150 εκατομμύρια υπέρ του δημοσίου

1
66
Κοίτα Θέα! Θα σε κάνω βασίλισσα!
Κοίτα Θέα! Θα σε κάνω βασίλισσα!
Κοίτα Θέα!  Θα σε κάνω βασίλισσα!
Κοίτα Θέα! Θα σε κάνω βασίλισσα!

Για να δούμε τι εισπράχθηκε μέχρι σήμερα από τις υποθέσεις διαφθοράς, για να ωφεληθεί ο Έλληνας φορολογούμενος; Όχι αγάπη μου! Τα τσεπώνουν κι’ αυτά απ’ ότι λένε κάποιοι που γνωρίζουν….

Από ένα και μόνο ανακριτικό γραφείο, μέσα σε πέντε μήνες, βγήκαν για το δημόσιο ταμείο 40.000.000 ευρώ cash. Οι ανακριτές που χειρίζονται τους φακέλους για δύο εξοπλιστικά προγράμματα, πριν ακόμα ψηφιστεί ο νόμος για την επιστροφή των «κλεμμένων», κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν το υπέροχο αυτό ποσό στον ειδικό λογαριασμό που τη­ρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος. [Χμ!] Παράλληλα αναμένουν άλλα 15.000.000 ευρώ που πρόκειται να επιστραφούν από εμπλεκομένους στα εξοπλιστικά προγράμματα, οι οποί­οι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συναινέσει στην επιστροφή χρημάτων. Ναι αλλά γιατί δεν μας λένε ονόματα; Και αυτοί οι «εμπλεκόμενοι» θα πάνε φυλακή;

Τα ποσά αυτά δεν είναι τα μόνα, καθώς ένα ακόμα ανακριτικό γραφείο έχει εξασφαλίσει για το δημόσιο άλλα 60.000.000 ευρώ, που έχουν ήδη κατα­βληθεί, από την υπόθεση που αφορά στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τις δα­νειοδοτήσεις της τράπεζας FBBank. Τα ποσά ανεβαίνουν, αν προστεθούν και τα 51.000.000 ευρώ που πριν από 1,5 χρόνο κατέβαλε ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, όταν η υπόθεση της ProtonBank ήταν ακόμα σε πρώιμο στάδιο διερευνήσεων.

Οι δικαστικές αρχές, εισαγγελείς διαφθοράς και ειδικοί ανακριτές που ερευνούν τις σχετικές υποθέσεις, εστιά­ζουν πλέον, πέραν τα ποινικής αν­τιμετώπισης των εμπλεκομένων, στην επιστροφή των χρημάτων που έχουν καταχραστεί εις βάρος του Δημοσίου. Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς επισημαίνει την αναγκαιότητα της επιστροφής των «κλεμμένων».

Σημαντικά επίσης είναι και τα ποσά που έχουν δεσμευθεί από τις δικαστικές αρχές και θα περιέλθουν άμεσα στο Δημόσιο, μόλις ψηφιστεί ο νόμος για το λεγόμενο ενέχυρο που ήδη εκκρεμεί στη Βουλή. Συνολικά από τις μεγάλες υποθέσεις που χειρίστηκαν εισαγγελείς και ανακριτές διαφθοράς, έχουν δεσμευθεί υπέρ του Δημοσίου 400.000.000 ευρώ που βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς, εν ανα­μονή για να «περάσουν» στο δημόσιο ταμείο. Επιπλέον, άλλα 20.000.000 ευρώ έχουν δημευθεί μετά την απόφαση καταδίκης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ είναι δεκάδες τα ακίνητα μεγάλα αξίας που έχουν δεσμευθεί (περί τα 45 από την υπόθεση Καρούζου και άλλα 35 από άλλες υποθέσεις) που και αυτά αναμένουν την ψήφιση του νό­μου για την άμεση ρευστοποίησή τους υπέρ του Δημοσίου.

Συνολικά οι δικαστικές αρχές εκτι­μούν με προσέγγιση που έχει άμεση αντιστοίχιση στην πραγματικότητα πως αν ψηφιστεί ο νόμος για την επι­στροφή των καταχρασμένων και διατάξει για την άμεση ρευστοποίηση υπέρ του Δημο­σίου των δεσμευμένων (χρημάτων και ακινήτων) στο δημόσιο ταμείο θα εισ­ρεύσουν περί τα 2,5 δισ.!!!! [τους κλέφτες, τους αλήτες].

Οι διατάξεις, ωστόσο, ακόμα δεν έχουν ψηφιστεί, [τι περιμένουν άραγε; Μήπως πάνε να το κάνουνε γαργάρα;] ενώ έχουν προωθηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και βρίσκονται σε στάδιο κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Πάντως, τα ποσά που ήδη έχουν καταβληθεί υπερβαίνουν συνολικά τα 150 εκατ., ενώ άλλα 400 εκατ. είναι τα δεσμευμένα.

Νίκος Μουρατίδης

 

 

1 COMMENT

  1. τους αλητες!!!!! οσα και να μαζεψουν το κακο που εκαναν οι καταχραστες!!οι απατεωνες!! οι κλεφτες!!δεν θα διορθωθει,ουτε και θα φτασει τιποτε σε εμας ,τους κοινους πολιτες!!!απλα χαιρομαστε και νοιωθουμε καποια δικαιωση,,κατα τ’αλλα …αληθεια τι νομιζετε οτι θα γινει?και τα δισσεγγονα τους θα καλοπερνουν ,γιατι τα ”κρυφα” ολων τους,ειναι πολλαπλασια των 2,5 δις..
    4 ώρες πριν ·

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here