7 εκατομμύρια μπουκάλια ετησίως.

0
908

ChanelBrad

Το πιο διάσημο άρωμα στον κόσμο κλείνει τα 93 του χρόνια. Για τους ειδικούς της σύγχρονης αρωματοποιίας όμως, παραμένει ένα ανεξήγητο φαινόμενο που δεν έχουν καταφέρει να «αποκωδικοποιήσουν» ακόμα… Δημιουργήθηκε το 1921 όταν η Coco Chanel επιστράτευσε τον Ernest Beaux, τον επίσημο αρωματοποιό της τσαρικής αυλής, να φτιάξει ένα άρωμα που όμοιό του δεν έχει μυρίσει ποτέ κανείς. Και το έκανε, και από τότε έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ πωλήσεων.

Η εντολή της mademoiselle Chanel ήταν ρητή : «Δεν θέλω ακόμα ένα άρωμα από τριαντάφυλλο ή κρίνο, θέλω κάτι μοναδικό». Ο Ernest Beaux μετά από πολύμηνες έρευνες, της πρότεινε 10 αριθμημένα δείγματα και εκείνη επέλεξε το No 5. Από τότε το 5 έγινε κάτι σαν φυλακτό της. Παρουσίαζε πάντα τη συλλογή της την 5η ημέρα, του 5ου μήνα του χρόνου, γιατί αυτός ο αριθμός της έφερνε τύχη. Και αν οι ανταγωνιστές του περίμεναν εναγωνίως να το δουν να πέφτει από την κορυφή, θεωρώντας την ευωδιά του ξεπερασμένη, εδώ και εννέα δεκαετίες κανείς δεν είχε καταφέρει να το «εκθρονίσει».

Τίποτα δεν είναι ικανό να κλονίσει το απόλυτο άρωμα, που ασκεί στις γυναίκες κάθε ηλικίας και εθνικότητας μια τόσο μυστηριώδη έλξη. Ίσως εκείνες που το επιλέγουν να αισθάνονται πως «κλέβουν» κάτι από την αξεπέραστη γοητεία της Marylin Monroe, που το 1952 άθελά της εξασφάλισε στο θρυλικό No 5 μια θέση στην αιωνιότητα, όταν εξομολογήθηκε σε έναν δημοσιογράφο του περιοδικού Life πως κοιμάται ολόγυμνη φορώντας μόνο λίγες σταγόνες Chanel No 5…

chanel

CHANEL Nο 5 το άρωμα που φορούσε η Marilyn γυμνή

Chanel-n-5-2_M

Η Coco Chanel και το καμάρι της

Brad-Pitt-for-Chanel-no_5-2012-ad-campaign

Ο μόνος άντρας που έχει διαφημίσει το chanel No 5 είναι ο Brad Pitt

Δεν είναι υπερβολή πως ένα Chanel Nο 5 πωλείται κάθε 30 δευτερόλεπτα σε κάποια γωνιά του πλανήτη, αποφέροντας ετησίως στα ταμεία του οίκου πάνω από 43 εκατομμύρια ευρώ.

Chanel-n-5_M

Δύο Θεές στην υπηρεσία του πιο διάσημου αρώματος: Nicole Kidman και Giselle

Chanel-n-5-3_M

Catherine Deneuve και Audrey Tautou

675501_Screen_Shot_2014-06-01_at_12_30_38_PM_png

Αυτός είναι ο αρωματοποιός Ernest Beaux

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.