O David Bowie στο σινεμά

Από πολύ νωρίς στην καριέρα του, έδειξε ότι εκτός από την μουσική τον ενδιέφεραν και άλλες μορφές τέχνης. Έβγαζε φωτογραφίες, ζωγράφιζε, έγραφε και δεν δίστασε να παίξει και στον κινηματογράφο, όπου αποδείχτηκε πολύ καλός ηθοποιός.

2
243

Από πολύ νωρίς στην καριέρα του, έδειξε ότι εκτός από την μουσική τον ενδιέφεραν και άλλες μορφές τέχνης. Έβγαζε φωτογραφίες, ζωγράφιζε, έγραφε και δεν δίστασε να παίξει και στον κινηματογράφο, όπου αποδείχτηκε πολύ καλός ηθοποιός.

Ηθοποιός με πλούσια γκάμα. Έπαιξε ρόλους σε ταινίες παραμύθια, σε musical, έκανε το βαμπίρ, τον αξιωματικό του στρατού, τον Πόντιο Πιλάτο, τον εξωγήινο, τον Ζιγκολό…. και πράγματι ήταν καταπληκτικός σε όλα. Στην διάρκεια των χρόνων συνεργάστηκε με μεγάλους σκηνοθέτες και κάποιες από τις ταινίες που έπαιξε έγιναν ή μεγάλες επιτυχίες, είτε θεωρούνται cult. Σήμερα, σ’ αυτό το άρθρο σας έχω μαζέψει τις σημαντικότερες εμφανίσεις του.

CINEMA, DAVID BOWIE MOVIES,

David Bowie επιλεγμένη filmography

1967 The Image (μικρού μήκους)

1976 The man who fell to Earth (Saturn Award for best Actor)

1978 Just a Gigolo

1981 Christiane F (έπαιζε τον εαυτό του)

1982 Snowman (Τηλεοπτικό)

1982 Baal (Τηλεοπτικό)

1983 Merry Christmas Mr. Lawrence

1983 The Hunger

1983 Yellowbeard

1985 Into the night

1986 Labyrinth

1986 Absolute Beginners

1988 The Last Temptation of Christ

1992 Twin Peaks

1996 Basquiat

2006 The Prestige

CINEMA, DAVID BOWIE MOVIES,

Ο David Bowie και ο Tom Conti στο Merry Christmas Mr.Lawrence (1983) του Nagisa Ôshima

Absolute Beginners, CINEMA, DAVID BOWIE MOVIES,

To αντιρατσιστικό μιούζικαλ Absolute Beginners, με τον David Bowie στον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε σκηνοθεσία του Julian Temple, με τον οποίο είχε κάνει πολλά video clip.

 David Bowie, THE HUNGER, CINEMA, DAVID BOWIE MOVIES,

Ο David Bowie και η Catherine Deneuve στο vampire drama The Hunger, σε σκηνοθεσία Tony Scott (1983).

Basquiat, CINEMA, DAVID BOWIE MOVIES,

Στην ταινία Basquiat, που ήταν η βιογραφία του περιθεωριακού ζωγράφου JeanMichel Basquiat ο David Bowie έπαιξε τον Andy Warhol. Σκηνοθέτης ο ιδιοφυής Julian Schnabel (1996).

CINEMA, DAVID BOWIE MOVIES,

Στην ταινία Just a Gigolo (1978), έπαιζε και η Marlene Dietrich. Δεξιά η Kim Novak και ο David Bowie σε μια σκηνή του φιλμ.

the-man-who-fell-to-earth, CINEMA, DAVID BOWIE MOVIES,

The man who fell to earth (1976)

 Labirynth, CINEMA, DAVID BOWIE MOVIES,

Όπως εμφανίστηκε στο παραμυθένιο Labirynth (1986), του Jim Henson (Muppet Show).

prestige, CINEMA, DAVID BOWIE MOVIES,

Στην ταινία The Prestige του Christopher Nolan. Έπαιζαν επίσης οι: Christian Bale, Hugh Jackman και Scarlett Johansson

The Last Temptation of Christ, Martin Scorsese, CINEMA, DAVID BOWIE MOVIES,

Στον Τελευταίο Πειρασμό (The Last Temptation of Christ) του Martin Scorsese, ταινία βασισμένη στο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη, ο Bowie έπαιζε τον Πόντιο Πιλάτο.

Twin Peaks, David Bowie, David Lynch

Στο Twin Peaks του David Lynch

—————————————–

Στην ενότητα ΣΙΝΕΜΑ θα βρείτε άρθρα για πολλές ταινίες και αφιερώματα για τον κινηματογράφο

http://www.nikosonline.gr/category/cinema/

nikosonline.gr

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

David Bowie, Cinema

Μοναδικά άρθρα του nikosonline.gr για τον David Bowie

David Bowie Gallery https://www.nikosonline.gr/david-bowie-gallery/

Ο David Bowie και οι άλλοι https://www.nikosonline.gr/%CE%BF-david-bowie-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B9/

Ο David Bowie και οι γυναίκες http://www.nikosonline.gr/%CE%BFdavidbowie-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CF%82/

Susan Sarandon, ναρκωτικά και David Bowie https://www.nikosonline.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B6%CF%89%CE%AE%CF%82/

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here