O σύγχρονος άνθρωπος είναι απελπισμένος και αυτοκαταστροφικός.

Η Σοφία Αρβανίτη, το μεγάλο pop είδωλο της δεκαετίας του ’90, ήταν πάντα πεισματάρα (ως Ταυρίνα) και πάντα διχασμένη. Τρελαινόταν για τον χορό – έγινε τραγουδίστρια. Της άρεσε το ροκ, έγινε pop ίνδαλμα. Τραγουδούσε με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου μετά βρέθηκε σε λαϊκές πίστες…

0
486

Η Σοφία Αρβανίτη, το μεγάλο pop είδωλο της δεκαετίας του ’90, ήταν πάντα πεισματάρα (ως Ταυρίνα) και πάντα διχασμένη. Τρελαινόταν για τον χορό – έγινε τραγουδίστρια. Της άρεσε το ροκ, έγινε pop ίνδαλμα. Τραγουδούσε με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου μετά βρέθηκε σε λαϊκές πίστες…

Τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να ξεκαθαρίσει το τοπίο μέσα της και να βρεθεί σε ένα περιβάλλον πιο φιλικό για τα “θέλω” της. Κάνει πιο προσεκτικές κινήσεις, γράφει στίχους, ηχογραφεί μόνο όταν έχει υλικό που της αρέσει… κι’ αν δεν έχει, κάνει κάποιες ωραίες επανεκτελέσεις.

σύγχρονος άνθρωπος, απελπισμένος, αυτοκαταστροφικός, Sofia Arvaniti, Σοφία Αρβανίτη, συνέντευξη, nikosonline.gr

Πρόσφατα άκουσα την διασκευή που έκανε στο τραγούδι “Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω”, που είχε γίνει επιτυχία πριν 30 χρόνια από τους Λαθρεπιβάτες. Μου άρεσε, ξεκίνησα να το παίζω στις ραδιοφωνικές μου εκπομπές και σκέφτηκα να της μιλήσω, για να μάθουμε τα νέα της.

Σοφία μου που σε πετυχαίνω; Αγαπητέ μου Νίκο με πετυχαίνεις κάπου εδώ τριγύρω (γέλια)

Αρχικά να σου πω μπράβο για την ωραία διασκευή που έκανες στο “Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω”. Γιατί διάλεξες αυτό το κομμάτι, επειδή μεγαλώνεις; (γέλια) Πραγματικά χαίρομαι πολύ που σου άρεσε. Την πρώτη κρίση ηλικίας την πέρασα στα 20 μου χρόνια, είναι αστείο βέβαια αλλά άρχισα να συνειδητοποιώ ότι κάποια στιγμή το 20 θα γίνει 30, 40 και ούτω καθ´ εξής… Το τραγούδι το διάλεξα λοιπόν όχι γιατί μεγαλώνω, αλλά γιατί απλά μ’ αρέσει σαν τραγούδι.

Επίσης πολύ ωραίο video. Θαυμάσια η ιδέα με την μικρή και την μεγάλη Σοφία… Πως έγινε; Είναι η δεύτερη φορά που χρησιμοποιώ την ίδια ιδέα με το ίδιο κοριτσάκι που είναι και ανιψιά μου. Την πρώτη φορά ήταν το 2017 στο τραγούδι “Η Παλιοσκυλού” από το άλμπουμ Αλαβαρντάχαλα. Η μικρή και η μεγάλη Σοφία, κάνει ωραίο παιχνίδι με το αυτοβιογραφικό περιεχόμενο των στίχων

Μιλώντας για διασκευές, μήπως να προσεγγίσεις κάποιους νέους παραγωγούς και ενορχηστρωτές και να παρουσιάσεις ένα άλμπουμ με διασκευές τραγουδιών που γουστάρεις; Κάπως έτσι το σκέφτομαι. Αν συγκεντρώσω 10 διασκευές τραγουδιών θα μου άρεσε να γίνουν άλμπουμ σε CD η βινύλιο, γιατί αυτές οι παραγωγές που κάνω τώρα στην Heaven Music είναι ψηφιακές κυκλοφορίες μόνο, όπως συνηθίζεται στις μέρες μας άλλωστε.

Στο είπα, γιατί με την μία μου ήρθαν κάποια κομμάτια που θα σου ταίριαζαν και θα μπορούσαν να γίνουν με σύγχρονες ενορχηστρώσεις. Αν ήμουν παραγωγός σου θα σε έβαζα να συνεργαστείς ας πούμε με τα Κίτρινα Ποδήλατα, τον Πλιάτσικα, τον Πορτοκάλογλου, την Θεοδοσία Τσάτσου… Τους αγαπώ όλους όσους ανέφερες , και αγαπώ ιδιαίτερα το έργο τους. Μήπως θα ήθελες να γίνεις παραγωγός μου; (γέλια)

σύγχρονος άνθρωπος, απελπισμένος, αυτοκαταστροφικός, Sofia Arvaniti, Σοφία Αρβανίτη, συνέντευξη, nikosonline.gr

Η ζωή εκτός Αθηνών

Κατά τα’ άλλα τι άλλο κάνεις; Πως περνάς τις μέρες σου με την πανδημία, τις καραντίνες και τα εναλλασσόμενα μέτρα προστασίας μας; Προσπαθώ να προσαρμοστώ σε όλες αυτές τις νέες καταστάσεις, να μην φανατίζομαι στις απόψεις που διαμορφώνω, και να μην τσαντίζομαι όταν ο διπλανός μου έχει άλλη άποψη για το ίδιο θέμα. Τις ώρες μου τις περνάω με μουσική, με βόλτες με τα σκυλάκια μου, με κολύμπι ακόμη και την χειμερινή περίοδο, και συζητήσεις στα σπίτια μας με φίλους.

Το ότι επέλεξες να ζήσεις εκτός Αθηνών τελικά σε βοήθησε (κι αν ναι, πως;) ή σε δυσκόλεψε; Από μικρή ένιωθα πως ζώντας μόνο στην πόλη “μαραίνομαι”. Θυμάμαι πριν μετακομίσω μόνιμα στην εξοχή, ήμουν αρκετά νευρική και δεν τα κατάφερνα εύκολα να ισορροπώ. Έξω όμως από την βουή της πόλης, ένοιωσα πως άρχισα να αποκτώ μια άλλη σχέση με τον εαυτό μου, ίσως γιατί μέσα στην απεραντοσύνη της φύσης αντιλαμβάνεσαι καλύτερα την φθαρτότητα σου αλλά και την ματαιότητα αυτού του κόσμου.

Αν σου πω να κάνεις ένα rewind στην καριέρα σου, για ποια πράγματα είσαι περήφανη; Είμαι περήφανη για την συνεργασία μου με την Bonnie Tyler, και για τους στίχους μου που έντυσαν το τραγούδι “Πεθαίνω στην ερημιά” που ξανά κυκλοφόρησε το 2017 στην Αγγλία σε μια συλλογή αποκλειστικά με επιτυχίες της Bonnie Tyler. Επίσης για την συμμετοχή του τραγουδιού μου “Δικός σου για πάντα” που προ μηνών δώσαμε την άδεια ο Μιχάλης Ρακιντζής και εγώ ώστε να ακουστεί σε σήριαλ του BBC

Και για ποια έχεις μετανιώσει φριχτά; Ενώ δεν συμφωνώ για όλα όσα έχω κάνει δεν μπορώ να πω πως έχω μετανιώσει και φρικτά. Ήταν οι καταστάσεις έτσι όπως τα έφερε η ζωή, που κάποιες επιλογές ίσως έπρεπε να γίνουν, γιατί αν βιοπορίζεσαι από το τραγούδι μοιραία μπορεί να κάνεις κάποιες επιλογές που έχουν να κάνουν περισσότερο με το θέαμα παρά την τέχνη.

σύγχρονος άνθρωπος, απελπισμένος, αυτοκαταστροφικός, Sofia Arvaniti, Σοφία Αρβανίτη, συνέντευξη, nikosonline.gr

Οι γυναίκες σήμερα

Στην προσωπική σου ζωή, έχεις μετανιώσει για κάτι; Νομίζω πως έχω μετανιώσει για πολλά πράγματα, προσπαθώ όμως να μην το σκέπτομαι και να προχωρώ την ζωή μου χωρίς να κοιτάζω πίσω.

Σε απασχόλησε καθόλου όλο αυτό που περνάμε τον τελευταίο καιρό με τις σεξουαλικές κακοποιήσεις, τους βιασμούς ή τις γυναικοκτονίες; Αφουγκράζομαι όλα αυτά που βασανίζουν την κοινωνία μας. Συμφωνώ απολύτως με αυτά τα άτομα που υπέστησαν τις όποιες κακοποιήσεις και βρήκαν το κουράγιο να το καταγγείλουν ακόμα κι’ αν πέρασαν πολλά χρόνια. Για τις γυναικοκτονίες, βλέπω πως η κοινωνία έχει ξεφύγει πλέον, και καταλαβαίνω πως ο σύγχρονος άνθρωπος δεν μπορεί να διαχειριστεί τα δεινά του. Είναι απελπισμένος και αυτοκαταστροφικός.

Συμφωνείς με τα κορίτσια ή τις γυναίκες που βγαίνουν πια – αδιαφορώντας για τον στιγματισμό- και καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης τους; Βεβαίως και συμφωνώ απολύτως που βρίσκουν το κουράγιο – μετά από τόσα χρόνια – και να καταγγείλουν τους βιαστές τους.

Εσύ στην καριέρα σου, όταν ήσουν μικρή – στο ξεκίνημα σου είχες δεχτεί λεκτικό, ψυχολογικό ή σωματικό βιασμό; Σε ένα βαθμό ΝΑΙ , όμως στη συνέχεια κατάλαβα πως θα έπρεπε κι εγώ να βρω την δύναμη και να ορίσω τα όρια μου. Έχω κι εγώ μέρος της ευθύνης, που δεν το έκανα τότε, αλλά δεν ήμουν αρκετά ώριμη, δεν πατούσα στα πόδια μου .

Για να ξαναγυρίσουμε στην μουσική. Παρακολουθείς όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα ή στο διεθνές ρεπερτόριο; Έχεις ξεχωρίσει κάτι που να σε έχει ενθουσιάσει; Ας είναι καλά το Shazam . Ακούω πολύ ραδιόφωνο κυρίως ξένο, και τα τραγούδια που μου αρέσουν τα αναζητώ εκεί. Ξεχωρίζω νέες διασκευές από παλιές επιτυχίες.

σύγχρονος άνθρωπος, απελπισμένος, αυτοκαταστροφικός, Sofia Arvaniti, Σοφία Αρβανίτη, συνέντευξη, nikosonline.gr

Κι’ ένα παιχνίδι

Θέλω να κάνουμε ένα παιχνίδι. Να σου αναφέρω 5 ονόματα και να μου πεις τα πρώτα πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό. Αααααα μ´ αρέσουν τα παιχνίδια!

Άννα Βίσση. Με την Άννα έχω τραγουδήσει στο ξεκίνημα μου, τις έχω κάνει άπειρες ώρες φωνητικά. Επίσης θυμάμαι που ανάμεσα σε 2 παραστάσεις πεταγόμασταν στο Queen burger με την Άννα, τον Καρβέλα και την μικρή τότε Σοφούλα για να φάμε.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Όταν εμφανιζόμουν με τον μπαμπά της στο “Αχούρ Παλλάς” η Ελεωνόρα ερχόταν πολύ συχνά και έβλεπε τις παραστάσεις μας .

Ελένη Φουρέϊρα. Fuego

Δέσποινα Βανδή. Μου αρέσει πολύ και σαν παρουσιάστρια.

Snik. Σημεία των καιρών. Η νεότερη γενιά θαρρώ πως περνάει τέτοια φρίκη στις μέρες μας που απαξιώνει τα πάντα, τα γελοιοποιεί και τα κάνει να δείχνουν σοκαριστικά, γιατί είναι.

Κάποια live που έκανες, τα συνεχίζεις; Θα σε δούμε κάπου; Καλέ ΝΑΙ θα σας δω τριγύρω …

Τελειώνοντας, θέλεις να μου δώσεις όλα τα link (Spotify, YouTube & social media) για το που μπορούμε να σε βρούμε… Βεβαίως, γράφε και σ’ ευχαριστώ πολύ.

SOFIA Arvaniti Official (FB)

Σοφία Αρβανίτη Official (YouTube)

Sofiaarvanitic (Instagram)

Sofia Arvaniti (Spotify)

σύγχρονος άνθρωπος, απελπισμένος, αυτοκαταστροφικός, Sofia Arvaniti, Σοφία Αρβανίτη, συνέντευξη, nikosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ VIDEO CLIP

Σοφία Αρβανίτη – Δεν Φταίω Εγώ Που Μεγαλώνω | Official Music Video (4Κ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κι άλλες ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΙΚΟΥΔΗ: Μιλάει για όλα https://bit.ly/367C1uw

ΜΠΕΣΣΥ ΜΑΛΦΑ: Η Μπέσσυ είναι το κάτι άλλο! https://bit.ly/3KeUV1k

ΜΠΕΤΤΥ ΜΑΓΓΙΡΑ: Είμαι η αυστηρότερη κριτής του εαυτού μου https://bit.ly/3Hm1wGf

ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ: Ένα βιβλίο με 296 σελίδες ζωής https://bit.ly/3GqAz2O

ΒΙΚΥ ΚΑΒΟΥΡΑ: Είμαι άνθρωπος κλειστός και workaholic! https://bit.ly/3IWs8Oy

ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ: Ζακέτα να πάρεις https://bit.ly/3EjTSd7

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ: Ο αξιαγάπητος https://bit.ly/3ww2co0

ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ: Η βασίλισσα των best sellers https://bit.ly/3wqwrfW

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΡΙΦΗ: Ανελέητο χιούμορ https://bit.ly/3mQDD21

ΔΑΝΑΗ ΜΠΑΡΚΑ: Η Δανάη δεν γελάει με κωμωδίες https://bit.ly/3t0miF2

ΠΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ: “Ζω για να δίνω και να δίνομαι” https://bit.ly/3pHC5YX

σύγχρονος άνθρωπος, απελπισμένος, αυτοκαταστροφικός, Sofia Arvaniti, Σοφία Αρβανίτη, συνέντευξη, nikosonline.gr

————————————————

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.