Όταν είσαι Έλληνας……

0
646

1545685_641477705916140_1024181200_n

Όταν είσαι Έλληνας……

Ο φίλος Αρχάγγελος Ιωάννης Ζαμάνος μου έγραψε από την Βραζιλία γιατί παρακολουθεί το www.nikosonline.gr και κατά καιρούς σχολιάζει κάποια άρθρα. Ήταν τόσο γλυκό και ζεστό ένα σχόλιο του που κάναμε ένα μικρό διάλογο, και του ζήτησα να μου γράψει ένα κείμενο….. Ένα κείμενο για το πώς περνάει μακριά από την πατρίδα, σε τόπους μακρινούς, μακριά από τους αγαπημένους του. Και μου το έστειλε……

 

Όταν είσαι Έλληνας και ειδικά παγκόσμιος, θαλασσινός, σε όποιο μέρος του πλανήτη και αν βρίσκεσαι νιώθεις σαν να να είσαι στην Ελλάδα, σαφώς με πολλές διαφορές κυρίως στα χρώματα και στον έρωτα. Και αυτό οφείλεται στην αγάπη του κόσμου προς εμάς τους Έλληνες. Παντού υπάρχει ένας απέραντος σεβασμός για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Όπου και αν πήγαμε, με όποιους ανθρώπους γνωριστήκαμε είτε επαγγελματικά είτε φιλικά είτε και τα δύο μαζί, μόνο με αγάπη και εκτίμηση μιλάνε για μας. Ιδιαίτερα μάλιστα σε πιο απομακρυσμένες και τυραννισμένες πατρίδες σαν την Βραζιλία.

Και αυτό μπορείς να πεις ότι είναι κάτι που σε γεμίζει χαρά και ξεχνάς τις εικόνες της πατρίδας για λίγο νοιώθοντας την αγάπη του κόσμου, μόνο και μόνο γιατί είσαι Έλληνας. Όσο για τα κακομαγειρεμένα πικρόχολα και ψεύτικα σχόλια για την Ελλάδα, και για μας τους Έλληνες, έχουν να κάνουν με το βρώμικο παιχνίδι ζήλιας και κακοήθειας, εκείνων που σήμερα καρπώνονται το όνομα της μίας και μοναδικής βασίλισσας της Ευρώπης.

Καταλαβαίνεις τα υπόλοιπα λόγια μου και αφήνω εσένα να συμπληρώσεις την περαιτέρω αλήθεια… και να την δώσεις στους αγαπητούς φίλους και φίλες που την έχουν τόσο ανάγκη για να ανεβάσουν τους χτύπους της καρδιάς πολύ ψηλά και να μην σταματούν ποτέ να νοιώθουν περήφανα ελληνικά- αλλά όχι εγωιστικά Ελληνάρες!

Είμαστε ένα μοναδικό θεϊκό κράμα DNA που αγαπάμε την ανθρωπότητα και έχουμε μέσα μας φιλότιμο και περηφάνια, προσφέροντας πάντα ένα χέρι βοήθειας προς όλους και ιδιαίτερα σε εκείνους που μας χρειάστηκαν και πάντα θα μας χρειάζονται. Κι’ αυτό συμβαίνει γιατί για μας τους Έλληνες η γνώση, η Αλήθεια, η Ομορφιά, ο Έρωτας, η Μουσική, οι Τέχνες… έχουν να κάνουν με τα κύτταρα μας. Είναι μέσα μας από την ώρα που γεννιόμαστε.

Το ότι ο λαός μας έγινε σοφός, αυτό είναι γνωστό και αυτό είναι το απειροελάχιστο που θα μπορούσα να πω μετά από 35 χρόνια ταξιδεύοντας τον πλανήτη, σε όλους τους ωκεανούς και σε όλες τις ηπείρους, ζώντας ομορφιές που μόνο «Δώρο Θεού» μπορείς να τις αποκαλέσεις. Θα χρειαστούν άπειρες ώρες να σου εξιστορήσω μοναδικές στιγμές συναισθημάτων μακριά από την μαμά πατρίδα την Ελλάδα, και όταν με το καλό έρθω στην Ελλάδα, σου υπόσχομαι ότι εσύ θα είσαι εκείνος που θα χειριστεί αυτό το μεγάλο εγχείρημα με χιλιάδες φωτογραφίες που πλαισιώνονται με τις καινούργιες ουράνιες μουσικές, της μίας και μοναδικής πολυαγαπημένης Irina Valentinova, τις οποίες φίλε μου Νίκο τις συνέθεσε ταξιδεύοντας μαζί μου, στον Ατλαντικό και στον Ινδικό και στον Ειρηνικό ωκεανό, και περικλείουν μοναδικό συναίσθημα που όμοιό τους δεν υπάρχει.

Σε ευχαριστώ που με παρότρυνες να σου εκφράσω ένα κομμάτι της ψυχής μου, και να σου γράψω αυτό το κειμενάκι. Πρέπει να ξέρεις ότι μου έδωσες μια σκάλα με την πατρίδα, γιατί όσο όμορφα και να περνάς σε όλον τον πλανήτη, πάντα, μα πάντα, θέλεις να βρίσκεσαι στην Ελλάδα, να την βλέπεις ευτυχισμένη και τα Ελληνόπουλα χαρούμενα. Γιατί όταν οι Έλληνες είναι ευτυχισμένοι το μεταδίδουν σε όλον τον κόσμο, φίλους και εχθρούς… Αυτό είναι το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής, απέραντο και πάντα αναντικατάστατο…

Αυτό πιστεύω πως ότι είσαι και εσύ… ένας μοναδικός και υπεραξιόλογος Έλληνας με τεράστια αγάπη για τον Ελληνισμό, την γνώση, την αλήθεια, και την γνήσια ποιότητα… απ’ όπου και αν προέρχεται… Όπου και αν βρίσκεται! Πολύς κόσμος στον πλανήτη σε έχει γνωρίσει μέσα από την σελίδα μου- που κοινοποιώ τα γραφτά σου- και σε αγαπάνε και μάλιστα τους παροτρύνω να σε ακολουθούν και με τη βοήθεια της τεχνολογίας όπως είπες και εσύ, να παρακολουθούν, τις σκέψεις, το γούστο και τις επιλογές σου. Μεταφράζουν τα καθημερινά αφιερώματα σου και ειλικρινά έχεις γίνει σημείο αναφοράς με το αξιόλογο Blog σου. Εύχομαι καλό καλοκαίρι και να περνάς καλά και θα ξαναμιλήσουμε από την Πορτογαλία που θα βρίσκομαι στις 18 Ιουλίου. Θα έρθει από το Παρίσι και η Irina και θα σου μιλήσουμε μαζί……

Αρχάγγελος Ιωάννης Ζαμάνος

1017416_670457096351534_1392171474_n

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.