MUNDIAL 2014: Μόλις 600.000 οι επισκέπτες.

0
509

brazil-rio-violence-slums

Λίγο πάνω από το 1,1 δισ. ευρώ εκτιμάται το σύνολο των εσόδων από τους ξένους. Αλλά τα έξοδα είναι αυτά που θα «γονατίσουν» την χώρα και τον λαό! Υπολογίζουν ότι το κόστος της διοργάνωσης κυμαίνεται από 8-10 δις. ευρώ!!! Όσο για τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις τα διαβάζουμε κάθε μέρα. Χτες η αστυνομία έφτασε στο σημείο να πυροβολήσει εν ψυχρώ ανθρώπους.

1Ιδιαίτερα-ακριβά-θα-πληρώσει-τα-δρακόντεια-μέτρα-ασφαλείας-ο-λαός-της-Βραζιλίας-με-το-κόστος-να-ξεπερνάει-τα-850-εκατ_-δολάρια

 • Πιο κάτω θα δείτε όλο το Mundial με αριθμούς

Τελικά το Mundial αντί να κάνει καλό, κάνει καθημερινά κακό στην Βραζιλία. Όλος ο πλανήτης έχει ενημερωθεί πια για την κατάσταση του λαού σ’ αυτήν την χώρα, και όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με φρίκη τις τακτικές κράτους/αστυνομίας ενάντια στις διαμαρτυρίες, τις πορείες και τις διαδηλώσεις. Ενάντια στον ίδιο τον λαό!

19345059

Μόλις ένας στους πέντε θεατές στα γήπεδα της Βραζιλίας στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο δεν θα είναι Βραζιλιάνος, γιατί ο απλός κόσμος δεν αντέχει τα ακριβά εισιτήρια των αγώνων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των διοργανωτών, αναμένονται σε όλα τα γήπεδα γύρω 3,7 εκατομμύρια επισκέπτες. Εχουν εκδοθεί κάτι παραπάνω από τρία εκατομμύρια εισιτήρια για τους 64 αγώνες, και μαζί με τις προσκλήσεις, τους χορηγούς, κ.τ.λ. ο αριθμός των θεατών συνολικά αναμένεται να κυμανθεί περί τα 3,3 εκατομμύρια. Από αυτούς όμως μόνο οι 600.000 αναμένεται να είναι επισκέπτες από το εξωτερικό, αριθμός μάλλον απογοητευτικός για τη διοργάνωση.  

0010216258

Κάτι τα ακριβά εισιτήρια των αγώνων, κάτι τα πανάκριβα αεροπορικά εισιτήρια για τη Βραζιλία φέτος (αυξήθηκαν 40% σε σχέση με πέρυσι) και η μάλλον αρνητική δημοσιότητα σε σχέση με την φτώχια του λαού, οι διαδηλώσεις και τα επίπεδα εγκληματικότητας στη χώρα, περιόρισαν δραστικά τον αριθμό των αναμενόμενων επισκεπτών.

Οι υπολογισμοί των Βραζιλιάνων διοργανωτών, λένε ότι κάθε επισκέπτης θα ξοδέψει γύρω στα 1.850 ευρώ, κάτι που ανεβάζει το σύνολο των εσόδων από τους ξένους κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ λίγο πάνω από το 1,1 δισ. ευρώ.

Και μπορεί για τους Βραζιλιάνους η ομοσπονδία να φρόντισε να εξασφαλίσει γενναία έκπτωση στα εισιτήρια των αγώνων, όμως για τους υπόλοιπους οι τιμές είναι αρκετά «αλμυρές»: Οι επίσημες τιμές των εισιτηρίων, όπως παρατίθενται από την ίδια τη FIFA, αρχίζουν από 15 δολάρια για τους Βραζιλιάνους αλλά από 90 δολάρια για τους ξένους!

Τα εισιτήρια για τον εναρκτήριο αγώνα της Πέμπτης μεταξύ Βραζιλίας και Κροατίας κόστιζαν 275 δολάρια, ενώ στο Ιντερνετ έφτασαν τα 3.000 δολάρια! Για τον τελικό της 13ης Ιουλίου το φθηνότερο εισιτήριο κοστίζει επισήμως 440 δολάρια, όμως στο Ιντερνετ φθάνει σε αστρονομικό ποσό.

Υπάρχουν βεβαίως και τα λιγότερο δημοφιλή παιχνίδια, που έχουν ελάχιστη ζήτηση και ακόμη και αυτοί που έχουν ήδη πάρει εισιτήρια για αυτά… προσπαθούν να τα ξεφορτωθούν. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το παιχνίδι με τα φθηνότερα εισιτήρια με βάση τη ζήτηση στο Διαδίκτυο (όχι το επίσημο κόστος) σε αυτά είναι το τελευταίο παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας στον όμιλο απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, το οποίο μπορεί να «δει κανείς» έναντι μόνο 10 δολαρίων (7,40 ευρώ)!

fifa_world_cup_2014-2478086

Το Mundial σε αριθμούς

 • 2,6 δις ευρώ το κόστος ανέγερσης 6 γηπέδων, και της ανακαίνισης 6 άλλων.

 • 660.000.000 κόστισε το νέο γήπεδο στην πρωτεύουσα. Το δεύτερο ακριβότερο στον κόσμο.

 • 620.000.000 τα έξοδα για την ασφάλεια της διοργάνωσης

 • 40% αύξηση των αεροπορικών εισιτηρίων από και προς την Βραζιλία σε σχέση με πέρυσι.

 • 25.800.000 θα πάρει η νικήτρια χώρα του Mundial.

 • 600.000 αναμενόμενοι ξένοι επισκέπτες.

 • 1,850 η μέση δαπάνη κάθε επισκέπτη

 • 3.700.000 επισκέπτες θα παρακολουθήσουν τους αγώνες

 • 3.000.000 εισιτήρια έχουν εκδοθεί.

 • 3.45 δις ευρώ τα έσοδα της FIFA από τηλεοπτικά κανάλια και χορηγούς.

 • 730 ευρώ η επίσημη τιμή για το ακριβότερο εισιτήριο του τελικού [φανταστείτε πόσο θα πάει στην μαύρη αγορά].

 • 4.430 το κόστος για το ακριβότερο εισιτήριο του τελικού μέσω internet.

Πάντως με τέτοιο κόστος διοργάνωσης, θα είναι μεγάλο πλήγμα για την οικονομία της χώρας. Για να φανταστείτε το Mundial του 2010 κόστισε 2,95 δις ευρώ και του 2006 1,2 δις ευρώ!

brazil-stadium-mundial-2014-increase-CO2-emmisions-2

A demonstrator throws a tear gas bomb after military police shot at demonstrators during a protest against the 2014 World Cup, in Sao Paulo

timthumb

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.