Ίσως η καλύτερη τηλεοπτική σειρά ever

Το «House of Cards», είναι γεμάτο πολιτική ζωή και ωμό ρεαλισμό, γι’ αυτό και αμέσως έγινε η αγαπημένη σειρά του προέδρου Obama. Πρωταγωνιστεί ο δύο φορές βραβευμένος με Oscar Kevin Spacey και μάλλον αυτό είναι αρκετό για να καταλάβουμε ότι το «House of Cards», είναι μια σειρά αξιώσεων, που όμως δύσκολα προϊδεάζουν για το πραγματικό της περιεχόμενο. Γιατί αν δεν δει κάποιος τις ίντριγκες, τις δολοπλοκίες και το πως σκέφτονται οι πολιτικοί, δεν μπορεί να φανταστεί πόσο "αρρωστημένα" μυαλά είναι.

0
943

Το «House of Cards», είναι γεμάτο πολιτική ζωή και ωμό ρεαλισμό, γι’ αυτό και αμέσως έγινε η αγαπημένη σειρά του προέδρου Obama. Πρωταγωνιστεί ο δύο φορές βραβευμένος με Oscar Kevin Spacey και μάλλον αυτό είναι αρκετό για να καταλάβουμε ότι το «House of Cards», είναι μια σειρά αξιώσεων, που όμως δύσκολα προϊδεάζουν για το πραγματικό της περιεχόμενο. Γιατί αν δεν δει κάποιος τις ίντριγκες, τις δολοπλοκίες και το πως σκέφτονται οι πολιτικοί, δεν μπορεί να φανταστεί πόσο “αρρωστημένα” μυαλά είναι.

Η μεγάλη ελευθερία που δόθηκε στους συντελεστές της σειράς, οδήγησε στη δημιουργία ενός εξαιρετικού πολιτικού θρίλερ, γεμάτου ένταση, ανατροπές και ωμό ρεαλισμό. Βλέποντας την πρώτη σεζόν, ενθουσιάστηκα τόσο που έβαλα στο άρθρο μου τον τίτλο “Ίσως η καλύτερη τηλεοπτική σειρά ever”.

Τηλεόραση, HOUSE OF CARDS, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, KEVIN SPACEY, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Η δράση τοποθετείται στην Ουάσιγκτον, όπου ο βουλευτής του Κογκρέσου Frank Underwood (Kevin Spacey) θα υποστεί οδυνηρή πολιτική ήττα. Αποφασισμένος να εκδικηθεί, ξεκινά ένα μεγάλο αγώνα κατά των αντιπάλων του, με αθέμιτα μέσα, έχοντας στο πλευρό του και την αφοσιωμένη σύζυγο του Claire (Robin Wright). Οι πολιτικές «χάρες», τα πισώπλατα μαχαιρώματα, οι ομιχλώδες σχέσεις με τα ΜΜΕ και η αλαζονεία της εξουσίας – είναι όλα εκείνα που συνθέτουν σε μεγάλο βαθμό τον κόσμο της ανώτερης πολιτικής – παρουσιάζονται εδώ ξεκάθαρα και με τόλμη. Και μπορεί ο Obama να δήλωσε – με χιούμορ – ότι η πραγματική ζωή στην Ουάσιγκτον είναι πολύ πιο βαρετή από ό,τι παρουσιάζεται στην σειρά, όμως ούτως ή άλλως για τους fans της σειράς οι πολιτικοί σπάνια λένε την αλήθεια….

To «House of Cards» πάντως, δεν αποτελεί μια «εύκολη» ή εύπεπτη ιστορία. Παρά τους ενίοτε καταιγιστικούς σεναριακούς ρυθμούς του, η πλοκή εξελίσσεται αργά και βασανιστικά θέλοντας την πλήρη προσοχή και την αφοσίωση του τηλεθεατή. Ένα πολύ έξυπνο στοιχείο, είναι ότι υπάρχει μια κάμερα, που υποτίθεται ότι είμαστε εμείς, οι τηλεθεατές, στην οποία μόνο ο πρωταγωνιστής (ο Frank Underwood) γυρίζει την κοιτάει και μας λέει τις σκέψεις και την στρατηγική του. Επίσης ένα άλλο στοιχείο είναι οι δευτερεύοντες χαρακτήρες. Αυτοί, σε αντίθεση με άλλες επίσης δημοφιλείς σειρές, αναπτύσσονται σε αρκετό βάθος δημιουργώντας δευτερεύουσες ιστοριούλες.

418484

Η δημοφιλής σειρά ξεκίνησε σαν ένα από τα πρώτα ανεξάρτητα project που παρήγαγε το διαδικτυακό τηλεοπτικό δίκτυο Netflix. Είναι προσαρμογή από την σειρά του BBC, βασισμένη στο βιβλίο του Michael Dobbs με τον ίδιο τίτλο.

HouseOfCards-660x440

Όπως ωστόσο συμβαίνει και με την πραγματική πολιτική, η αλήθεια σπάνια μπορεί να αποκαλυφθεί.

418486

HOC2

Είναι η πρώτη original online τηλεοπτική σειρά για web television που έχει διακριθεί και έχει κερδίσει τόσα βραβεία.

1G_M

——————————————–

Δείτε το trailer της 2ης σεζόν για να καταλάβετε ότι εμείς εδώ, ζούμε μεσ’ την τηλεοπτική σαβούρα….

———————————————-

Δείτε το trailer- HOUSE OF CARDS Season 3

——————————————–

1AC_M

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.