Το Montpellier βλέπει ελληνικό σινεμά.
Στις 9 ημέρες που διαρκεί το Montpellier International Méditerranean Film Festival στην Γαλλία, η Ελλάδα έχει την τιμητική της. Και δεν είναι σχήμα λόγου μια και σε όλη την διάρκεια του φεστιβάλ – 25 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου- στις κινηματογραφικές αίθουσες θα προβληθούν 42 ελληνικές ταινίες κάθε είδους: μεγάλου μήκους, μικρού μήκους, μυθοπλασίας και animation σε διαγωνιστικά τμήματα του φεστιβάλ και σε αφιερώματα για το Ελληνικό σινεμά.
Το δείγμα γραφής της Ελλήνων κινηματογραφιστών της νεότερης γενιάς είναι υπολογίσιμο απ’ ότι φαίνεται στην Ευρώπη, και τυγχάνει της αναγνώρισης που του αξίζει. Στην 36η διοργάνωσή του, το Φεστιβάλ του Μονπελιέ θα συστήσει στο διεθνές κοινό του το νέο νουάρ φιλμ «Οι αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη, αλλά και το κοινωνικό «Να κάθεσαι και να κοιτάει» του Γιώργου Σερβετά.
- Στο διαγωνιστικό μικρού μήκους συμμετέχει «Η γεννήτρια» της Νικολέττας Λεούση και στο πανόραμα ταινιών μικρού μήκους οι (βραβευμένες στη Δράμα) «Red Hulk» και «Drag Me: An Urban Music Tale» των Ασημίνας Προέδρου και Νίκου Κέλλη αντιστοίχως.
- Επίσης 14 ταινίες, ανάμεσα τους οι: «Κυνόδοντας», «Άλπεις», «Attenberg», «Άδικος κόσμος», «Στρέλλα», «Xenia», «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού», «Μετέωρα», αποτελούν το αφιέρωμα στο «Νέο κύμα του ελληνικού κινηματογράφου» καλύπτοντας την – παραγωγική – περίοδο 2007-2013.
- Στο αφιέρωμα «Ένα κινηματογραφικό ταξίδι στην Ελλάδα της κρίσης», για μικρομηκάδες, θα παρουσιαστούν και τα: «45 βαθμοί», «Κάτι θα γίνει», «Ο Χριστός σταμάτησε στου Γκύζη», «The Greek crisis explained».
Συνολικά θα παιχτούν 250 ταινίες, και απ’ ότι γράφουν όλοι το μεγάλο ενδιαφέρον είναι για το: Highlight on Greek cinema.