Όχι άλλα ψέματα κύριε Τσίπρα

1
774

Alexis_Tsipras_on_Subversive_Festival

Οι προηγούμενοι ήταν άχρηστοι και διεφθαρμένοι. Πολιτικοί άλλης εποχής. Ψεύτες, κλέφτες και ανίκανοι. Οι καινούργιοι είναι διαφορετικοί. Πιο νέοι, πιο σπουδαγμένοι και καθαροί.

Πήγαν που λέτε στην Ευρώπη και τους έπαιξαν σαν ίσος με ίσο, γιατί ήξεραν ότι οι Ευρωπαίοι την ήθελαν την Ελλάδα. Δεν γινόταν να την πετάξουν με τις κλωτσιές γιατί θα κατέρρεε το σάπιο τους σχέδιο περί οικονομικής ένωσης. Οι απαιτήσεις όμως αυτών των καινούργιων, απ’ την χώρα των λαμόγιων, ήταν παράλογες, και οι ξένοι πείσμωσαν.

Επί πέντε μήνες πήγαιναν κι’ έρχονταν, οι Έλληνες τους έκαναν άνω- κάτω, οι Ευρωπαίοι βγήκαν στους δρόμους, διαδήλωσαν, φώναξαν υπέρ της Ελλάδας, τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου έγιναν «πουτάνα», κι’ ήρθε και το δημοψήφισμα…

Έβαλαν λυτούς και δεμένους να καταστρέψουν τους καινούργιους, κινητοποίησαν όλους τους παλιούς και τα ΜΜΕ, αλλά ο κόσμος με ένα μεγαλειώδες 61% τάχτηκε στο πλευρό των καινούργιων.

Ο κόσμος δεν τρομοκρατήθηκε ούτε από την Τρέμη, ούτε από την Κοσιώνη ούτε από κανένα καραγκιόζη της ενημέρωσης.

Πάει ο Τσίπρας με 61% στην Ευρώπη και τρώει τέτοιο χέσιμο, όσο δεν είχε φάει στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στο λύκειο μαζί. Μόνον απατεώνα δεν τον είπαν. Και ο καημένος δεν έφταιγε αυτός. Τα άκουσε όλα αναδρομικά και για τους προηγούμενους. Αυτά που έχει κάνει η Ελλάδα σε βάρος της Ευρώπης όλα αυτά τα χρόνια δεν τα έχει κάνει καμία άλλη χώρα. Έπαιρνε δανεικά πακέτα που δεν τα χρησιμοποιούσε επενδυτικά. Δανειζόταν υπέρογκα ποσά για να συντηρεί ένα άχρηστο και αντιπαραγωγικό δημοσιοϋπαλληλικό σύστημα. Και αντί αυτός ο καινούργιος, ο μικρός, να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους της χώρας του, αυτός ο Τσίπρας, χωρίς γραβάτα, έλεγε μαγκιές στους Ευρωπαίους συναδέλφους του.

Τον κοίταξαν στα μάτια και ήταν σαν του έλεγαν: «Ποτέ άλλοτε Έλληνας πρωθυπουργός εδώ και πολλά χρόνια δεν ήταν τόσο ισχυρός όσο εσύ. Επομένως κ. Τσίπρα, σταμάτα το κρυφτούλι και δεν θέλουμε άλλα ψέματα. Οι προηγούμενοι μας είχαν φλομώσει. Ξεφορτώσου τον Βαρουφάκη γιατί μας σπάει τα νεύρα, που οι γυναίκες μας λιώνουν για πάρτη του, και προχώρα σε μεταρρυθμίσεις σαν αληθινός επαναστάτης. Αλλιώς ο κόσμος θα σε θυμάται σαν εκλογικό ατύχημα. Μπορείς να φτιάξεις την Ελλάδα, κι εμείς έχουμε ευθύνη να σε βοηθήσουμε, να σου σταθούμε και να μειώσουμε το χρέος. Αλλά κι εσύ ρε φίλε, απόδειξέ μας ότι μπορούμε να σου έχουμε εμπιστοσύνη. Δείξε ότι είσαι ηγέτης, όχι κλανιάρης»

Κι’ έζησαν αυτοί καλά…. Κι’ εμείς… ε κάπως καλύτερα…..

tsipras-counts-132-no-votes_w_hr

1 COMMENT

  1. Νίκο είσαι υπέροχος σε όλα Σου το λέω πάντα !

    και ως συγγραφέας !
    με το Καλοκαίρι του 1972 όλοι θυμηθήκαμε τη κρυμμένη μας νιότη και τα ξεχασμένα μας μυστικά …και δεν είμαι μικρή που το λέω .μην φανταστείς …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.