Χρονολόγιο: 17 Ιουνίου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 Ιουνίου, Gianfranco Ferrè, Τζιανφράνκο Φερέ, Igor Stravinsky, Ιγκόρ Στραβίνσκι, Άγαλμα της ελευθερίας, Statue of Liberty, Γουώτεργκεητ, Watergate,ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

0
340

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 Ιουνίου, Gianfranco Ferrè, Τζιανφράνκο Φερέ, Igor Stravinsky, Ιγκόρ Στραβίνσκι, Άγαλμα της ελευθερίας, Statue of Liberty, Γουώτεργκεητ, Watergate,ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Σαν σήμερα 17 Ιουνίου

Τα Γ ε γ ο ν ό τ α της ημέρας

  • 1789Γαλλική Επανάσταση: Οι εκπρόσωποι της Τρίτης Τάξης στη Γενική Συνέλευση συστήνουν Εθνοσυνέλευση.
  • 1831 – Τυπώνονται στο Ναύπλιο τα πρώτα χαρτονομίσματα του Βασιλείου της Ελλάδος.

 Χρονολόγιο, Άγαλμα της ελευθερίας, Statue of Liberty, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 Χρονολόγιο, Γουώτεργκεητ, Watergate, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 1972 – Υπόθεση Watergate (Γουώτεργκεϊτ): Πέντε Ρεπουμπλικανοί του Λευκού Οίκου συλλαμβάνονται κάνοντας διάρρηξη στα γραφεία της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής, στην προσπάθεια παρακολούθησης της αντιπολίτευσης.

Δεν είμαι απατεώνας! (Ρίτσαρντ Νίξον, διακήρυξη από τηλεοράσεως λίγο πριν αναγκαστεί σε παραίτηση)

  • 2012 – Ελληνικές εθνικές βουλευτικές εκλογές, (οι δεύτερες στο ίδιο έτος).

Οι Γ ε ν ν ή σ ε ι ς της ημέρας

 Χρονολόγιο, Igor Stravinsky, Ιγκόρ Στραβίνσκι, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 1882 – Ιγκόρ Στραβίνσκι: Ο Igor Stravinsky (ρωσ. Игорь Фёдорович Стравинский), ήταν σημαντικός μουσικός συνθέτης του 20ού αιώνα. Οι σκληρές διαφωνίες και αρμονικές ελευθερίες, οι πιο ιδιόρρυθμοι συνδυασμοί ορχηστρικών χρωμάτων, εξωτικών κλιμάκων, πολυτονικότητας και πολυρυθμίας, μελωδικών στιλ και ρυθμών, όλα χρησιμοποιούνται στη μουσική του μ’ ένα ιδιότυπο και ανήσυχο ύφος, αλλά πάντα στο πλαίσιο της τονικής μουσικής. Μόνο στα τελευταία έργα του ακολουθεί τη δωδεκάφθογγη τεχνική. Προσπαθούσε σε κάθε νέο του έργο να πει κάτι καινούριο και πρωτότυπο και να μην επαναλάβει τον εαυτό του όπως αυτός υπήρξε σε προηγούμενα έργα. Το στιλ του είναι πολύ καθαρό και η τέχνη του μπορεί να θεωρηθεί ότι «ανακεφαλαιώνει» όλα τα στιλ που προηγούνται από αυτόν, παραμένοντας βέβαια άρτια κατασκευασμένη. Το συνθετικό του έργο περιλαμβάνει όπερες, χοροδράματα με πιο γνωστά την Ιεροτελεστία της Άνοιξης“, την Πετρούσκα και το Πουλί της φωτιάς“, κομμάτια για ορχήστρα, έργα για πιάνο, μουσική δωματίου, τραγούδια και κομμάτια για φωνή και ορχήστρα.

“Είδα με τη φαντασία μου μία ιερή παγανιστική τελετή: σοφοί ηλικιωμένοι, καθισμένοι σε κύκλο, βλέπουν ένα νέο κορίτσι να χορεύει προς το θάνατο. Τη θυσίαζαν για να εξευμενίσουν το θεό της άνοιξης”. (Ο Ιγκόρ Στραβίνσκι για την Ιεροτελεστία της Άνοιξης)

Οι Θ α ν α τ ο ι της ημέρας

Χρονολόγιο, Gianfranco Ferrè, Τζιανφράνκο Φερέ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 2007 – Τζιανφράνκο Φερέ: Ο Gianfranco Ferrè, ήταν διεθνούς φήμης Ιταλός σχεδιαστής μόδας, γνωστός και ως «αρχιτέκτονας της μόδας». Χαρακτηριστικά στοιχεία της δουλειάς του ήταν η αυστηρότητα των γραμμών του, η προτίμηση του στο λευκό χρώμα και η επίδραση του από τους πολιτισμούς της Ανατολής. Ο Φερρέ, ο οποίος κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του έπασχε από διαβήτη, πέθανε σε ηλικία 62 ετών στις 17 Ιουνίου 2007 από εγκεφαλική αιμορραγία, έπειτα από διήμερη νοσηλεία σε νοσοκομείο του Μιλάνου στο οποίο είχε εισέλθει μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί την προηγούμενη ημέρα.
  • 2014 – Σάσα Καστούρα, Ελληνίδα ηθοποιός
  • 2015 – Ρον Κλαρκ, Αυστραλός αθλητής

———————————————————————————

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Ακολουθήστε το nikosonline

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.