Όλα τα νέα όπως ΔΕΝ μας τα είπαν τα κανάλια
————————
Ντόρα Μπακογιάννη: «Έχω τα τρία κακά του κόσμου. Είμαι γυναίκα, κόρη του Μητσοτάκη και ψηλή»
Απαγορευτικό κάτω των 12
Όλα τα παιδιά της «ηλεκτρονικής» γενιάς πιστεύουν με σιγουριά ότι «χωρίς κινητό δεν υπάρχεις σήμερα», επιβεβαιώνοντας έρευνες που θέλουν το 85% των μαθητών 12–15 χρόνων να είναι όχι απλώς κάτοχοι κινητού τηλεφώνου, αλλά και να το χρησιμοποιούν μετά μανίας. Με δεδομένο αυτό, και απευθυνόμενοι πρωτίστως στους γονείς, ειδικοί επιστήμονες συνιστούν αποφυγή της χρήσης κινητού πριν από την ηλικία των 12 και «πολύ περιορισμένη χρήση» έως τα 17. Μεταξύ άλλων, λένε ότι η χρήση πάνω από μισή ώρα ημερησίως τριπλασιάζει την πιθανότητα εκδήλωσης σοβαρής νόσου. Το καταλάβαμε; Πρώτον να απαγορευτούν οι διαφημίσεις με παιδάκια και κινητά, και δεύτερον το κινητό εκτός του ότι βλάπτει τα παιδιά, προκαλεί σοβαρές αρρώστιες.
Τον έφαγε η μαρμάγκα
Υπάρχουν κάποιες λέξεις που τις χρησιμοποιούμε κι ας γνωρίζουμε στο περίπου -ή στο… καθόλου- τι ακριβώς σημαίνουν. Υπάρχει όμως μια απολύτως λογική μεταφορά πίσω τους. Μια ζεστή μέρα του Αυγούστου, για παράδειγμα, ο καθένας μας μπορεί να «βγάλει την μπέμπελη». Ποια είναι η μπέμπελη; Κάτι καθόλου τροπικό. Η πεζή έννοια της λέξης είναι η ιλαρά, όσο για τη φράση στηρίζεται σε γιατροσόφια που έλεγαν ότι για να θεραπευτείς από την μπέμπελη/ιλαρά, πρέπει να ιδρώσεις. Μια άλλη περίπτωση είναι η μαρμάγκα, η οποία εμφανίζεται στη φράση «τον έφαγε η μαρμάγκα», που σημαίνει εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη. Μαρμάγκα είναι ένα είδος δηλητηριώδους αράχνης, η οποία αιχμαλωτίζει και εξαφανίζει τα θύματά της χωρίς να αφήνουν πίσω τους κανένα σημάδι…
Συνεχίζει ακάθεκτος
Θα αποπλεύσουν από τη βόρεια Γαλλία και αφού διανύσουν απόσταση 3.542 μιλίων, θα τερματίσουν μερικές μέρες αργότερα στις ακτές της Γουαδελούπης. Αυτή είναι η διαδρομή του «Route.du Rhum», μιας ιστιοπλοϊκής δοκιμασίας που φέρνει τους σκίπερ αντιμέτωπους με τα κέφια της ανοιχτής θάλασσας, ολομόναχους πάνω σε σκάφη υπερσύγχρονα, να παλεύουν με τα στοιχεία της φύσης. Ανάμεσα στους 88 συμμετέχοντες βρίσκεται και ο Jean Galfione, ένας από τους καλύτερους επικοντιστές της δεκαετίας του ’90, ο πρώτος Γάλλος που πέρασε τα έξι μέτρα, ο χρυσός ολυμπιονίκης της Ατλάντα το 1996. «Σκέφτηκα ότι, αν τα κατάφερνα στο σκάφος, θα μπορούσα να παρατείνω την αθλητική μου ζωή», εξηγεί για τη νέα του καριέρα ο ίδιος, άξιο τέκνο μίας οικογένειας με αθλητική παράδοση : Ο πατέρας του ήταν αθλητής ξιφασκίας και η μητέρα του γυμνάστρια. Το παράδοξο είναι ότι ο 43χρονος Galfione πέρασε από ένα άθλημα που απαιτεί τέλεια ισορροπία στον αέρα σε ένα άλλο που απαιτεί ικανότητες επιβίωσης στο νερό. Σαν να επιθυμεί διαρκώς να ξεπερνά τα όρια του. …
Σ’ ένα πανεπιστήμιο στην Ρωσία ξήλωσαν ένα γιγαντιαίο i–phone που είχαν βάλει, επειδή λέει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας δήλωσε ανοικτά ότι είναι gay, και στην Ρωσία απαγορεύεται η ομοφυλοφιλική προπαγάνδα! Μωρέ είναι τρελοί οι άνθρωποι; Τι άλλο θα ακούσουμε Παναγία μου!!!
Όταν ο Όθωνας κυνηγούσε τον Έλγιν
Ένας πρασινωπός φάκελος με τον τίτλο – στα γερμανικά – «Akropolis von Athen» (Η Ακρόπολις των Αθηνών) και την ένδειξη «Koenigreich Griechenland» (Βασίλειο της Ελλάδος) αποτελεί αδιάσειστο ντοκουμέντο ότι οι προσπάθειες της ελληνικής πολιτείας για τον επαναπατρισμό των γλυπτών του Παρθενώνα, είχαν αρχίσει από την εποχή του Όθωνα. Ο φάκελος των 223 εγγράφων, που καλύπτει χρονολογικά την περίοδο από το 1834 έως το 1842, είναι ουσιαστικά η πρώτη επίσημη κρούση του νεοσύστατου ελληνικού κράτους για επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα που είχε λεηλατήσει επί Τουρκοκρατίας ο λόρδος Έλγιν. Έρχεται στο προσκήνιο με αφορμή την έκθεση «100 χρόνια Γενικά Αρχεία του Κράτους, 500 χρόνια Ιστορία» που θα φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387 – είσοδος από Πεντέλης 11) και με δυνατότητα διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα (κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 6936-177143 ή στο mail: pr@eugenfound.edu.gr) Έως 30 Νοεμβρίου. Είσοδος ελεύθερη.
—————————————-
Από blog: Οργισμένος ο Αποστόλης Τότσικας: «Κάποιος να σε γ@…σει…. εσένα»
———————————-
Από blog: Η Λίλα Μπακλέση ξεσηκώνει άντρες… άνετα! Άντε πάλι. Πρέπει να μάθω και ποια είναι αυτή τώρα;
Έχω περάσει εκεί μέσα πάρα πολλές ώρες από την φοιτητική μου ζωή. Σαν σπουδαστής κινηματογράφου η Αλκυονίδα και το Στούντιο ήταν οι δύο κινηματογράφοι που έπαιζαν τις σπάνιες και καταπληκτικές ταινίες. Μετά όλα άλλαξαν. Αλλά τώρα ξανάνοιξε η Αλκυονίς της οδού Ιουλιανού 42, σαν κινηματογράφος με υπέροχες ταινίες όπως παλιά. Αν θέλετε art cinema να ενημερώνεστε τι παίζει η Αλκυονίδα.
Μια γυναίκα γύρισε την πλάτη στον διάολο, και είπε:”Πίσω μου σ’έχω σατανά”
——————————–