20 ευρώ για την Ακρόπολη

Στην Αυστρία, την χώρα που ανέκαθεν φώλιαζε ο φασισμός και οι μεγαλύτερες ακροδεξιές οργανώσεις, βγήκε μια εφημερίδα η οποία χαρακτήρισε «αναίδεια» τα 20€ για την είσοδο Ακρόπολη. Εγώ είμαι απ’ αυτούς που υποστηρίζουν ότι τα πάντα πρέπει να ακριβύνουν για τους ξένους. Τα πάντα.

8
1177

Στην Αυστρία, την χώρα που ανέκαθεν φώλιαζε ο φασισμός και οι μεγαλύτερες ακροδεξιές οργανώσεις, βγήκε μια εφημερίδα η οποία χαρακτήρισε «αναίδεια» τα 20€ για την είσοδο Ακρόπολη.

Εγώ πάντως είμαι απ’ αυτούς που υποστηρίζουν ότι τα πάντα πρέπει να ακριβύνουν για τους ξένους. Τα πάντα.

Όσοι έρχονται (με αεροπλάνα και καράβια), πρέπει να πληρώνουν ένα χαράτσι εισόδου στην χώρα. Όσοι πάνε να περάσουν τα σύνορα με τροχόσπιτα να πληρώνουν ένα απίστευτο μεγάλο ποσόν, που έρχονται να χαρούν τον ήλιο και την θάλασσα τσάμπα. Όσοι επισκέπτονται τα αρχαία μνημεία (αυτά που δημιούργησαν τον δυτικό πολιτισμό), να πληρώνουν όχι 20, αλλά 50 ευρώ! Αϊ στο διάολο πια. Όταν για να επισκεφτείς τον Πύργο του Άιφελ δίνεις 17€ είσοδο και στο Μουσείο Ιστορίας Τέχνης της Βιέννης πληρώνεις 15€, τα 20 της Ακρόπολης είναι «τσάμπα».

Τα ρατσιστικά φασιστόμουτρα, βλέποντας τον συνεχώς αυξανόμενο όγκο τουριστών και επισκεπτών που φτάνουν κάθε χρόνο στη χώρα μας για διακοπές, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας προσβάλουν, να μας κακολογήσουν και να μας βάλουν τρικλοποδιές. Αυτήν την στιγμή η Αθήνα και η Ελλάδα είναι τίγκα στους τουρίστες. Τα κρουαζιερόπλοια, το ένα μετά το άλλο αδειάζουν και φορτώνουν χιλιάδες επισκέπτες. Ο κόσμος δουλεύει προσπαθώντας να πάρει μια ανάσα… και αυτοί ρίχνουν δηλητήριο.

Ξέρετε τι έγραψαν; «Πολλοί ξένοι κοκκινίζουν από θυμό κατευθυνόμενοι στην Ακρόπολη και διαπιστώνουν ότι ένα εισιτήριο για «τον ιερό βράχο» κοστίζει 20 ευρώ. Με όλη την αγάπη προς το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αυτό είναι μια αναίδεια, η οποία μακροπρόθεσμα δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες».

Σαν απάντηση σ’ αυτό, έρχονται τα στοιχεία που λένε, ότι κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε, αντιθέτως αυξήθηκε κατά πολύ η επισκεψιμότητα του μνημείου. Ακριβώς όπως το διαβάζετε. Η αύξηση του εισιτηρίου για την Ακρόπολη συνοδεύτηκε και από αύξηση των επισκεπτών. Προφανώς οι τουρίστες δεν θεώρησαν εμπόδιο την τιμή για να περιηγηθούν στον κορυφαίο αρχαιολογικό προορισμό του κόσμου.

Akropoli-Touristes

26 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν την Ελλάδα πέρυσι. Τους τσούζει; 

Ακρόπολις

akropoli-tourismos-touristes

Κι’ άλλα άρθρα για την Ακρόπολη

Αλέξανδρος Μάντης: η «ψυχή» της Ακρόπολης https://bit.ly/2z1hO5K

Έργα στην Ακρόπολη: https://bit.ly/387FHuO

Για πιο εύκολη πρόσβαση στην Ακρόπολη: https://bit.ly/2X5j5ox

Δείτε πως χτίστηκε η Ακρόπολη (video): https://bit.ly/3rLQjY9

Καταρρέει ο βράχος της Ακρόπολης: https://bit.ly/38SlRTA

Καθαρίζουν το χώρο γύρω από την Ακρόπολη: https://bit.ly/351GbR7

Τι θα γίνει το παλιό Μουσείο της Ακρόπολης; https://bit.ly/384xzv2

Φως στην Ακρόπολη- σκοτάδι στην Ελλάδα: https://bit.ly/386kAsX

VINTAGE

Η λάμψη του Παρθενώνα: https://bit.ly/3nalWXI

Ο Marlon Brando στην Ακρόπολη: https://bit.ly/3aZBKdr

Akropoli-

 

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Α ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΡΛΑ…..
  ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΕΛΑΝΕ ΤΖΑΜΠΑ????
  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ?????
  ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΛΟ ΜΟΥ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΡΘΕΙ 2 ΝΑ ΣΕ ΔΩ……

 2. Συμφωνώ απόλυτα! Θα φέρω παράδειγμα με Γερμανία που έχει ίδια κουλτούρα. Συγγνώμη αλλά, όταν πήγα στο Μέλανα δρυμό, τα ίδια πληρώσαμε για να δούμε φάρμα του 20ου αιώνα και τα εκθέματα, μεταξύ των άλλων, ήταν κάρα, κρεβάτια με ασορτί ασπροκόκκινες καρό κουρτίνες και σκεπάσματα. Δεν κάνω πλάκα. Σε παρακαλώ, χρυσή μου, που εμ το μόνο που έχεις να μου επιδείξεις είναι κάρα και παγκόσμιοι πόλεμοι που σε πειράζει η είσοδος στην Ακρόπολη!!!
  Και ως εχθρός και της εε, θα προσθέσω το εξής. Δεκαετία 70 πουλήθηκε η Πίτσος στους Γερμανούς και γενικώς πουλήθηκαν όλες οι ελληνικές εταιρείες (αλήθεια… η δεξιά παράταξη στηρίζει τον καπιταλισμό με την πρόφαση-επίφαση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Πώς ακριβώς τη στήριξε, όταν την ξεπούλησε;…). Κι όλο αυτό συνοδεύτηκε από μια απίστευτη προωθητική προπαγάνδα ότι τα γερμανικά προϊόντα είναι καλύτερα (μπούρδες, όταν γεννήθηκα, είχαμε τηλεόραση ΙΖΟΛΑ, έφτασα έφηβη κι ακόμη έπαιζε. Το ίδιο και το ψυγείο μας από Πίτσος. Ποτέ δε χαλούσαν). Να υποθέσω ότι οι πωλήσεις των γερμανικών προϊόντων έγιναν με συμβάσεις τύπου μιζενς, όπως και τα χαλασμένα γερμανικά υποβρύχια (όπως ακριβώς συνέβη και στην Πορτογαλία); Και τελικά κάναμε τι; Ανεβάσαμε την οικονομία των Γερμανών. Οι οποίοι εμ με δόλο έκλεισαν τις επιχειρήσεις μας εμ τώρα μας λένε τεμπέληδες και μας επιβάλουν παράνομα εκβιαστικά δάνεια στο όνομα της εε-μη χέσω. Η δε είσοδος στην εε σήμαινε και υποβιβασμό της γεωργικής οικονομίας και έλεγχο γενικά της οικονομίας. Η εε αποφάσισε να στραφούμε στον τουρισμό. Ποιον τουρισμό; Του all inclusive που οι άχαροι τα αγοράζουν όλα από τη χώρα τους και δεν έμεινε ποτέ τίποτα στο μεσολαβητή travel agent (και μη μου πείτε ότι πλέον όλα γίνονται διαδικτυακά, ρωτήστε και τον local travel agent της Λευκάδας που δεν μπορεί να έχει ούτε το μηδαμινό κέρδος προμήθειας από τις μίνι κρουαζιέρες πχ στο Σκορπιό γιατί αγοράζουν τα εισιτήρια στη χώρα τους…). Τα ξενοδοχεία που επίσης εκεί τρώνε από πού προμηθεύονται τα κρέατα για τα γεύματα του all inclusive; Μήπως κι αυτά από Γερμανία ή Βέλγιο; Με ποια εταιρεία έρχονται; Με λουφτχανσα. Ούτε η αεροπορική μας βγάζει. Για να μην πούμε για τα ξενοδοχεία που έχτισαν στο δικό μας έδαφος οι γερμανοί, οπότε ούτε ο ξενοδοχειακός κλάδος βγάζει κέρδος. Και τι κέρδος αφήνουν; Τη χωριάτικη για 2 άτομα; Και τους πειράζει η είσοδος στην Ακρόπολη;

 3. Τα διασημότερα εργα του μουσείου Ιστορίας της Βιέννης, είναι Ιταλών, Ολλανδώνκαι λοιπών ξένων καλλιτεχνών και κυρίως βρίσεται εκεί μια μεγάλη συλλογή από ελληνικές, αιγυπτιακές και ρωμαϊκές αρχαιότητες.
  Η χιλιοταλαιπωρημένη Ακρόπολη με τον Παρθενώνα, το Ερεχθείο και το ναό της Απτέρου Νίκης είναι ΜΟΝΑΔΙΚΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ, στέκουν Περήφανα στο κέντρο της Αθήνας, της λουσμένης από τον Ήλιο τον Ηλιάτορα!… Ξεφτιλισμένα φασιστάκια, που και το ναζιστικό σας σύμβολο, απ’ την Ελλάδα το κλέψατε, προσβάλλοντας το πανάρχαιο αυτό διακοσμητικό σύμπλεγμά… ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ πια…

 4. In Austria, some years ago you had to pay entrance fee to enter a church! I haven’t been there lately, but I am quite sure it is true today too!!

 5. Πολυ σωστα αλλα δεν συμφωνω να τους κλεβουν οι καντινες απο εξω και να μην υπαρχει αστυνομικη φυλαξη ζητα οσα θες αλλα να παρεχεις τα στοιχειωδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.