Ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου είναι στην Χίο.

Το Κτήμα Αργέντικον βρίσκεται στη Χίο και είναι ένα ξενοδοχείο μόνο με Σουίτες, σε σπίτια διάσπαρτα μέσα τους πληθωρικούς κήπους και τις επιβλητικές αυλόπορτες. Θα το ψάξετε να το βρείτε, γιατί είναι σε μία ήσυχη περιοχή του ιστορικού Κάμπου, μόλις μία ανάσα από την πόλη της Χίου.

5
5562

Το Κτήμα Αργέντικον βρίσκεται στη Χίο και είναι ένα ξενοδοχείο μόνο με Σουίτες, σε σπίτια διάσπαρτα μέσα σε πληθωρικούς κήπους, σε πλακόστρωτα και επιβλητικές αυλόπορτες. Θα το ψάξετε να το βρείτε, γιατί είναι σε μία ήσυχη περιοχή του ιστορικού Κάμπου, μόλις μία ανάσα από την πόλη της Χίου.

Σε ένα πανέμορφο κτήμα 32.000 τ.μ, στον ιστορικό και μοναδικό Κάμπο της Χίου, απλώνει όλη την μεγαλοπρέπεια του το πολυβραβευμένο ξενοδοχείο Argentikon Luxury Suites. Πριν γίνει ξενοδοχείο ήταν ένα μεσαιωνικό αρχοντικό χαρακτηρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Ιστορικό Μνημείο και σημείο αναφοράς Πολιτισμικής Κληρονομιάς.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Νίκος Μουρατίδης

Οκτώ Σουίτες, σε πέντε ξεχωριστά πέτρινα κτίρια μέσα στο Κτήμα, καθεμιά με την δική της ταυτότητα, αντανακλούν το μεγαλείο μιας εποχής που πέρασε, με αυθεντικά χειροποίητα και καλαίσθητα έπιπλα αντίκες, διακοσμητικά κομψοτεχνήματα, ζωγραφιστά ταβάνια, περίτεχνους πολυελαίους και πέτρινα τζάκια.

Ψηλοί μαντρότοιχοι περιτριγυρίζουν το Κτήμα, σκιεροί διάδρομοι οδηγούν σε απομονωμένες γωνίες, και οι βραβευμένοι κήποι προσφέρουν ησυχία και ομορφιά σε εκείνους που επιθυμούν να απολαύσουν την απόλυτη ηρεμία. Κι’ όταν λέμε κήποι, εννοούμε τεράστιες εκτάσεις με κάθε λογής δέντρα, θάμνους και άνθη –  παλιά πηγάδια αληθινά κομψοτεχνήματα, πισίνες, υπέροχοι πλακόστρωτοι διάδρομοι, αγάλματα κτλ. Βραβευμένο για τις υπηρεσίες Τουρισμού, Γαστρονομίας και Φιλοξενίας, το Argentikon Luxury Suites είναι ένα μεγαλοπρεπές Κτήμα για την πιο απαιτητική πελατεία!

Αργέντικο, Χίος, Ξενοδοχείο

Τον 14ο αιώνα, οι αριστοκράτες Γενοβέζοι και οι άρχοντες της Χίου επέλεξαν την συγκεκριμένη περιοχή, στον κάμπο, για να κτίσουν τα αρχοντικά τους. Ψηλοί πέτρινοι τοίχοι με πέτρα από το γειτονικό χωριό των Θυμιανών, προστάτευαν τα κτήματά τους από τους ανέμους και το κρύο. Περίτεχνες στέρνες, διακοσμημένες με μαρμάρινα μοτίβα και κρήνες αποτελούν την κεντρική φιγούρα στους αυλόγυρους. Το 1954, ο κηπουρός του Κτήματος στάλθηκε στην Ventimiglia της Ιταλίας και στην Νίκαια στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας προκειμένου να ειδικευτεί στην τέχνη της κηπουρικής. Αφού πέρασε αρκετό διάστημα στην Βίλα Hambury στην περιοχή της Ventimiglia, ειδικεύτηκε στην αρχιτεκτονική κήπων και συγκεκριμένα στους κήπους Λιγουριανού τύπου, η οποία είναι και η μορφή που διατηρούν οι κήποι στο Αργέντικον μέχρι και σήμερα.

Βασικό χαρακτηριστικό σε αυτούς τους κήπους είναι τα βοτσαλωτά και λιθόστρωτα μονοπάτια τα οποία είναι διαφορετικά για την οικογένεια των ευγενών και διαφορετικά για το υπηρετικό προσωπικό. Τα μονοπάτια τα οποία χρησιμοποιούσαν οι ευγενείς και οι φιλοξενούμενοι είναι φαρδιά και οι θάμνοι είναι κλαδεμένοι σχηματίζοντας γωνίες. Αντιθέτως, τα μονοπάτια του υπηρετικού προσωπικού είναι στενά και οι θάμνοι είναι κλαδεμένοι οριζόντια και είναι πάντα σε μία ευθεία γραμμή προκειμένου να περπατούν γρήγορα και να φτάνουν σύντομα στον προορισμό τους.

Η Χίος – αν δεν έχετε πάει – είναι ένα εκπληκτικό νησί που βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο, πολύ κοντά στην Μικρασία και απέναντι από τη χερσόνησο της Ερυρθαίας. Η απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά είναι περίπου 165 μίλια. Επίσης συνδέεται αεροπορικώς σε 30 λεπτά από το αεροδρόμιο της Αθήνας και σε 45 λεπτά από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Το κλίμα στο νησί είναι εύκρατο και τα ζεστά καλοκαίρια περιβάλλονται από την θαλασσινή αύρα. Το πιο φημισμένο προϊόν της Χίου είναι η μαστίχα η οποία εξάγεται από τα μαστιχόδεντρα, μία ποικιλία που ευδοκιμεί στο νότιο τμήμα του νησιού, και πουθενά αλλού στον κόσμο! Η χώρα που παίρνει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της μαστίχας Χίου, είναι η Ιαπωνία. 

Απολαύστε τώρα τις φωτογραφίες που έβγαλα απο το «Αργέντικον» 

Κτήμα «Αργέντικον»/ Χίος/ Luxury Suites/ κήποι/ αρχοντιά

Ελλάδα, Χίος, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΣΟΥΪΤΕΣ, Κτήμα Αργέντικον,

Η Χίος διαθέτει πολλές και όμορφες παραλίες και πολλά μεσαιωνικά χωριά που αξίζει να επισκεφθεί κανείς.

Ελλάδα, Χίος, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΣΟΥΪΤΕΣ, Κτήμα Αργέντικον,

Κτήμα «Αργέντικον»/ Χίος/ Luxury Suites/ κήποι/ αρχοντιά

Κτήμα «Αργέντικον»/ Χίος/ Luxury Suites/ κήποι/ αρχοντιά

Ελλάδα, Χίος, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΣΟΥΪΤΕΣ, Κτήμα Αργέντικον,

Κτήμα «Αργέντικον»/ Χίος/ Luxury Suites/ κήποι/ αρχοντιά

Το «Αργέντικον» εκτός από ένα σημαντικό αξιοθέατο του νησιού, χαρακτηρίζεται ως ένα πολύτιμο καταφύγιο για τους επισκέπτες του.

Ελλάδα, Χίος, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΣΟΥΪΤΕΣ, Κτήμα Αργέντικον,

Κτήμα «Αργέντικον»/ Χίος/ Luxury Suites/ κήποι/ αρχοντιά

Ελλάδα, Χίος, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΣΟΥΪΤΕΣ, Κτήμα Αργέντικον,

Ελλάδα, Χίος, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΣΟΥΪΤΕΣ, Κτήμα Αργέντικον,

Οι εξαίρετες υποδομές και η υψηλών προδιαγραφών εξυπηρέτηση θα ικανοποιήσουν όλες τις αισθήσεις σας.

Κτήμα «Αργέντικον»/ Χίος/ Luxury Suites/ κήποι/ αρχοντιά

Ελλάδα, Χίος, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΣΟΥΪΤΕΣ, Κτήμα Αργέντικον,

Κτήμα «Αργέντικον»/ Χίος/ Luxury Suites/ κήποι/ αρχοντιά

Υπέροχα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο της Ευρώπης: https://bit.ly/2qRxC7x

Μια καπναποθήκη έγινε ξενοδοχείο: https://bit.ly/2F75FNl

Το ωραιότερο ξενοδοχείο της Ελλάδας, είναι στην Καβάλα! https://bit.ly/2qTwob1

Hydra Icons: Ένας ξενώνας κόσμημα: https://bit.ly/2xz0S7O

Στην Μονεμβασιά ένας από τους καλύτερους ξενώνες του κόσμου: https://bit.ly/2HRS7Zb

Ένα Ελληνικό Boutique Hotel υπόδειγμα: https://bit.ly/2qOTAIf

Χίος, Αργέντικον, Chios, Argentikon

5 COMMENTS

 1. Εχαιρετκη αρχιτεκτονική και δεν αμφιβάλλω ότι η εσωτερική του διακοσμητικά του μέριμνα θα ειναι επίσης εντυπωσιακή.
  Πολύ θα ήθελα να επισκεφθώ αυτήν την αξιόλογη προσπάθεια για την θαυμάσω ζωντανά.
  Παρακαλώ τον μερακλή ιδιοκτήτη να με πληροφορήσει περισσότερο για τιμές,κοντινές παραλίες, απόσταση για πόλη και μαγαζιά και ότι άλλο αξιόλογο νομίζει
  Δημήτρης Καραλης
  Ηερμανους Νότια Αφρική

 2. Δημήτρη μου, από την μακρινή Νότια Αφρική, χαίρομαι που μας διαβάζεις και επικοινωνείς. Ο μερακλής ιδιοκτήτης πως να σε βρει και να σου απαντήσει. Μπες στο site του ξενοδοχείου για να τα δείς όλα…… Έχει και spa και γυμναστήριο πάντως 🙂

 3. Απο την ομορφη Χιο.Γνωριζω τον μερακλη ιδιοκτιτη.Εαν θελεις στειλε μου email για περισσοτερες πληροφοριες και για να σε φερω σε επαφη.Χαιρετισματα στην νοτιο Αφρικη.
  Φιλη Μαριας Κουβαρι.

 4. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!!!!!
  ΓΕΜΑΤΗ ΟΜΟΡΦΙΕΣ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 2 ΜΕΡΟΥΛΕΣ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.