογοι.Μου αρεσε πολυ..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.