Millennials: Έρευνα σοκ!

0
1347

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.600 άτομα 20 έως 40 ετών, από τις ΗΠΑ, την Ρωσία, τη Γερμανία την Ινδία και τη Βραζιλία. Και είναι μια έρευνα που ίσως σοκάρει πολλούς από μας. Μια έρευνα που είναι σαν να μας λέει ότι δεν υπάρχει ελπίδα, γιατί απλά αυτή η γενιά είναι εθισμένη στο έξυπνο κινητό της και στα social media…

Millennials, Smart Phones και Social Media πάνε πακέτο. Και εξηγούμαι: Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε πρόσφατα, το 25% των Millennials (όσοι δηλαδή έχουν γεννηθεί από το 1980 έως το 2000) ξοδεύουν περισσότερες από 5 ώρες με το κινητό τους τηλέφωνο, ενώ το 50% δεν πέφτει κάτω από τις 3 ώρες ημερησίως. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι ένας στους τέσσερις κοιτάζει το κινητό του περισσότερες από 100 φορές την ημέρα.

Millennials, Έρευνα σοκ, Σμαρτ Φόουνς, smart phones, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΜΙΛΕΝΙΑΛΣ, nikosonline.gr

Ο Ιησούς Χριστός θα αναφωνήσουν μερικοί και θα εγώ θα συμφωνήσω. Να περνάω 5 ώρες την ημέρα με το κινητό μου; Εγώ που δεν περνάω ούτε 15 λεπτά, καταλαβαίνετε ότι αυτό το νούμερο μου μοιάζει εξωπραγματικό. Σε πέντε ώρες κούκλα μου, έχεις μαγειρέψει, έχεις κάνει μπάνιο, έχεις δει μια ταινία, έχει έρθει το πρόσωπο, έχετε κάνει σεξ και τώρα βρίσκεστε στο επιδόρπιο….

Αυτήν την νέα έρευνα την διεξήγαγε η εταιρεία B2X σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilian του Μονάχου, και δείχνει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες 20 έως 40 ετών παρουσιάζουν σε μεγάλο βαθμό συμπτώματα εθισμού στα κινητά τους τηλέφωνα, λέγοντας: «Η εξάρτησή από τα κινητά τηλέφωνα εντείνεται διαρκώς και αρκετοί νέοι πλέον είναι κυριολεκτικά εθισμένοι στις φορητές συσκευές τους». Οι ερευνητές έθεσαν στους συμμετέχοντες μια σειρά από υποθετικά σενάρια και θεωρητικά κίνητρα, με αντάλλαγμα να εγκαταλείψουν το κινητό τους για έναν μόλις μήνα, και ορίστε τα αποτελέσματα.

  • Το 56% των ερωτηθέντων προτιμά να μείνει με τον ίδιο μισθό και να μην πάρει αύξηση 10%, παρά να στερηθεί το smartphone του για 30 μέρες.

  • Το 50% προτιμά να μην κλειδώσει το κινητό του στο συρτάρι για έναν μήνα, ακόμα κι αν λάβει ως αποζημίωση μία επιπλέον εβδομάδα άδειας από την δουλειά του.

  • Το 41% δεν θα εγκατέλειπε το κινητό του για ένα μήνα, ούτε για 1.000 δολάρια μετρητά.

  • Το 28% των ερωτηθέντων δεν θα το άφηνε για ένα μήνα ακόμη κι αν τους προσφερόταν δωρεάν ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα, στον προορισμό των ονείρων του.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι χρήστες προτιμούσαν να αποχωριστούν για μία εβδομάδα την οικογένειά τους, τα γλυκά, τους φίλους τους, τα κατοικίδια τους, ακόμα και το σεξ, αντί να αφήσουν το κινητό τους για έναν μήνα.

Millennials, Έρευνα σοκ, Σμαρτ Φόουνς, smart phones, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΜΙΛΕΝΙΑΛΣ, nikosonline.gr

Οι Millennials είναι τεμπέληδες, εγωκεντρικοί, νάρκισσοι, επιδειξιομανείς και ψώνια.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν αν θα ήταν πρόθυμοι να κάνουν ορισμένες «ακραίες θυσίες» για να μην στερηθούν το κινητό τους για ένα μήνα! Οι απαντήσεις σοκάρουν.

  • Το 32% είναι πρόθυμο να τρέχει υποχρεωτικά κάθε μέρα για μία ώρα.

  • Το 27% θα προτιμούσε να «ξεχάσει» το αγαπημένο του φαγητό.

  • Το 18% θα ξύριζε το κεφάλι του.

  • Το 4% θα έμενε ακόμα και σε κελί φυλακής για έναν μήνα (!)

Και περιμένουμε από τους Millennials να φέρουν τις αλλαγές και να μας σώσουν; Μπα, χλωμό….

Millennials, Έρευνα σοκ, Σμαρτ Φόουνς, smart phones, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΜΙΛΕΝΙΑΛΣ, nikosonline.gr

Millennials, Έρευνα σοκ, Σμαρτ Φόουνς, smart phones, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΜΙΛΕΝΙΑΛΣ, nikosonline.gr

Διαβάστε και άλλο σχετικό άρθρο: Τι είναι επιτέλους αυτοί οι Millennials;

https://www.nikosonline.gr/τι-είναι-επιτέλους-οι-millennials/

Millennials, Έρευνα σοκ, Σμαρτ Φόουνς, smart phones, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΜΙΛΕΝΙΑΛΣ, nikosonline.grMillennials, Έρευνα σοκ, Σμαρτ Φόουνς, smart phones, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΜΙΛΕΝΙΑΛΣ, nikosonline.gr

Στην ενότητα ΑΠΟΨΕΙΣ θα βρείτε πολλά άρθρα γραμμένα από γνωστούς ανθρώπους ή φίλους του nikosonline.gr

https://www.nikosonline.gr/category/απόψεις/

Millennials, Έρευνα σοκ, Σμαρτ Φόουνς, smart phones, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΜΙΛΕΝΙΑΛΣ, nikosonline.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.