STOP THE PRESS: Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

0
589

Όλα τα νέα όπως δεν μας τα είπαν τα κανάλια

apokaluptfusa4

upl541ad65f05886_M

Οργή και συγκίνηση

Συγκέντρωση με προσέλευση πάρα πολύ κόσμου, στο Κερατσίνι, στο σημείο όπου πριν από έναν χρόνο δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας από τον φασίστα, ναζιστή, χρυσαυγίτη Γ.Ρουπακιά, πραγματοποίησε η ομάδα «Δεν ξεχνάμε», μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από φίλους και συγγενείς του θύματος. Αντιφασιστικές κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό, γεμάτες οργή και συγκίνηση. Και για να ξέρουν, ο Παύλος θα ζει για πάντα στις καρδιές μας.

maxresdefault_17_M

Νέο 10ευρω

Μετά το 5ευρω, στις 23 Σεπτεμβρίου έρχεται και το νέο 10ευρω, που θα είναι πιο ασφαλές από το προηγούμενο, που ήταν και ο λόγος που είχε γεμίσει η αγορά με πλαστά. Θα είναι πάρα πολύ πιο δύσκολο να παραχαραχτεί και το αληθινό θα είναι πολύ πιο εμφανές. Αυξημένη ασφάλεια ενσωματώνοντας τεχνολογικές εξελίξεις……

laurence-boone_M

Τις είπε αγράμματες

Θυμάστε τον 37χρονο εκατομμυριούχο νέο υπουργό οικονομικών της Γαλλίας, έναν νόστιμο, που παντρεύτηκε την κατά πολύ μεγαλύτερη του καθηγήτρια του; Λοιπόν ο κ. Emmanuel Macron είπε για τις εργαζόμενες μιας επιχείρησης που κλείνει, ότι είναι αγράμματες, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών περί ελιτισμού. Κατά τα άλλα σας είχα τάξει να σας δημοσιεύσω και φωτογραφία της γυναίκας του που είναι κατά 20 χρόνια μεγαλύτερή του, την λένε Μπριζίτ Τρονό, και ήταν πρώην φιλόλογός του στο Λύκειο, η οποία έχει τρία ενήλικα παιδιά από προηγούμενο γάμο. Να την.

1344511_M

Πες τα κύριε πρέσβη μου

Το λέω χρόνια τώρα. Με ποιο θράσος καλλιεργούν ντομάτες στις βόρειες χώρες χωρίς ήλιο; Γίνεται ντομάτα χωρίς ήλιο; Και ιδού ο κ. πρέσβης που έρχεται να με καλύψει: «Βρίσκομαι επτά μήνες στην Ελλάδα και έχω διαπιστώσει ότι έχετε πολύ υψηλής ποι­ότητας αγροτικά προϊόντα. Για παράδειγμα οι ντομά­τες. Στην υπόλοιπη Ευρώ­πη έχουν… κάτι σαν ντομάτες». Αυτό είπε ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, δρ Πέτερ Σόσιφ, να αναδείξει τις προ­οπτικές που έχουν τα ελ­ληνικά τρόφιμα στη γερ­μανική αγορά και εν γένει στις ξένες αγορές. Η πρε­σβεία της Γερμανίας στην Ελλάδα και το Enterprise Greece διοργάνωσαν από κοινού χθες ημερίδα, στην οποία παρουσιάστη­καν οι καταναλωτικές τά­σεις στη Γερμανία καθώς και προγράμματα χρημα­τοδότησης από τράπεζες για τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων. Άντε μακάρι!

—————————

  • Η προϊσταμένη της ΚΗ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και επικεφαλής του ανασκαφικού έργου στην Αμφίπολη, κ. Κατερίνα Περιστέρη, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε για να βουλώσει κάποια στόματα: «Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό το μνημείο είναι του τελευταίου τετάρτου του 4ου π.Χ. αιώνα και έχουμε όλες τις αποδείξεις γι’ αυτό. Είναι μάταιο να βγαίνουν συνάδελφοι και να λένε για ρωμαϊκά χρόνια ή οτιδήποτε άλλο»

  • ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ: Αυτό το πολύπαθες έργο που λέγεται «Σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας-Πάτρας», ΘΑ επισπευστεί. «Θα» λέμε, μην το περιμένετε κι’ αύριο.

  • ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ: Το κράτος για να εξυγιάνει το θέμα «Παιδικοί σταθμοί» ΘΑ δώσει 23 εκατομμύρια ευρώ. «Θα» λέμε, μην το περιμένετε κι’ αυτό αύριο.

  • Ο συγγραφέας Μάρτιν Έϊμς έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Zone of interest», μια ερωτική ιστορία σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, σε συνθήκες απάνθρωπου εγκλωβισμού, γραμμένη τολμηρά. Αποτέλεσμα δεν του το εκδίδει κανείς.

ZahaHadid_RGB_M

  • Είναι μια από τις πιο διάσημες αρχιτέκτονες του κόσμου. Βρετανίδα, Ιρακινής καταγωγής η Ζάχα Χαντίντ προσπαθεί πάντα τα έργα της να δίνουν την εντύπωση γλυπτών. Έτσι το καινούργιο της στο Μπρίσμπέιν της Αυστραλίας ονομάζεται Blossoming Towers και είναι σαν λουλούδια τεραστίου μεγέθους, 25 ορόφων με 500 διαμερίσματα. Τυχεροί αυτοί που θα καταφέρουν να αποκτήσουν ένα.

———————-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.