H καταγωγή του Μεγ. Αλέξανδρου

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας. Ήταν Μακεδόνας. Και ο πατέρας του και η μητέρα του δεν ήταν Έλληνες. Ήταν Μακεδόνες.

5
1977

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας. Ήταν Μακεδόνας. Και ο πατέρας του και η μητέρα του δεν ήταν Έλληνες. Ήταν Μακεδόνες.

Δεν βλέπω τους Έλληνες πολιτικούς στην τηλεόραση- γιατί φοβάμαι μην την σπάσω- αλλά τους διαβάζω στις εναπομείνασες μίζερες πια εφημερίδες- να επιχειρηματολογούν για την ονομασία των Σκοπίων, και βλέπω ξεκάθαρα μπροστά μου, ανθρώπους αμόρφωτους και ανίκανους να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Οι πολιτικοί μας είναι ανεπαρκείς. Οπότε τι κάνουμε; 

Μακεδονία, Ελληνική, Μέγας Αλέξανδρος, Meg. Alexandros, Makedonia, Macedonia, nikosonline.gr

Εδώ και πάρα πολύ καιρό το λέω, το έχω γράψει και το υποστηρίζω: Για το θέμα της ονομασίας της Μακεδονίας και για την καταγωγή του Μεγάλου Αλέξανδρου, φέρτε ακαδημαϊκούς, πανεπιστημιακούς, αρχαιολόγους, ιστορικούς ακόμα και φιλόλογους απ΄ όλο τον κόσμο- για να μας πουν εκείνοι την γνώμη τους. Δεν θέλουμε τους αχρείους πολιτικούς… να ξεπουλήσουν την Ελλάδα.

Μεγάλο επιχείρημα λοιπόν των γειτόνων είναι ότι όλη η βόρεια Ελλάδα ανήκε στο Βασίλειο της Μακεδονίας. Εμείς ξέρουμε ότι για κάποια χρόνια όλος ο τότε γνωστός κόσμος είχε ενσωματωθεί στο βασίλειο των Μακεδόνων- που ήταν οι κατακτητές. Δηλαδή, όλα αυτά τα σημερινά κράτη πρέπει να λέγονται με μία λέξη Μακεδονία  –  επειδή κάποτε ήταν υποδουλομένα;

Μακεδονία, Ελληνική, Μέγας Αλέξανδρος, Meg. Alexandros, Makedonia, Macedonia, nikosonline.gr

Αν πας στα Σκόπια και κάτσεις κάτω από κάποιο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου (έχουν βάλει παντού κάτι ελεεινά kitsch αγάλματα), και αρχίσεις να ρωτάς τους περαστικούς ποιος είναι αυτός στο άγαλμα, θα σου απαντήσουν: Τον λένε Alexander, τον λένε Ισκεντέρ, Alessandro, Aleksandar, Alleksanda, Sandor, Sikandar, Xandru, και άλλες περίπου 30 διαφορετικές ονομασίες…. Λοιπόν κορίτσια για να μαθαίνουμε – και εγώ τώρα, διαβάζοντας το έμαθα- μέσα στην λέξη Αλέξανδρος κρύβεται το ρήμα «αλέξω» και το ουσιαστικό «άνδρας».

Όπου, αλέξω = απωθώ, αποκρούω, αντιμετωπίζω, αποσοβώ.

Θα πει κάποιος: Μα το ρήμα αλέξω δεν υπάρχει πια! Τι μας λέτε μαντάμ; Και η λέξη αλεξικέραυνο ή το αλεξίσφαιρο δεν υπάρχουν; Και το αλεξίπτωτο, το αλεξιβρόχιο…

Και για να συνεχίσουμε σε αυτά που λένε οι Σκοπιανοί για τον Αλέξανδρο που δεν ήταν Έλληνας… ας ρίξουμε μια ματιά στους γονείς του και στον κολλητό του.

  • Το όνομα τού πατέρα του ξένο κι αυτό; Δεν τον έλεγαν Φίλιππο; Δηλαδή δεν σήμαινε το όνομά του, «ο φίλος των ίππων»;

  • Και η μάνα του Αλέξανδρου, με κείνο το περίεργο και απολύτως …ξενικό όνομα «Ολυμπιάδα»!! Jesus αλλοδαπή κι αυτή;

  • Και ο Ηφαιστίωνας; Ξένος κι΄ αυτός, με αυτό το περίεργο όνομα;

Αγαπητέ μας αμόρφωτε γείτονα, ξέρεις τι σημαίνει Μακεδονία; Η λέξη Μακεδονία η οποία κατά τον Ηρόδοτο και τον Όμηρο προέρχεται από το «Μακεδνός» = υψηλόκορμος. Η λέξη Μακεδονία είναι Ελληνική.

Μακεδονία, Ελληνική, Μέγας Αλέξανδρος, Meg. Alexandros, Makedonia, Macedonia, nikosonline.gr

Και για να τελειώνουμε, οι Σλάβοι που σήμερα επιμένουν ότι είναι οι απόγονοί του Μεγάλου Αλεξάνδρου (χωρίς να καταλαβαίνουν ούτε μια λέξη από τη γλώσσα που μιλούσε ο Αλέξανδρος, ούτε τι σημαίνει καν το όνομά του) ήλθαν στην περιοχή, 1.000 χρόνια μετά τον θάνατό του! Χίλια χρόνια μετά!! Το έχει πει ξεκάθαρα μέχρι και ο Μανώλης Ανδρόνικος.

Μακεδονία, Ελληνική, Μέγας Αλέξανδρος, Meg. Alexandros, Makedonia, Macedonia, nikosonline.gr

Αλήθεια, πως η παγκόσμια επιστημονική (και όχι μόνο) κοινότητα, ονόμασε τους χρόνους που ακολούθησαν τις κατακτήσεις του, ως «Ελληνιστικούς χρόνους»;

Τι στο διάολο συμβαίνει επί τέλους εδώ και όλα αυτά δεν συζητούνται ούτε από τους Έλληνες καν; Οι κ. κ. πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται; Δεν ξέρουν ή δεν τους νοιάζει; Όπως και να έχει το πράγμα, δεν τους χρειαζόμαστε όπως φαίνεται για διαπραγματευτές!

Έναν καλό φιλόλογο χρειαζόμαστε που να ξέρει και λίγη Ιστορία! Για να μας πει πως έδιωξε ο Αλέξανδρος τους Παίονες από τα βόρεια σύνορά του ώστε να μην τον παρενοχλούν όταν αυτός θα βρίσκεται στην μακρινή Περσία και την Βακτριανή. Και για την ευθεία καταγωγή της γενιάς του από τους Ηρακλείδες του Άργους. Και άλλα πολλά να μας πει, πολλά και ενδιαφέροντα.

Τον χρειαζόμαστε τον φιλόλογο, και μάλιστα επειγόντως!

Μπαμπινιώτης: Δωρικού χαρακτήρα ελληνική διάλεκτο μιλούσαν οι Αρχαίοι Μακεδόνες… πολύ σωστά κ. Μπαμπινιώτη μου, γιατί οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες, όπως και οι Βοιωτοί, οι Σπαρτιάτες, οι Αθηναίοι, οι Κορίνθιοι, οι Μεγαρείς……. κ.ο.κ

 

 

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το ίδιο ερώτημα με βασανίζει εδώ και πολύ καιρό: Τι συμβαίνει με τους πολιτικούς μας : Γιατί δεν παίρνουν θέση σε οφθαλμοφανή θέματα όπως π.χ. σ’ αυτό που αναφέρεις για την Ελληνικότητα προσώπων και πραγμάτων, αποσιώπηση αρχαιολογικών ευρημάτων -Βεργίνα, πρόσφατα λόφος Καστά που λέγεται ότι πιθανόν να πρόκειται για τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου. Όλα αυτά τα σκεπάζει τα κουκουλώνει μια αόρατη δύναμη. Δεν ανήκω σ΄αυτούς που μιλούν για συνωμοσίες αλλά όλα αυτά είναι πολύ ύποπτα . Φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιοι που μας εποφθαλμιούν ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΡΟΥΝ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ Αυτά για να μην κουράζω άλλο.

  2. πιθανοτατα οι αμερικανοι ειχαν πεισει τους τοτε πολιτικους πως καλα ειναι να αφησουν τα του ονοματος σε εκκρεμοτητα ωστε οταν οι συνθηκες ωριμασουν κατι σαν τις σημερινες που η οικονομικη κριση ξυπναει τον ελληναρα μεσα μας, να κανουμε ενα ντο κατα κει… η ιστορια ομως δειχνει πως οποτε πιστεψαν οι ελληνες σε υποσχεσεις συμμαχων το πληρωσαν πολυ ακριβα.

  3. υποθετω δηλαδη πως μια συγκρουση γειτονων θα εδραιωνε τα συμφεροντα των…συμμαχων στην περιοχη, οτι εκαναν και με τη γουγκοσλαβια, την ιδια στιγμη που τετοιες συγκρουσεις ειναι πολυ επικερδεις για αυτους που τις στηνουν με τα τα ντοπια και ξενα συμφεροντα που εμπλεκονται σε αυτους τους σχεδιασμους ικανοποιημενα. πχ θα βολευε μια τετοια κατασταση μια μαφια στη χωρα που εκμεταλλευεται την φιλοπατρια και το θρησκευτικο αισθημα του λαου για να επιβαλλουν μια στρατιωτικη χουντα. θα πρεπει λοιπον πριν αφησουμε να μας παρασυρει το συναισθημα να σκεφτουμε. ειναι τα παιδια μας κρεας που θα το κρεμμασει ο χασαπης στο τσιγκελι, για χαρη καποιων αστειων τυπων; ή ειναι καλυτερο να βρεθει μια ειρηνικη λυση; υποψιν τα ιδια που κανουν εδω σε μας κανουν και στον διπλα λαο. σαρκες και αυτοι που θα ταισουν τους αθλιους οταν εκεινοι δωσουν το συνθημα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.