STOP THE PRESS: Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

0
605

Όλα τα νέα όπως δεν μας τα είπαν τα κανάλια

———————-

merkel-samaras2-580x447

Ο  Αντώνης Θαμαράς συνάντησε την Μέρκελ!  

Καλά, αυτή η Άγκελα τι χαριτωμένη!!! Όποτε βλέπει τον Θαμαρά πάει κωμωτήριο, φοράει τα καλά της, μέχρι και σκιά στα μάτια βάζει….. τι χαριτωμένη!!!

————–

800px-F-22_Raptor_edit1_(cropped)

Άρχισαν τα όργανα

Άρχισαν οι επιδρομές των αμερικανικών μαχητικών και μάλιστα επεκτάθηκαν και στις θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία. Η Δαμασκός περιορίστηκε να αναφέρει ότι είχε νωρίτερα ενημερωθεί ο απεσταλμένος της Συρίας στον ΟΗΕ. Στις επιχειρήσεις εμπλέκονται πέντε αραβικές χώρες -άγνωστο ακόμη σε ποιο βαθμό: Σαουδική Αραβία, Εμιράτα, Ιορδανία, Κατάρ και Μπαχρέιν. Τα πλήγματα γίνονται από αέρος αλλά και με πυραύλους που εκτοξεύονται από θαλάσσης. Το Λονδίνο δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα πάρει μέρος στις επιδρομές. Στις επιχειρήσεις αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά F-22 Ρaptor (φωτογραφία). Πάλι θα δούμε πόλεμο live στην τηλεόραση……. 

katharistries-gada

Σπάσιμο νεύρων

Σαν να θέλουν να τους σμπαραλιάσουν τα νεύρα. Στο κενό παραμένει η επαναπρόσληψη των καθαριστριών, αφού αναβλήθηκε για τις 24 Φεβρουαρίου του 2015 η συζήτηση της αίτησης αναίρεσης του υπουργείου Οικονομικών, κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης που δικαίωσε τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Τρέχουν όλη μέρα φτωχές γυναίκες από το Υπουργείο Οικονομικών, στην ΓΑΔΑ, και έξω από τον Άρειο Πάγο. Έλεος κύριοι αρμόδιοι!!!  

kotsiras_maxairitsas_2010_05_01

Αλλαγή ημερομηνίας

Ήταν να την κάνουν 16 Σεπτεμβρίου, αλλά την ακύρωσαν για να είναι περισσότερο έτοιμοι. Από το θρυλικό «Αρμαγεδδών» με την progressive rock αισθητική μέχρι τις σύγχρονες συνεργασίες του ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μαζί με τους Τερμίτες και τη P.L.J. Band, θα μας παρουσιάσουν μια μουσική παράσταση στο Ηρώδειο, την Kυριακή 5 Οκτωβρίου. Με “Τα Τραγούδια της Γενιάς μας” ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Αντώνης Μιτζέλος, ο Παύλος Κικριλής, ο Φίλιππος Σπυρόπουλος και ο Τάκης Βασαλάκης, η πλήρης δηλαδή σύνθεση των Τερμιτών, δεκαέξι χρόνια μετά την τελευταία συνάντησή τους, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και πάλι για να τραγουδήσουν δυνατά πως το party δεν έχει τελειώσει. Μαζί τους θα είναι ο Γιάννης Κότσιρας, ενώ η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου με τον παραδοσιακό της ήχο θα χρωματίσει τις ενορχηστρώσεις “παντρεύοντας” ήχους, ρυθμούς και μελωδίες.

—————————

Μακάρι να είναι ασύλητος

Οι κατασκευαστές του τύμβου της Αμφίπολης φαίνεται τελικά ότι είχαν λάβει τα μέτρα τους για να αποφύγουν την τυμβωρυχία. Αυτό δείχνουν οι ανασκαφές και έτσι μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα οι ειδικοί. Οι ενδείξεις για ύπαρξη και τέταρτου θαλάμου είναι πολύ σοβαρές και προετοιμάζεται συστηματικά η πρόσβαση στον τρίτο χώρο του μνημείου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αντιστήριξης – υποστύλωσης και να συνεχιστεί η ανασκαφική διαδικασία. Τελειώνοντας με τον τρίτο θάλαμο και αφού δούμε τι θα βρεθεί εκεί θα προχωρήσουν πιο κάτω. Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι αυξάνουν οι πιθανότητες ο τάφος να είναι ασύλητος. Μακάρι! Έτσι και βρεθούν πράγματα όπως στην Βεργίνα, τότε θα είμαστε πολύ τυχεροί, γιατί και απαντήσεις θα δοθούν αλλά θα γίνει και ένα θαυμάσιο μουσείο.

690_07ef9c08-ad57-4f4c-8295-c15e1cfde7b8

Βγήκε το πρώτο video

Ξεκίνησαν στα ανοιχτά των Αντικυθήρων οι εργασίες για την περαιτέρω διερεύνηση της θαλάσσιας περιοχής από την οποία είχε ανασυρθεί στις αρχές του 20ού αιώνα το ναυάγιο που περιείχε τον περίφημο Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Στη σύγχρονη έρευνα χρησιμοποιούνται και σύγχρονα μέσα – όπως η επαναστατική στολή Exosuit -ουσιαστικά ένας εξωσκελετός από αλουμίνιο, η οποία τους επιτρέπει να παραμείνουν για πολύ περισσότερη ώρα και να κινηθούν πιο άνετα σε πολύ μεγάλα βάθη Οι έρευνες, οι οποίες διεξάγονται από έλληνες και αμερικανούς αρχαιολόγους υπό την επίβλεψη της Εφορίας Ενάλιων Αρχαιοτήτων, έχουν ως στόχο να εντοπίσουν και άλλους θησαυρούς οι οποίοι διασκορπίστηκαν στη θάλασσα. Στον βυθό έχει εντοπιστεί εξάλλου και δεύτερο ναυάγιο, 250 μ. μακρύτερα από το πρώτο, ενώ οι ειδικοί δεν αποκλείουν να υπάρχει και δεύτερος μηχανισμός.

Δείτε το video

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.