STOP THE PRESS: Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

1
150

Όλα τα νέα όπως δεν μας τα είπαν τα κανάλια

———————————–

r-VAROUFAKIS-huge

7 τραγούδια θα σου πω……

Την άμεση ανάγκη να ξεκινήσουν οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, ώστε οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις να αποτελέσουν μια πρώτη δέσμη συμφωνίας ενόψει της ολοκλήρωσης της συμφωνίας τον Απρίλιο, υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με την επιστολή του στον Πρόεδρο του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem. Παράλληλα με αυτές τις εργασίες, η ελληνική κυβέρνηση προτείνει να ξεκινήσουν σε υψηλό επίπεδο οι συζητήσεις με τους θεσμούς σχετικά με την πιθανή επόμενη συμφωνία, που να έχει τη μορφή ενός Συμβολαίου για την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Οι μεταρρυθμίσεις αφορούν: 1.Δημοσιονομικό Συμβούλιο, Ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και την επέκταση της αποστολής του. 2. Κατάρτιση Προϋπολογισμού και του Οργανικού Νόμου για τον Προϋπολογισμό, 3. Συγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. 4. Βελτιώσεις στη νομοθεσία για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, 5. Δημόσια Έσοδα από τις υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου, 6. Πρόγραμμα καταπολέμησης της γραφειοκρατίας του δημοσίου και βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος και 7. Διατάξεις για την υιοθέτηση άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Οι δανειστές έβλεπαν τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μάλλον πρώτο κόμμα και ήθελαν να μη δώσουν χρήματα, να τα κρατήσουν, για να έχουν στο χέρι την επόμενη κυβέρνηση». Γκίκας Χαρδούβελης, (Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μιλάει κατόπιν εορτής).

 • Περισσότερα από 35 εκατομμύρια ευρώ ετησίως εκτιμάται από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι θα κοστίσει η επαναπρόσληψη των περίπου 2.500 εργαζομένων στην ΕΡΤ. Αν θα ξαναγίνει η ΕΡΤ το «Τέρας» που ήταν, δεν θα μου αρέσει καθόλου. Που δούλευε ένας και 10 κάθονταν!

 • Απεργία πείνας με βασικό αίτημα την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας ξεκίνησαν οι κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού Δημήτρης Κουφοντίνας, Κώστας Γουρνάς και Νίκος Μαζιώτης. Σε κοινό κείμενο που ανάρτησαν στο athens indymedia, ζητούν την κατάργηση του «αντιτρομοκρατικού νόμου», την άμεση κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας που, όπως επισημαίνουν, «αποτελούν το σύμβολο του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων», καθώς και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.

 • Ένας νέος κοινωνικός φορέας, με την επωνυμία «Ομάδες Διαλόγου Ενεργών Πολιτών», ιδρύθηκε πριν από λίγες ημέρες. Πρόκειται για μια δεξαμενή σκέψης και δράσης, που έχει σκοπό να σχεδιάσει και να προτείνει στην πολιτεία ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, όπως αυτό θα διαμορφωθεί σε διάλογο με τους πολίτες.

 • Θέση μετακλητού αναπληρωτή γενικού γραμματέα συστήνεται σε κάθε υπουργείο, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση. Επιπλέον, στα υπουργεία που προέκυψαν από συγχώνευση συστήνονται ισάριθμες θέσεις αναπληρωτών γ.γ. με τα υπουργεία που συγχωνεύθηκαν.

 • Με αναθεώρηση των επενδυτικών σχεδίων της στην Ελλάδα προειδοποιεί η Eldorado Gold. Η καναδική εταιρεία που διαχειρίζεται τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής θεωρεί νομικώς απαράδεκτη την ανάκληση της άδειας της Μονάδας Εμπλουτισμού και ζητεί διάλογο με την κυβέρνηση.

caec3b8de81d3c21b2b37f4716287e96

Εθνικοποίησε ιστορικό στούντιο

Τα ιστορικά κινηματογραφικά στούντιο της Γιάλτας εθνικοποίησε το Εθνικό Συμβούλιο της Κριμαίας, αναφέροντας ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί επιτακτική ανάγκη της Κριμαϊκής Δημοκρατίας. Στα στούντιο αυτά γυρίστηκε, μεταξύ άλλων, η κλασική ταινία «Σολάρις» του Αντρέι Ταρκόφσκι. Οι εγκαταστάσεις είχαν ιδιωτικοποιηθεί από την ουκρανική κυβέρνηση, για να πουληθούν το 2010 σε ρωσική εταιρεία. Οι ιδιοκτήτες, οι Ρώσοι τραπεζίτες αδελφοί Αρσίνοφ, δήλωσαν ότι θα κινηθούν δικαστικά εναντίον της Δημοκρατίας της Κριμαίας, απαιτώντας αποζημίωση ύψους 45 εκατ. δολαρίων.

————————————-

Με την πρώην υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου συναντήθηκε χθες στο υπουργείο Παιδείας ο νέος υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς, έπειτα από πρόσκληση του ίδιου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η συζήτηση που ακολούθησε έγινε σε θερμό κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης, ενώ στη διάρκειά της υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων γύρω από θέματα Παιδείας και εκπαιδευτικής πολιτικής». Πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκαν θέματα και των τριών βαθμίδων, και στο επίκεντρο βρέθηκαν η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η αυτονομία τους στο πλαίσιο της διδασκαλίας της σχολικής ύλης και οι αλλαγές στο καθεστώς των Προτύπων – Πειραματικών Σχολείων.

—————————————–

«Θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ αν δεν μάθουμε από τα λάθη μας». Ντόρα Μπακογιάννη

 • Με απόφαση του αν. υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη ορίσθηκε η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ως εξής: Πρόεδρος, ο διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Αρβανίτης (φωτογραφία πάνω), αντιπρόεδρος, ο συγγραφέας και κινηματογραφιστής Αχιλλέας Κυριακίδης. Μέλη είναι ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος, ο συνθέτης Γιώργος Χριστιανάκης, ο δημοσιογράφος, διευθυντής Parallaxis Γιώργος Τούλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων ως εκπρόσωπος του Δήμου θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας και η σκηνοθέτρια, ως εκπρόσωπος της ΝΕΡΙΤ, Κυριακή Μάλαμα.

 • Σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη για το θέμα του ΧΥΤΑ Μαυροράχης πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα. Ο κ. Τσιρώνης κατέθεσε σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΧΥΤΑ, ανάμεσα στα οποία τη λήψη μέτρων για την ασφαλή ταφή των απορριμμάτων με βάση το πόρισμα της Περιφέρειας, την υλοποίηση από τον ΦΟΔΣΑ ενός νέου έργου άντλησης βιοαερίου και παραγωγής ενέργειας, καθώς και λιμνοδεξαμενής σφραγισμάτων. Τελειώνετε με τα σκουπίδια γιατί τέλειωσε και η υπομονή μας…. 

 • Στο κελί του στις φυλακές Διαβατών αυτοκτόνησε ο δράστης του τριπλού φονικού, που σημειώθηκε πριν από δύο μήνες στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, με θύματα τον κουνιάδο του, τη σύζυγο του κουνιάδου του και τον 12χρονο γιο τους. 0 55χρονος βρέθηκε χθες απαγχονισμένος.

Την Δευτέρα 9 Μαρτίου θα ανακοινωθεί ο νικητής του φετινού Θεατρικού Βραβείου «Δημήτρης Χορν» στις 8 το βράδυ, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10). Οι τέσσερις υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τη σεζόν 2013 – 2014 (Φθινόπωρο 2013 – Καλοκαίρι 2014), με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι : Ο Μάνος Καρατζογιάννης, ο Ντένης Μακρής, ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Μιχάλης Σαράντης.

-διάσωση-e1418199040559-1728x800_c

 • Σχεδόν τριπλάσιος ήταν ο αριθμός των μεταναστών που εισήλθαν στην Ε.Ε. το 2014 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, κυρίως εξαιτίας των προσφύγων από τον πόλεμο στη Συρία. Ειδικότερα, 280.000 μετανάστες μπήκαν στην Ε.Ε. πέρυσι, έναντι 100.000 το 2013. Η ανακοίνωση συνέπεσε με ακόμη μία τραγωδία κατά την οποία τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν αναποδογύρισε η βάρκα στην οποία επέβαιναν ανοιχτά της Σικελίας, λόγω της βιασύνης των μεταναστών να συναντήσουν τα συνεργεία διάσωσης που έσπευσαν στην περιοχή. Η Μεσόγειος θα στοιχειώσει πτώματα μεταναστών…. Και η ΕΕ κάθεται και παρακολουθεί…..

 • Ένα πρώην στέλεχος των Βρετανών πεζοναυτών πιστεύεται ότι έγινε ο πρώτος Βρετανός που σκοτώθηκε πολεμώντας στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων εναντίον των τζιχαντιστών του ISIS. Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Ερικ Σκάρφιλντ επιβεβαίωσε από την πλευρά της τον θάνατο του ηλικίας 25 ετών στρατιώτη, υπογραμμίζοντας ότι είναι «συντετριμμένη» για την απώλειά του.

Cape Town 090318: Fire ripping through Devil's Peak. photo Daylin Paul

 • Πυροσβέστες στο Κέιπ Τάουν της Νότιος Αφρικής έδωσαν μάχη για να σβήσουν την καταστροφική πυρκαγιά στο Ορος Τέιμπλ. Τρία σπίτια κάηκαν ολοσχερώς και άλλα πέντε υπέστησαν ζημιές καθώς η φωτιά κατευθύνθηκε προς τη νότια χερσόνησο της πόλης. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ανθρώπινες απώλειες ή τραυματισμοί. Τουλάχιστον 150 πυροσβέστες εργάζονταν σε 24ωρες βάρδιες νια να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά σε πολύ δύσκολες συνθήκες, καθώς οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές. Τα σπίτια ξαναγίνονται, η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια….. 

——————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

1 COMMENT

 1. Μέγα το θέμα των μεταναστών…όποιος είναι σχετικά νέος, θα βρεθεί σε εύλογο χρόνο ,στην δυσάρεστη θέση
  να εξελίσσεται μπρος στα μάτια του η αδυσώπητη ΙΣΤΟΡΙΑ, με συγκρούσεις και απίστευτη βία…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here