STOP THE PRESS: Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

0
608

Όλα τα νέα όπως δεν μας τα είπαν τα κανάλια

———————————–

1000

Το 82% των Γάλλων θέλουν ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Η συντριπτική πλειοψηφία των Γάλλων επιθυμούν κάποιου είδους διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Αυτό έδειξε η δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Les echos. Μάλιστα το 11% των Γάλλων ζητά την ολική διαγραφή του χρέους. Το ποσοστό είναι εντυπωσιακό δεδομένου ότι οι γαλλικές τράπεζες έχουν πολύ μεγάλο μέρος των ελληνικών ομολόγων. Ευχαριστούμε τους Γάλλους φίλους για την συμπαράσταση και για την θετική σκέψη……

Η Τρόικα (που να πάει στο διάολο και να μην ξαναγυρίσει), απέστειλε τελεσίγραφο στην Κύπρο, ‘ότι δεν θα εκταμιευτούν οι επόμενες δόσεις εάν δεν ψηφιστεί η νομοθεσία για τις κατασχέσεις ακινήτων. Το τέρας του καπιταλισμού πεινάει!

NAZI

Έκρυβε ολόκληρο οπλοστάσιο

Μεγάλος αριθμός όπλων και πυρομαχικών βρέθηκαν στην κατοχή 56χρονου στον Ξηροπόταμο Θεσσαλονίκης. Ο συλληφθείς φέρεται να είναι ενεργός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής. Μέσα σε φορτηγά αυτοκίνητα βρέθηκαν 9 αμυντικές χειροβομβίδες, 5 πολεμικά τυφέκια, 2 περίστροφα, 29.000 φυσίγγια, 10 σιδερογροθιές, βέλη, μαχαίρια κ.ά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μάντρα αυτοκινήτων και στο σπίτι του κατηγορουμένου υπήρχαν φυλλάδια και εφημερίδες της Χρυσής Αυγής και κάδρο του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου. Άψογα! Έτοιμος ο τύπος για κουλή επανάσταση

24C6923535109829721074B9B6A69918

Μεταλλεία χρυσού

Ενώπιον της πρώτης μεγάλης δοκιμασίας στο καυτό θέμα των ξένων επενδύσεων αναμένεται να βρεθεί η κυβέρνηση, με αφορμή τα μεταλλεία εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Εάν υλοποιήσει τις δεσμεύσει της κλείνοντας τα μεταλλεία, θεωρείται βέβαιο ότι θα εκπέμψει άκρως αρνητικά μηνύματα στον κόσμο των επενδυτών, ενώ θα πυροδοτήσει και αντιδράσεις – οι 1.900 μεταλλωρύχοι απειλούν ότι, εάν αποφασιστεί το «λουκέτο», θα ταμπουρωθούν μαζί με τα παιδιά τους στις στοές. Πάντως η κυβέρνηση δεν έχει λάβει σήμερα σαφή θέση και αφήνει να εννοηθεί ότι θα ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές. Σας θυμίζω ότι οι κάτοικοι των εκεί περιοχών λένε ότι τα κοιτάσματα είναι μικρά σε σχέση με την οικολογική καταστροφή που θα υποστεί η περιοχή, που θα είναι τεράστια και μη αναστρέψιμη.

Παραλάβαμε χάος, παραδώσαμε χώρα (χάος)

Με την φράση «παραλάβαμε χάος, παραδώσαμε χώρα» ο κ. Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε να υπερασπιστεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν. Δ. το κυβερνητικό του έργο. Ο τέως πρωθυπουργός εμφανίστηκε πρόθυμος να παράσχει στήριξη στην κυβέρνηση, εφόσον αυτή ακολουθήσει τον δρόμο παραμονής της Ελλάδος σε ευρωπαϊκή τροχιά. Να τον προσέχουμε αυτόν, γιατί όπου ανακατευτεί (Αλβανία, Σκόπια κτλ), τα έχει κάνει μπάχαλο……

kwnst

Εκλογή Κωνσταντοπούλου

Με μεγάλη στήριξη, όχι μόνο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αλλά και εκείνων της Ν.Δ., του «Ποταμιού» και του ΠΑΣΟΚ, εξελέγει πρόεδρος της Βουλής η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ το απόγευμα της Κυριακής ξεκινά η τριήμερη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ρύθμιση των οφειλών στο Δημόσιο με βάση το εισόδημα

Ρύθμιση των οφειλών που έχουν προς το Δημόσιο μισθωτοί, συνταξιούχοι και μικροεπαγγελματίες με βάση το εισόδημα τους περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου. Το σχέδιο προβλέπει ότι η δόση θα είναι ποσοστό του καθαρού μηνιαίου οικογενειακού εισοδήματος. Το ποσοστό θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και εάν αυτό είναι κάτω από 750 ευρώ μηνιαίως, η οφειλή θα «παγώνει» προσωρινά, αλλά δεν θα διαγράφεται ούτε θα προσαυξάνεται.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος στη λίστα υποψηφίων

Το όνομα του κ. Προκόπη Παυλόπουλου φαίνεται ότι έχει προστεθεί, εσχάτως, στη «μικρή λίστα» με τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αν και το Μαξίμου ανακοίνωσε ότι η τελική πρόταση του πρωθυπουργού θα δημοσιοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή. Ισχυρός υποψήφιος παραμένει, πάντως, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Σημαντικές μειώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος προανήγγειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο υπουργός διευκρίνισε, πάντως, ότι η μείωση στα τιμολόγια δεν μπορεί να είναι αντίστοιχη της μείωσης του κόστους παραγωγής και αυτό γιατί υπεισέρχεται και μια σειρά από άλλες παραμέτρους, μεταξύ των οποίων και η φορολογία, που προς το παρόν δεν μπορεί να αλλάξει.

Οι μισοί αστυνομικοί από όσους φρουρούν πολιτικούς θα γίνουν ξανά μάχιμοι

Γιάννης Πανούσης

Ζημία εκατομμυρίων στο ΙΚΑ από 3 επιχειρήσεις

Ζημία 2.340.000 ευρώ υπέστη τo ΙΚΑ από μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και εικονικές ασφαλίσεις εργαζομένων σε τρεις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα ραφής και εμπορίας ενδυμάτων. Οι επιχειρήσεις, που εδρεύουν σε περιοχές της Αττικής, προέβαιναν σε ασφαλίσεις εργαζομένων, χωρίς να καταβάλλουν τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές, ενώ δεν κατέβαλλαν και τους αναλογούντες φόρους στις οικείες ΔΟΥ.

pegida_3165111b

Προκαλεί τριγμούς στο Βερολίνο

Το αντιισλαμικό κίνημα Pegida, οι εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις του οποίου έχουν βγάλει έως και 25.000 ανθρώπους στον δρόμο στη Δρέσδη, είναι μέρος της Γερμανίας και δεν πρέπει να αγνοηθεί, δήλωσε χθες ο ανιικαγκελάριος της χώρας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξη του. To Pegida, που σημαίνει «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης», έχει προκαλέσει τριγμούς στο πολιτικό κατεστημένο στο Βερολίνο, αν και φαίνεται να εξασθενεί, αφού οι περισσότεροι από τους ηγέτες του παραιτήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα εξαιτίας εσωτερικών διενέξεων.

331962640

Η Σιέρα Λεόνε ανοίγει τα σχολεία

Η Σιέρα Λεόνε ανακοίνωσε χθες ότι τα σχολεία της χώρας θα ανοίξουν στις 30 Μαρτίου, ύστερα από επτά μήνες λουκέτου για υγειονομικούς λόγους. Οι συνέπειες του ιού Εμπολα για την εκπαίδευση του μαθητικού πληθυσμού της χώρας είναι δραματικές, καθώς οι μαθητές έχασαν παραπάνω από τη μισή σχολική χρονιά. Ο αιμορραγικός πυρετός Εμπολα έχει προξενήσει τον θάνατο σχεδόν 9.000 ανθρώπων στη Δυτική Αφρική, εκ των οποίων οι 3.000 στη Σιέρα Λεόνε.

ital-1-620x330

Κατάσχεση χιλιάδων αρχαίων

Περισσότερα από δύο χιλιάδες αρχαία αντικείμενα κατάσχεσε η ιταλική αστυνομία στο πλαίσιο επιδρομών σε πολλές πόλεις της χώρας με στόχο την εξάρθρωση σπείρας αρχαιοκαπήλων που δρούσε στη νότια Ιταλία και πουλούσε κυρίως αρχαιολογικούς θησαυρούς. Η έρευνα ξεκίνησε όταν εκλάπη τοιχογραφία από την αρχαία πόλη της Πομπηίας, κοντά στη Νάπολη. Παράλληλα, τα ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι είχε χαθεί κι’ άλλη τοιχογραφία του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος τον περασμένο Μάρτιο και για αυτόν τον λόγο βάφτισαν την επιχείρηση «Αρτέμιδα». Δεν προκύπτει από τις χθεσινές ανακοινώσεις εάν εντοπίστηκαν οι δύο νωπογραφίες.

Η Ελλάδα επιθυμεί ενεργό ρόλο στο NATO

Μήνυμα ότι η Ελλάδα επιθυμεί να διαδραματίσει ενερνό ρόλο στους κόλπους του NATO μετέφερε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στον γ.γ. του Συμφώνου, Γενς Στόλτενμπεργκ. Την ίδια στιγμή, η υπουργός Αμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα φον ντε Λάιεν, προειδοποιούσε πως η Ελλάδα διακινδυνεύει τη θέση της στο NATO λόγω της προσέγγισης με τη Ρωσία.

Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για 13ο και 14ο μισθό

Πρόταση νόμου για την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας θα καταθέσει το ΚΚΕ, σύμφωνα με όσα είπε, χθες, στην Κ.Ο. του κόμματος ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.

——————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.