Έγκλημα ερωτικού πάθους;

1
612

untitled

Η πραγματική ιστορία των Ολυμπιονικών, Mark και Dave Schultz σε μια ταινία που δίχασε. Σε άλλους άρεσε πολύ και σε άλλους όχι. Κάποιοι δεν την βρήκαν ξεκάθαρη.

Στις 26 Φεβρουαρίου του 1996, ο πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης της πάλης, Dave Schultz έφτιαχνε ένα νέο σύστημα ραδιοφώνου στο αυτοκίνητό του, όταν ένα αμάξι σταμάτησε δίπλα του, από το οποίο ο εκκεντρικός πολυεκατομμυριούχος John du Pont τον πυροβόλησε με ένα 38άρι ρεβόλβερ. Η πρώτη σφαίρα χτύπησε τον 36χρονο Dave, στον ώμο, η δεύτερη στο στήθος και η τρίτη στην πλάτη.

Αυτά και πολλά άλλα περιγράφει η ταινία που έχει εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς. Το Foxcatcher, βιογραφική ταινία σκηνοθετημένη από τον Bennett Miller έχει για πρωταγωνιστές τον Steve Carell, τον Channing Tatum, τον Mark Ruffalo, και σε ένα πολύ μικρό καθοριστικό ρόλο την υπέροχη Vanessa Redgrave. Είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα για το πώς ο John du Pont προσέλαβε τους αδελφούς Schultz να βοηθήσουν στην προετοιμασία της την ομάδα πάλης των ΗΠΑ και πως οδηγήθηκε στον φόνο του Dave Schultz.

Ο σχιζοφρενής πολυεκατομμυριούχος προσέγγισε πρώτα τον Mark, τον μικρότερο αδελφό. Τον κάλεσε να γίνει προπονητής σε ένα πρόγραμμα πάλης, κι’ ενώ ο νεαρός αρχικά ήταν διστακτικός, μετά, όταν είδε την πολυτέλεια, το χρήμα και την ηθική στήριξη που χρειαζόταν, ήταν πανευτυχής. Ο πολυεκατομμυριούχος δεν άργησε να τον ερωτευτεί…… 

141029_BB_DuPontComposite_jpg_CROP_promovar-mediumlarge

Υποψήφιος για Oscar Α’  αντρικού ρόλου, ο Steve Carell με την προσθετική μύτης και δεξιά ο αληθινός John du Pont

——————————–

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, τα αδέλφια Schultz είχαν κερδίζει παγκόσμια πρωταθλήματα, καθώς και μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν η πρώτη επιλογή του du Pont, για τη «χρυσή ομάδα» πάλης που επιθυμούσε να φτιάξει.

Υπάρχει όμως και κάτι που εξόργισε τον αληθινό Mark Schultz. Αν και αρχικά είχε εκφράσει την στήριξή του στην ταινία, ύστερα, μέσα από τους λογαριασμούς του σε Facebook και Twitter εξέφρασε την οργή του, επειδή στην ταινία αφήνεται να εννοηθεί ότι ο du Pont είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά τον ίδιο. Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι ο du Pont είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά κάποιον αθλητή, ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι επρόκειτο για τον Mark Schultz. Πάντως στην ταινία φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Du Pont ήταν ερωτευμένος με τον νεαρό Mark Schultz, ο οποίος πάσχοντας από το σύνδρομο της απουσίας του πατέρα του, βρήκε κοντά του ένα μεγάλο ψυχολογικό στήριγμα. Κι’ όχι μόνο. Οι αγκαλιές, τα παιχνίδια, η κολλητή παρέα, η κοκαΐνη, η ιδιαίτερη αδυναμία που του είχε… όλα έδειχναν ότι υπέβοσκε ένα μεγάλο ερωτικό πάθος.

1A_M

Ο Channing Tatum σ’ αυτή την ταινία δείχνει επιτέλους ότι μπορεί να παίξει.

Foxcatcher1_M

vanessa-redgrave,-steve-carell,-bennett-miller,-mark-ruffalo-and-channing-tatum-at-event-of-foxcatcher-(2014)

Ο σκηνοθέτης με τους πρωταγωνιστές του

141029_BB_RuffaloComposite_jpg_CROP_promovar-mediumlarge

Ο Mark Ruffalo και δεξιά ο αληθινός Dave Schultz

141105_BB_TatumComposite_jpg_CROP_promovar-mediumlarge
Ο
Channing Tatum στο ρόλο του Mark Schultz και δεξιά ο αληθινός Mark Schultz όπως είναι σήμερα.

schultzbros

Τα αληθινά αδέλφια Dave και Mark Schultz μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1984.

rs_560x415-141114110204-1024_Foxcatcher-Steve-Carell-Channing-Tatum_ms_111414_copy

Δείτε το trailer

Ακολουθήστε μας

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

1 COMMENT

  1. Η ταινία είναι άψογη.Εξαιρετικές ερμηνείες απ όλους, ο Channing Tatum έκπληξη.
    Εδώ είδα τους πραγματικούς ήρωες της ιστορίας.Μοιάζουν απίστευτα. Καταπληκτική διανομή.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.